reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dziewczeta , pomocy!!!
eryk nigdy nie miał odparzenia a dziś dostał od kilku rzadszych kup... przewijanie to koszmar- tak go boli obmywanie tych miejsc, przed chwila tak sie strasznie zaniósł żeśmy z Kotem spanikowali... jak to przegonić? sudokrem i talk sa w akcji na chwilę obecną... ja obmywać żeby nie bolało, wietrzyć, czy co ja mam robić??

reklama
Sorga pamiętaj tylko, że sudocrem trzeba zmywać wodą z mydłem, bo inaczej zostaje na skórze i ją klajstruje - radziłabym na zmianę z bepanthenem, albo sam bepanthen :tak: Będzie dobrze, takie dziadostwa zazwyczaj szybko mijają :tak:

A u nas znowu lipsztyk.Fasola zachorowala.Jednak z tego kataru sie cos wyklulo.Nosek tak zapchany ze oddycha buzka i co za tym idzie nie pije mleka bo nie moze zlapac oddechu.Jasc tez nie chce ni w ząb.I pic tym bardziej.Ja chyba oszaleje.Juz tak od 3 dni.Ciagle sie biduleczka budzi jak ja przytyka zeby zlapac oddech.Wiec spi teraz z nami na przytulakach.Operacja gruszka juz zostala wykluczona bo ryczy w nieboglosy jak probowalam wyciagac jej z noska.Nie wiem co zrobic.Macie jakies pomysly na katarzysko?ja tylko wycieram nosek i smaruje mascia majerankowa.Gingeros ty ostatnio pisalas ze Antonek mial taki katar.Poradzta cos pleeeeeease

Sorga jeśli to takie odparzenie z rankami, to z mojego doświadczenia radzę nie używać sudokremu tylko coś tłustego np. alantan plus, linomag.. albo bepanthen ( ja stosowałam alantan i bepanthen na zmianę i to pomogło). No i kąpiele z mąką ziemniaczaną polecam i jak najwięcej wietrzenia pupki na golasa.

Elmaluszku do noska sól fizjologiczna i za parę minut odciąganie. Lepiej niech dzidzia pokrzyczy, ale odciągnąć niż ma zalegać, bo jeszcze gorsze choróbsko spowoduje.

Elmaluszku u nas super pomagał nasivin i marimer, po marimerze odciaganie Fridą i potem nasivin, masc majerankowa wcale u nas nie zdaje egzaminu.

Pupcia Eryczka troche lepiej dziś rano, Szopka ranek nie ma i wybrałam tannohermal bo jest taki wodnisty i nie boli go jak nakłsdam, Super lek , kiedyś nam dermatolog poleciła, troche drogi ale b. skuteczny na wszelkie zmiany skórne :-D rano pupcie podmyłam w wannie i obyło się bez krzyków :) zobaczymy jak po dniu bedzie...

Elmaluszku koniecznie kropelki do nosa ktore obkurczaja sluzowke(ja mam otrivin)nosek sie ladnie odtyka i dzidza moze swobodnie oddychac a co za tym idzie jesc,pic i spac spokojnie.Oczywiscie jak pisze Szopka musisz odciagnac najpierw ,choc troszke.U nas baadzo sie sprawdza nawilzacz powietrza,polecil nam lekarz jak Amelka byla zakatarzona.Aha no i zeby nie bylo za cieplo w pokoju w ktorym spi,jak jest cieplo to obrzek w nosku robi sie wiekszy.

reklama
My dalej walczymy.Doszla nam temperatura i od rana biegunka.Z noska leci i widze ze juz dzidzius sie bardzo meczy.kupilam kropelki do noska i mam nadzieje ze poskutkuja.Z noska tez wyciagamy choc krzyk jest okropny.taka biedna ta moja fasolka i taka wymeczona:no:

Do góry