reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Katik, tak z innej beczki, w jakiej czesci jukeja mieszkasz?
Srodkowa Anglia, kawaleczek od Birmingham.
Jak to nawet Anglicy mowia - Black Country Area...:baffled:

A ja mam nadzieję że Niemcy wygrają...nieważne ile ... na poczatk MŚ nie pomyślałabym żeby Niemcom kibicowac ale podoba mi się jak tym razem grają
tak jak moj Ł. Niecierpi Niemiec i Niemcow, ale to co pokazali w 1 meczu sprawilo, ze jest ich najwiekszym fanem

A my stwierdziliśmy, że owszem na 2-3 dni do Sopotu możemy skoczyć, w góry czasami pojechać, do Mielna mamy 14 km więc czasem się na spacer wybierzemy,ale nie ma to jak wyjechać gdzieś za granicę. Wcale nie wychodzi dużo drożej a komfort o niebo lepszy. Dwa lata temu byliśmy w Turcji, wcześniej we Włoszech. Włochy owszem drogie,ale w Turcji jest super i tanio.
Zapłaciliśmy 1990 za 8dni (opcja all inclusive) hotel 5***** w cenie mieliśmy apartament 2 piętrowy, cały w marmurach, z tarasem, 2 sypialniami, salonem, kuchnią i 2 łazienkami. W cenie wyżywienie 24h, nawet jak wracaliśmy z dyskoteki to o 4 rano zamawialiśmy szaszłyki albo coś innego na ciepło. Na plaży też oczywiście jedzenie i alkohol za darmo. W samym hotelu szło się pogubić 3 baseny, 6 restauracji, spa, korty, dyskoteka, itp. Zresztą same zobaczcie. Club Paradiso Hotel Alanya
My byliśmy w sezonie, a znajomi byli we wrześniu w *** na 15 dni i zapłacili 1800zł.
Polecam!

Ale jazda z ta turcją nie wiedziałam że tam aż taka taniocha ale dobrze wiedzieć my w tym roku do włosch ale też we wrześniu czyli poza sezonem bo jest taniej wtedy bo w sezoenie jak sama napisałaś dośc drogo ale może pomyślę o turcji za rok dzięki za inspiracje wakacyjną :)

OO a kiedy sie do Rowów wybieracie?? My pod koniec sierpnia... i do jakiego osrodka??

A to my:)
Zobacz załącznik 262310Zobacz załącznik 262309Zobacz załącznik 262308Zobacz załącznik 262307

Fotki śliczne!
My w tym roku tu: Pensjonat Fala

Path witaj, śliczne fotki!!

Katik masz rację, niech małż wie jak ciężko trzeba się w domu napracować:-)

Kwiatuszku zdrówka dla Tymusia!!

mnie jakoś polskie morze wcale nie fascynuje, siedzieć tam tydzień dla jednego dnia słonca, ehhh, jak coś to górki na jeden dzień, przynajmniej z maluchami:-)

Ja kocham morze. Ale to pewnie dlatego, że mieszkałam blisko (w Gdańsku) przez 15 lat, a teraz mam daleko :-( I z tęsknoty jeżdżę :-D

lizus hehehe

Ktoś pytał o namiar Apartamenty nad morzem, Pensjonaty Rowy, Kwatery nad morzem, Apartamenty Rowy
jak będę to napiszę czy warto:)

buziaki

Ten pensjonat całkiem sympatyczny, ale do plaży daleko (ja już te nieszczęsne Rowy na pamięć znam), z tym że do jeziora blisko :) My w zeszłym roku byliśmy tu Wakacje w Columbus Rowy - apartamenty, studia, suity - Rowy nad morzem I w tym też bym pojechała, ale spóźniłam się z rezerwacją :wściekła/y: Więc już zarezerwowałam sobie tydzień w przyszłym roku :-D ale to w maju- dla zdrowia i urody, bo na przyszłoroczne wakacje chcę do Turcji.

cześć Dziewoje :-)

13, dzięki za namiary...fajnie te apartki, ale ja musze mieć blisko ośrodek rehabilitacji dla M, więc u mnie Rowy odpadają :-(

ale miałam dziś noc...hehe...starsza zaszalała :-)
wczoraj dostała od tatusia 5 jajek-niespodzianek z serii pieski i tak była zaciekawiona jakie pieski są w środku, że otworzyła wszystkie....oczywiście czekolady nie ruszyła, tylko nie wiedzieć czemu zostawiła w łóżku (ja nie wiem jak Ona to zrobiła, że ta czekolada była pod pościelą)...no i sobie zapomniała o tej czekoladzie wieczorem i poszła z nią spać :szok:...obudziła się o 2 w nocy (akurat karmiłam Hankę) i przyszedł do naszej sypialni murzynek Bambo ! Jejku, jak ja ją zobaczyłam, to myślałam, że padnę...dokarmiłam Hankę, wchodzę do niej do pokoju, a tam: łóżko w czekoladzie, pościel w czekoladzie, podłoga w czekoladzie, a rano dodatkowo zauważyłam: przedpokój w czekoladzie, podłoga w naszej sypialni w czekoladzie, stolik też, łazienka w czekoladzie...ja wyglądałam tak: :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: x 50, a Ona tak: :zawstydzona/y::sorry2: x 50...nie wiem jak Ona to zrobiła, pewnie tam gdzie się dotknęła, to ślad zostawiała, jedyne co mi powiedziała, to że sobie zapomniała o tej czekoladzie :wściekła/y:...no i dziś od rana było wielkie sprzątanie...Niunia sprzątała, a ja pilnowałam....tylko że Jej się to sprzatanie - zamiast być karą - spodobało i teraz się boję coby mi łobuziak powtórki nie trzasnąl....
mówie Wam: małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot :-)

Kochana! Ja tu widzę, że to tatuś nabroił :-D

A kiedy dokładnie??
Bo my będziemy w Sarbinowie 16-26 sierpnia :-)
Ehhhhhh Bieszczady Bieszczady... byłam raz ... pięknie tam...
A w Karpaczu jeszcze nie byłam :zawstydzona/y: ale kiedyś pojedziemy a co!

Jedź do Karpacza, jedź! Szklarska Poręba tyż fajna. Bywam często i sobie chwalę!

Mąż miał dziś wolne to żona wymyśliła mu robotę- malowanko przedpokoju! Bo mi się kolor znudził. Chłop westchnął, kupił wałek i pomalował! No Anioł!!!
A my dzionek spędziliśmy u mojej mamusi- się wybyczyłam :-D

Kittek- dzięki za namiar- właśnie o czymś takim myślę na przyszły rok :-D

hej,

niestety nie mam czasu nadrobic. w sumie nic takiego sie nie dzieje, ale czasu brak na net. moze jutro sie cos uda, bo nie mam pojecia co sie tutaj dzieje i mi z tym zle :-)

u nas wszystko ok, tylko wlaczyl mi sie len i senna jestem, ale czeka na mnie jutro worek ogorkow do kiszenia wiec nie ma totamto...

buziaki i dobrej nocy :-)

Ten pensjonat całkiem sympatyczny, ale do plaży daleko (ja już te nieszczęsne Rowy na pamięć znam), z tym że do jeziora blisko :) My w zeszłym roku byliśmy tu Wakacje w Columbus Rowy - apartamenty, studia, suity - Rowy nad morzem I w tym też bym pojechała, ale spóźniłam się z rezerwacją :wściekła/y: Więc już zarezerwowałam sobie tydzień w przyszłym roku :-D ale to w maju- dla zdrowia i urody, bo na przyszłoroczne wakacje chcę do Turcji.

Też się tam spóźniłam, znalazłam przypadkiem w necie i bardzo mi się spodobało.

Turcja rewelacyjna dla dzieciaków. W zeszłym roku byliśmy i tam świetne programy animacyjne dla dzieci mają, szczególnie jak hotel dla rodzin z dziećmi.

W ogóle zagranicą wszystko tak rewelacyjnie pod dzieci jest przygotowane.

Columbusa polecam, bo jest fajny plac zabaw dla dzieci (starszych), w sezonie animator i pediatra, poza tym wszytskie szmery bajery typu łóżeczka, podgrzewacze, zaślepki do kontaktów, diety specjalne itd. itp. Położenie- w lesie i nad morzem (wychodzisz z hotelu i jesteś na plaży).

kittek niesamowite jak tanio. Przez jakie biuro tur. to załatwialiście?
U nas wakacje wyglądaja tak, że jeździmy latem w góry (beskid żywiecki) do mojej siostry, ewentualnie robimy krótkie wypady weekendowe, np w zeszłym roku do anglii, gdzie notabene wydaliśmy koszmarnie dużo kasy, ale warto było, bo tam spłodziliśmy owoc naszej miłości :-) A prawdziwy urlop fundujemy sobie zimą w alpach włoskich lub austriackich. I ja jestem wtedy najszczęśliwsza, bo uwielbiam aktywny wypoczynek. W najblizszym czasie niestety góry zimą odpadaj... chyba, ze nauczymy smigac synka na desce tak ja potrafi to ta mała z filmiku (kiedys wrzycilyscie cos takiego do kogla mogla chyba) :-D
A u nas aktualnie przygotowanie do chrztu. Mamy jeszcze 1,5 tyg, ale czas zasuwa. Gości mamy mieć sporo i napewno nie pomieściłabym ich u siebie, stąd też wpadliśmy na pomysł postawienia namiotu w ogrodzie. Udało mi się załatwić taki 6 na 8m + wyposazenie tj stoły, krzesełka i oświetlenie. Wycenili mi to z dojazdem i montazem na 500zl. Wydaje mi sie dosc korzystnie, ale pierwszy raz cos takiego zamawiałam.
A orientujecie sie jak to wyglada z cateringiem? chodzi mi o ceny? czy sa porównywalne jak za osobę w knajpie? Bo nie wiem jak uporac sie z pichceniem

dobra, nadrtobilam kwietniowki:-) i nawet dodalam bezzebnego smoka ( zwalajac od Was ;-) )

my na wakacje w przyszlym roku dopiero.. ech.. szkoda no ale K. nie chce..

a polecam Karpacz - kocham to miejsce i wszystkie restauracyjki - ostatni wyjazd to +2 kg....

a mieszkalismy tutaj Pensjonat Max - Witamy w naszym serwisie! jak dla nas bylo ok, tylko nie wiem jak to z dziecmi tutaj.

moze mi sie uda K. chociaz na weekend namowic....

reklama
Temat typowo wakacyjny. W tym roku odpuszczamy sobie wyjazd nad morze. Ale jedziemy na parę dni do Otmuchowa, blisko czech. Jest tam przecudne jezioro. I mamy tanio domki wędkarskie.
Ale za rok to już na pewno nad morze, chyba, że będę w ciąży HEHEHE ;-):-) To wtedy trzeba będzie się zastanowić

Do góry