reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak się czujesz mamo?

Wspolczuje KASIAD! Dobrze jednak ze pojechalas do szpitala- leki na pewno Ci pomoga i bedziesz duzo krocej cierpiec niz bez lekow...Zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia!!!!:-)

reklama
Trzymaj się kasiad! Duomox jest bardzo dobrym antybiotykiem i bezpiecznym dla Ciebie i dzieciątka, powinien Ci szybko pomóc :tak: Ja go biorę od lat na chore zatoki. Tylko radzę Ci go w całości połykać bo mozna jeszcze pić rozpuszczony , jest słodki w smaku więc to żaden problem, ale w ten sposób przepaliłam sobie kiedyś nim język i bardzo potem cierpiałam ;-)

Dzięki dziewczyny za troskę, wiem, że Duomox jest bezpiecznym lekiem w ciąży (już musiałam go zażywac w 4 miesiący ciąży), ale trochę martwię się, że lekarz zapisał mi za małą dawkę, bo kazał mi przyjmowac 1 tabletkę 250 g 3 razy na dobę. Lekarz był młody i moze nie chciał mnie zarzuca odrazu dużą dawką, ale nawet babka w aptece się zdziwiła, że to dawka dla dziecka. W 4 miesiącu łykałam dawkę 2 razy większą. Zobaczymy, najwyżej jak nie bedzie poprawy, to pójdę jeszcze raz do lekarza innego i zobaczymy co mi powie.

A ja mam ostatnio spore problemy z zasypianiem :baffled: Coraz trudniej mi zasnąć a dzisiaj to już wogóle padaka... przeleżałam 2 godziny i wstałam. W żadnej pozycji nie jest mi wygodnie i duszę się, obojętnie czy leżę na lewym, na prawym boku, czy na plecach :oo: Całkiem jakby ktoś trzymał mnie za gardło i ściskał, do tego serce mocniej wali.. nie wiecie czy da się coś z tym zrobić :confused:

Joasiek ja mam to samo...normalnie od kilku dni nie mogę spać:no:
Jakkolwiek bym się nie położyła to mi nie wygodnie...duszno, wszystko mnie gniecie, serce wali jak oszalałe..muszę wstawć i chodzic, żeby mi przeszło...strasznie sie z tym czuje:wściekła/y: Ale to chyba takie uroki ciąży, dzidziuś nas ugniata, bo mu coraz ciasniej i niewygodnie:-(

Ja też właśnie od kilku dni to odczuwam. Dziś zasnęłam dopiero po 4 rano, a wstaję codziennie o 7:30 :baffled: Jedyna pozycja w jakiej mi wygodnie to całkiem pionowa, ale przecież nie będę 1,5 miesiąca spała na siedząco :szok: :no: :-(

No to dziewczyny nie jestescie same. Ja tez sie wierce, nie wiem jak mam spac. Tez mi duszno a do tego zaczynaja bolec mnie biodra i rece. Ostatnio dlonie mi dretwieja i puchna (zwlaszcza w nocy, wiec nawet jesli zasne to ten bol mnie obudzi)

Powiedzcie swoim lekarzom!! ja o tym powiedzialam i dostalam moje "magiczne tableteczki" o ktorych juz pisalam. dzieki temu ze lekarz ciagle mi je przepisuje "w razie czego" zgromadzilam niezly zapas na "po ciazy":-D

spie po nich jak zabita, np. wczoraj wzielam (bo stara sie robic to tylko wtedy kiedy jestem wykonczona po kolejnej wyjatkowo trudnej i nieprzespanej nocy) i dzis jak zabita (nie przesadzam) do 11 spalam smaczniutko. i nie ma efektu ubocznego w stylu budzenia sie z bolaca glowa itp.

i ten lek jest napewno bezpieczny, bo przepisuja go kobieta w ciazy na nudnosci w syropie, a mi pierwszy raz tez w szpitalu przepisali na oddziale polozniczym:tak:

reklama
lil kate a jak ten lek się nazywa i czy można to będzie także zażywać podczas karmienia piersią?

Do góry