reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Trzymaj się kasiad! Duomox jest bardzo dobrym antybiotykiem i bezpiecznym dla Ciebie i dzieciątka, powinien Ci szybko pomóc
Ja go biorę od lat na chore zatoki. Tylko radzę Ci go w całości połykać bo mozna jeszcze pić rozpuszczony , jest słodki w smaku więc to żaden problem, ale w ten sposób przepaliłam sobie kiedyś nim język i bardzo potem cierpiałam ;-)

Dzięki dziewczyny za troskę, wiem, że Duomox jest bezpiecznym lekiem w ciąży (już musiałam go zażywac w 4 miesiący ciąży), ale trochę martwię się, że lekarz zapisał mi za małą dawkę, bo kazał mi przyjmowac 1 tabletkę 250 g 3 razy na dobę. Lekarz był młody i moze nie chciał mnie zarzuca odrazu dużą dawką, ale nawet babka w aptece się zdziwiła, że to dawka dla dziecka. W 4 miesiącu łykałam dawkę 2 razy większą. Zobaczymy, najwyżej jak nie bedzie poprawy, to pójdę jeszcze raz do lekarza innego i zobaczymy co mi powie.
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
A ja mam ostatnio spore problemy z zasypianiem
Coraz trudniej mi zasnąć a dzisiaj to już wogóle padaka... przeleżałam 2 godziny i wstałam. W żadnej pozycji nie jest mi wygodnie i duszę się, obojętnie czy leżę na lewym, na prawym boku, czy na plecach
Całkiem jakby ktoś trzymał mnie za gardło i ściskał, do tego serce mocniej wali.. nie wiecie czy da się coś z tym zrobić 

mysia23
mama dwójeczki
Joasiek ja mam to samo...normalnie od kilku dni nie mogę spać
Jakkolwiek bym się nie położyła to mi nie wygodnie...duszno, wszystko mnie gniecie, serce wali jak oszalałe..muszę wstawć i chodzic, żeby mi przeszło...strasznie sie z tym czuje
Ale to chyba takie uroki ciąży, dzidziuś nas ugniata, bo mu coraz ciasniej i niewygodnie:-(

Jakkolwiek bym się nie położyła to mi nie wygodnie...duszno, wszystko mnie gniecie, serce wali jak oszalałe..muszę wstawć i chodzic, żeby mi przeszło...strasznie sie z tym czuje

karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
No to dziewczyny nie jestescie same. Ja tez sie wierce, nie wiem jak mam spac. Tez mi duszno a do tego zaczynaja bolec mnie biodra i rece. Ostatnio dlonie mi dretwieja i puchna (zwlaszcza w nocy, wiec nawet jesli zasne to ten bol mnie obudzi)
Powiedzcie swoim lekarzom!! ja o tym powiedzialam i dostalam moje "magiczne tableteczki" o ktorych juz pisalam. dzieki temu ze lekarz ciagle mi je przepisuje "w razie czego" zgromadzilam niezly zapas na "po ciazy"
spie po nich jak zabita, np. wczoraj wzielam (bo stara sie robic to tylko wtedy kiedy jestem wykonczona po kolejnej wyjatkowo trudnej i nieprzespanej nocy) i dzis jak zabita (nie przesadzam) do 11 spalam smaczniutko. i nie ma efektu ubocznego w stylu budzenia sie z bolaca glowa itp.
i ten lek jest napewno bezpieczny, bo przepisuja go kobieta w ciazy na nudnosci w syropie, a mi pierwszy raz tez w szpitalu przepisali na oddziale polozniczym

spie po nich jak zabita, np. wczoraj wzielam (bo stara sie robic to tylko wtedy kiedy jestem wykonczona po kolejnej wyjatkowo trudnej i nieprzespanej nocy) i dzis jak zabita (nie przesadzam) do 11 spalam smaczniutko. i nie ma efektu ubocznego w stylu budzenia sie z bolaca glowa itp.
i ten lek jest napewno bezpieczny, bo przepisuja go kobieta w ciazy na nudnosci w syropie, a mi pierwszy raz tez w szpitalu przepisali na oddziale polozniczym

reklama