reklama

Kwietniówki 2010!!!

Agnieszka- a mówiłam Ci, że fanty to jest to :-p my zbieramy serduszka :tak: jak zebraliśmy pierwszyc 7 i załapał o co chodzi to teraz jest nam duuuużoooo łatwiej.
Mam wrażenie że Janek dopiero załapał o co biega...wcześniej nic na niego nie działalo... i dzisiaj już załapał kolejne słońce... jak tak dalej pójdzie to bede musiała podwyższyć próg bo z torbami pójdę :-p Dobrze że jeszcze wprowadziłam chmurki za złe zachowanie... ale od wczoraj chmurki stoją w miejscu (jupi!).
Wrócłam z roboty- remont drogowy podczas mojego macierzyńskiego zrobili, więc dojazd mam suuupeeer! Bartuś rogal na buzi- z tatą było fajnie, ale mama jeeeeść (zdąrzyłam między karmieniami). Kuba w domu, bo w przedszkolu nie mieli go czym nakarmić- grochówka miała być, ale babki nie chciały ryzykować i zadzwoniły do nas- super kobitki, naprawdę się przejmują.

Elvie- nam nie idzie o jedną sytuację, a jeśli wszystko wygląda inaczej niż nam się zdaje, to poczytaj swoje posty, a zobaczysz jaki obraz kreślisz, bo może kobito Ty sama siebie krzywdzisz?
Ja też pracuję (czego nigdy nie ukrywałam), ale z pewnymi 'rzeczami' się nie afiszuje, bo to nie jest konkurs która z nas ma fajniejszą pracę, tylko forum poświęcone macierzyństwu. I dla mnie najważniejsze tu to otrzymać radę (wsparcie), dać komuś radę (wsparcie), popytlować, bo czasem trzeba. Na wakacje, opalanie, fryzjera, gry, plotki, kawy z przyjaciółkami, spotkania z bandą znajomych z dzieciakami, pracę itp. też mam czas, ale dzieci są zawsze na pierwszy miejscu.
Ten czas, kiedy małą jest niemowlęciem jest wyjątkowy. Potem też jest fajnie, ale jak dziecko zaczyna być samodzielne jest po prostu inaczej. Już nigdy nie będziecie tak związane (nie mylić z przywiązane). Napisz czasem co robicie razem, gdzie byłyście... bo przecież nie jesteś pracującą mleczarnią (taką mam nadzieję) :-D
I pogadaj z nami, a nie relacjonuj, plsssssssssss!!!

Otóż to... forum to miejsce wymiany myśli, uczuć a nie zdawania relacji...

Dzieć nakarmiony...matko kochana w tatusia się wdał i to pełną gębą dosłownie! Myślałam że mu łyżeczka uszami wyjdzie jak targał moją rękę i ciągnął w stronę buźki... a weź takiemu sie nie daj... sily to ma jak nie wiem
Teraz leży w leżaczku tarmosi i patrzy na kjujika, miętosi go a oczki jak szparki... :-D sam sie usypia obok mnie.
Starszy dzieć grzecznie zjadł ćwiartke kurczaka i 2 kluski...
a mama siedzi pilnuje młodszego i ogarnia co jest do ogarnięcia...

reklama
Agnieszka to jednak nie taka zla ta twoja tesciowa jak na bigosik zaprasza.
A z tymi fantami to super sprawa.Zawsze ogladam nianie.Uwielbiam te kobiete i sposob wychowywania.Ale szczerze to nie mam pojecia jak ona to robi i skad bierze taka anielska cierpliwosc.

A Amelcia dala mi dzis straszne dwa koncerty.Niczym nie moglam jej uspokoic.Taki krzyk jakby ja zarzynali.Teraz padla z tego krzyku i spi zobaczymy jak dlugo.
Wyruszylabym gdzies w teren bo jest troszke chlodniej niz zwykle ale z tym moim bablem nie da rady bo musialabym ja na rekach nosic.Jak sie obudzi to sprobujemy moze cos jej sie przestawilo i spowrotem polubi wozio?

Witamy się:-)

Dobrze że wczoraj już nie czytałam co u was bo pewnie pół nocy nie mogłabym spać:no:

Evie nie wiem co napisać bo wszystko zostało już napisane.Powiem tak babcia nigdy nie zastąpi matki a dziadek ojca:no:Jeśli wracając do Polski wiedziałaś że będziesz miała tyle obowiązków to trzeba było zdecydować się na dziecko później.Moim zdaniem wychodząc z domu powinnaś nie tylko wejść do małej do pokoju ale też pójść do teściowej i powiedzieć jej że wychodzisz.Cóż miejmy nadzieję że ta sytuacja dała wam wiele do myślenia.Ktos dobrze napisał że dobrze by było abyś poczytała swoje posty tak na spokojnie a sama zobaczysz jaki obraz matki nam namalowałaś.

Dobra a teraz coś weselszego

Daga no my to sierotki jesteśmy że żadnych fotek nie popstrykałyśmy:wściekła/y: Tak więc jak zrobisz ten gibos z dzika to daj znać zaproszę cię na kawkę:-p:-D i wtedy zrobimy sobie sesję zdjęciową.
Za smaluszek dziekuję ale niestety nawet nie spróbowałam:-( bo mężuś z kolegami się dorwał i tylko pusty słoiczek mi został:laugh2:

Agnieszka super że widać poprawę w zachowaniu Janka no i fajną nagrode sobie wymyślił kochany jest:tak:

Wronka moje dzieciaki też nigdy same nie zostały nawet jak są na wsi to zawsze jest ktoś kto ma na nich oko, bo wiesz co im do głowy może strzelić

Akatta ty zazdrośnico:-p

Kittek zdrówka dla Majeczki no i dla tatusia mam nadzieję że nos już mniej boli;-)

Kwiatuszkusuper ze z dzieciaczkami lepiej oby tak dalej.A jak tam twoje plany zawodowe? Pochwal się co już załatwiłaś.

Katik Pola ma super mamę a to że ma cięty język myslę że czasami ktoś musi określić rzeczy po imieniu:tak:

Tyle zapamiętałam, pozostałe kobietki pozdrawiam:tak:

Helenka śpi a ja muszę domek ogarnąć bo od dwóch dni jestem w nim gościem a za chwilę łobuziaki przyjadą no i się zacznie, lekcje, czytanie , jestem głodny itd a jeszcze smerf maruda u Helenki bo zęby dokuczają.
Ale i tak twierdzę że bycie mamą to coś najwspanialszego co mnie w życiu spotkało:tak:

Kochane nie zapomnijcie kliknąć na pudełkoDzieki, wpadnę wieczorkiem:tak:

Agnieszka to jednak nie taka zla ta twoja tesciowa jak na bigosik zaprasza.
A z tymi fantami to super sprawa.Zawsze ogladam nianie.Uwielbiam te kobiete i sposob wychowywania.Ale szczerze to nie mam pojecia jak ona to robi i skad bierze taka anielska cierpliwosc.

A Amelcia dala mi dzis straszne dwa koncerty.Niczym nie moglam jej uspokoic.Taki krzyk jakby ja zarzynali.Teraz padla z tego krzyku i spi zobaczymy jak dlugo.
Wyruszylabym gdzies w teren bo jest troszke chlodniej niz zwykle ale z tym moim bablem nie da rady bo musialabym ja na rekach nosic.Jak sie obudzi to sprobujemy moze cos jej sie przestawilo i spowrotem polubi wozio?
Zła nie ale czasami jak jej odwali to aż szczena opada do podłogi i ciężko ją podnieść z wrażenia... Ogólnie jest nawet fajną babką :tak: tylko tak jak mówie... jak jej się włączy dogadywanie niby w żartach to lepiej wyjść z pokoju coby sie nie zdenerwować...

Dobrze że wczoraj już nie czytałam co u was bo pewnie pół nocy nie mogłabym spać:no:

Evie nie wiem co napisać bo wszystko zostało już napisane.Powiem tak babcia nigdy nie zastąpi matki a dziadek ojca:no:Jeśli wracając do Polski wiedziałaś że będziesz miała tyle obowiązków to trzeba było zdecydować się na dziecko później.Moim zdaniem wychodząc z domu powinnaś nie tylko wejść do małej do pokoju ale też pójść do teściowej i powiedzieć jej że wychodzisz.Cóż miejmy nadzieję że ta sytuacja dała wam wiele do myślenia.Ktos dobrze napisał że dobrze by było abyś poczytała swoje posty tak na spokojnie a sama zobaczysz jaki obraz matki nam namalowałaś.

Daga no my to sierotki jesteśmy że żadnych fotek nie popstrykałyśmy:wściekła/y: Tak więc jak zrobisz ten gibos z dzika to daj znać zaproszę cię na kawkę:-p:-D i wtedy zrobimy sobie sesję zdjęciową.
Za smaluszek dziekuję ale niestety nawet nie spróbowałam:-( bo mężuś z kolegami się dorwał i tylko pusty słoiczek mi został:laugh2:

Agnieszka super że widać poprawę w zachowaniu Janka no i fajną nagrode sobie wymyślił kochany jest:tak:

Wronka moje dzieciaki też nigdy same nie zostały nawet jak są na wsi to zawsze jest ktoś kto ma na nich oko, bo wiesz co im do głowy może strzelić

Kittek zdrówka dla Majeczki no i dla tatusia mam nadzieję że nos już mniej boli;-)

Kwiatuszkusuper ze z dzieciaczkami lepiej oby tak dalej.A jak tam twoje plany zawodowe? Pochwal się co już załatwiłaś.

Katik Pola ma super mamę a to że ma cięty język myslę że czasami ktoś musi określić rzeczy po imieniu:tak:

Helenka śpi a ja muszę domek ogarnąć bo od dwóch dni jestem w nim gościem a za chwilę łobuziaki przyjadą no i się zacznie, lekcje, czytanie , jestem głodny itd a jeszcze smerf maruda u Helenki bo zęby dokuczają.
Ale i tak twierdzę że bycie mamą to coś najwspanialszego co mnie w życiu spotkało:tak:

Kliknięte z samego rana :-) opis na gg wstawiony i I miejsce... oby tylko zmienili to zdjęcie :tak: żeby nas nie zdyskwalifikowali...

gosiek, moja Mania robiła takie jazdy. Przestała po przeprowadzce do spacerówki, miała 5 miesięcy. Ale ze 2 tyg. bujałam się z nią jak Ty - w jednej ręce dzieć w drugiej wózek, bo inaczej pół osiedla słyszało, że my na spacerze :-D

Jakie pudelko, bo nie doczytalam????

Kostka przewraca sie na brzuszek!!!!! Zostawilam ja w lozeczku, ona sobie posapywala, nagle cisza. ide sprawdzic, patrze, a mala na brzuszku i w lapkach trzyma gryzaczek. Moj slodziak najukochanszy.

poza tym wczoraj dalam jej maechewke z jablkiem i dzisiaj mala wali kupy jak za starych tylko cyckowych czasow. Jest 9, a ona juz 2 strzelila...

Zielona a takie:
TWOJE PUDEŁKO
To dla jednej z naszych dziewczyn z BB.

Niezły bigos się narobił.

Dla mnie to też najpiękniejszy czas w moim życiu. Już sobie nie wyobrażamy życia bez naszej kochanej perełki. I myślimy już nad drugą ;)
Ona jest na 1 miejscu. Czasami się zastanawiamy jak mogliśmy, żyć bez niej.
Nie każdy ma górę pieniędzy, ale to przecież nie jest najważniejsze. Wiadomo, że bez pieniędzy źle. Ale są gorsze tragedie niż skromne życie.
Taki okres niemowlęcy już się nigdy nie powtórzy, więc radzę go dobrze wykorzystać.

co do elvie to faktycznie sama taki obraz kreowała... no i na tej podstawie została oceniona...domyślałam się, że zapewne za ostro, ale czasami taki kop jest potrzebny. elvie, wiem, że ta sytuacja była okropna, ale dziewczyny mają rację, że powinnaś więcej nam opowiadać z Twoich wspólnych bliskich chwil z Lenką, bo na pewno macie ich sporo.

aaaaaa!! na FB wrzuciłam stronę pudełka i znajomi sporo naklikali ;-) tak więc sprawa Ani prowadzi i jest już 1 a nie 3

Daga Gosia to liczymy wtedy na foto story z gibosem :-D

co do "zlotu czarownic" to jestem jak najbardziej za ;-)

reklama
zlot- ołł je:)a j z Północy...
a my spędziliśmy cudowne popołudnie- bo moje dziecko pięknie spało w wózeczku i w sumie nasz spacer trwał ponad 3 godziny:)Dziś Antolek ma dzień śpiocha rano spał od 8.45 do 11.30 a potem od 13.40 do16.20 ...CIEKAWE CZY W NOCY BĘDZIE TAKI SKORY DO SPANIA...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry