reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witam się i ja....oczywiscie znowu w biegu
Judysiu- cieszymy się że mogłyśmy chociaż troszkę pomóc a Wasza radośc jest bezcenna i też podpisuje się pod resztą dziewczyn.
Cudnie ze Zosia dochodzi do siebie....nasza mała iskierka kwietniowa

Polinko- Ty też się szybko kuruj- Antoś może Ci reke podac bo tez siedzi w domku bo ma katarek ....no i od wczoraj walczymy z biegunką:( Mam nadzieje ze nic się z tego nie wykluje

Pogode mamy też już cudna- zastanawiam się coby jużw wiosenna kurteczke nie wskoczyc- chociaz rano o 7 jak ide do pracy to toszke zimno
co do nocnego jedzenia- to u nas nie da sie go póki co wyeliminowac -Tosiek dwa razy budzi sie na butle i wypija po 150 ml
z reguły o 12 o 3 i potem jak wstanie o 6.30
czasami zdarza mu sie tylko raz obudzic....a czasami ta ka jak np wczoraj 11 - ocywiscie nie na jedzenie ,a chyba dlatego że coś mu już tam nie grało- bo na drugi dzien juz zaczal miec rozwolnienie....aajjj bida moja mała

a to nie chodziło o płatny drugi kierunek??

wyglada na to, ze nie. Na studiach obowiazuje system punktowy (nie wiem czy na wszystkich kierunkach), polegajacy na tym, ze w zaleznosci od tego ile godzin ma dany przedmiot i czy konczy sie egzaminem czy zaliczenie, przyznawana jest okreslona ilosc punktow. Do zaliczenia roku trzeba ilustam pkt. Uczelnie maja prawo (z ktorego beda skwapliwie korzystac), do pobierania oplat za wszystkie dodatkowe przedmioty w ramach specjalizacji. Slowem: absolutne minimum bedzie jescze za darmo (ciekawe jak dlugo), a jesli chcesz wiedziec cos wiecej, a co za tym idzie - byc specjalistom w danej dziedzinie, a nie tylko kims kto cos gdzies na dany temat uslyszal, musisz placic. Kompletny nonsens.

wyglada na to, ze nie. Na studiach obowiazuje system punktowy (nie wiem czy na wszystkich kierunkach), polegajacy na tym, ze w zaleznosci od tego ile godzin ma dany przedmiot i czy konczy sie egzaminem czy zaliczenie, przyznawana jest okreslona ilosc punktow. Do zaliczenia roku trzeba ilustam pkt. Uczelnie maja prawo (z ktorego beda skwapliwie korzystac), do pobierania oplat za wszystkie dodatkowe przedmioty w ramach specjalizacji. Slowem: absolutne minimum bedzie jescze za darmo (ciekawe jak dlugo), a jesli chcesz wiedziec cos wiecej, a co za tym idzie - byc specjalistom w danej dziedzinie, a nie tylko kims kto cos gdzies na dany temat uslyszal, musisz placic. Kompletny nonsens.

ostro - muszę poczytać jakby nie było za x lat znowu to nas będzie dotyczyło

Jeśli tak to ma wyglądać to jest to chore po prostu... rozumiem że drugi równoległy kierunek czy "nowe" studia mgr po jednych skończonych to ok ale cholera bez przesady!mam nadizeję że szbyko to zmienią ... np. nowy rząd w ramach poprawy po starym coby wyborcom oczy trochę zmydlić :-p

Agnieszka, nowy rzad niczego nie zmieni. Przypomnij sobie co bylo po tym jak kretyn Giertych wywalil kawal porzadnej literatury z kanonu lektur szkolnych, a wprowadzil jakies bogoojczyzniane dziadostwo. Politycy przekrzykiwali sie jeden przez drugiego, ze skandal i ze wszystko wroci do normy jak oni dostana sie do koryta. Zmienilo sie cos? Tuwim czy Witkacy, o Gombrowiczu nie wspominajac, wrocili do lask?
Teraz wszystko w rekach Komorowskiego, bo albo podpisze ustawe, albo ja zawetuje. Wetujec tworzy sobie szanse na poparcie wsrod inteligencji, ale tez odbiera poparcie od, hmmm jakby ich nazwac, tych ktorzy nie byli zbyt zdolni by na panstwowe uczelnie sie dostac.
W kraju tak pokreconym kulturowo i politycznie jak Polska, wszyscy ci ktorzy dorwa sie do stolka, robia wszystko zeby sie nachapac. Wzbogacaja sie w zastraszajacym tempie, bo wiedza, ze wraz ze zblizajacymi sie kolejnymi wyborami dostep do dobrobyty zostanie im ukrucony, a oni nazwani Zydami, komuchami, masonami czy moherami...
Politycy obecnie podejmujacy decyzje w naszym imieniu sa duzo cwansi, niz ci ktorzy rzadzili 40 lat temu. Nauczyli sie, ze dostep do bezplatnej nauki (miedzy innymi) buduje inteligencje, ktora staje okoniem i zaczyna domagac sie tego, co im sie nalezy. Powoduje to przewrot za przewrotem i obalenie wladzy (jako dlugoterminowy efekt)... Oni sie nauczyli, ze musza zostac przy korycie jak najdluzej, bo nigdzie nie nie "zarobia" setek tysiecy za siedzenie i pierdzenie w stolek. No moze poza Tv i estrada... No dobra, wystarczy tych moich lewackich wywodow :-)

zielona jaka szkoda że masz racje ;-) smutne to ale prawdziwe... a najgorsze jest to że kogokolwiek by sie nie wybrało będzie i tak źle, bo ta inteligencja coby mogła zrobić porzadek nie ma zamiaru brudzić sobie rąk tym goownem jakim jest polityka... zbyt wysoko sobie cenią swoją pozycję zdobytą i przez lata utwierdzaną ...

JUDYSIU :-D:-D:-D:-D buziaczki dla Zosi!

Zielona ja mieszkająca w Polsce na stale, a nie mam takiej wiedzy i nie jestem tak na czasie z polityką jak Ty :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jeśli tak to ma wyglądać to jest to chore po prostu... rozumiem że drugi równoległy kierunek czy "nowe" studia mgr po jednych skończonych to ok ale cholera bez przesady!mam nadizeję że szbyko to zmienią ... np. nowy rząd w ramach poprawy po starym coby wyborcom oczy trochę zmydlić :-p

Taaa... rząd... jak sobie same nie pomożemy, to nikt nam nie pomoże (co nie znaczy, żeby nie walczyć, ale zabezpieczać się trzeba)... jak się dorwa do koryta, to już nie chcą puścić, tylko mydlą ludziom oczy... parytety, rodzić po ludzku i inne takie tam... ktoś coś dla Was babeczki zrobił? Dostały my po 1000 becikowego i teraz mamy siedzieć cicho ... ceny w spożywczym mnie dobijają, Katik- u Ciebie zaczyna być taniej niz u nas... tyle że średnia zarobków u nas nijak sie nie ruszyła :-(

Zielona Gombrowicz jest w kanonie- jeszcze w 2007 go wrócili do łask (tak jakoś po cichu i tylnymi drzwiami), Tuwim też sie uchował, Witkacy- nigdy nie był w kanonie lektur obowiązkowych (a szkoda), obecnie jest dla matury rozszerzonej (ale tylko Szewcy)... tyle jest pięknych książek, no ale nie można mieć wszystkiego :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry