reklama

Kwietniówki 2010!!!

Nasz Gastuś odszedl wczoraj wieczorem za Tęczowy Most :-(:-(:-(:-(:-(

Katik mam nadziję że to jednak primaaprillis...Powiedz że to żart!

Witam z rana. Pogoda coś sie skiepściła ale jakoś sie nie przejmuje bo wczoraj o tej porze padało a potem caly dzień slonko bylo
Dzisiaj musimy mykać po mięcho, szynki... farbę na włosy musze sobie kupić bo teściowej wczoraj wszystko z rąk leciało i wylała całą zawartość butelki (biedna ale sie wkurzyła...), czapeczkę M. musze kupić bo wczoraj odkryłam że ma albo zimowe albo takie bardzo cienkie a to jeszcze nie pogoda na te cieniutkie czapusie...

A co do trzeciego dziecka... Kiedyś marzylam o trójce...ale po M. podziekuję ta dwójka diabełków w zupełności mi wystarczy. Oni i tak szumu i wszystkiego innego robią za czterech :-D
Kittek jak Maja? No i trzymam kciuki za tą rozmowę w poniedziałek. Daj znać jaki wynik!
Marta jak Olka?

reklama
Witam z rana. Zosia wstała przed 6 a teraz już marudzi. Nie wiem co dzisiaj będę robiła, pewnie coś tam posprzątam i pójdę z Zosią na spacer ale pogoda jakaś taka chmurzasta.

kittek- jak wam minęła noc. Mam nadzieję, że Maja spała spokojnie i nie męczyły jej biegunki.
agnieszka - udanych zakupów.

no nic więcej teraz nie napiszę bo Zosik krzyczy mi nad uchem

Miłego dnia wszystkim.

Witam się na sekundkę bo za chwilkę wychodzę do pracy, czekam tyko na mamę.

Boję się dzisiejszego dnia. Maja w nocy tak zwymiotowała,że poleciało na pół sypialni. Bidulka moja.... po chwili zaczęła gadać jak najęta, wypiła troszkę soczku i usnęła, o 9tej troszkę mleczka i dalej śpi. Widać,że osłabiona jest.

Buziaki, zajrzę wieczorem.

Agnieszka dzieki, z Ola duzo lepiej. Temperatury trzeci dzien juz nie ma, humor jej wrocil, kataru tez nie ma i nie pokasluje juz tak czesto. widav Bactrim zadzialal. Kupek od 18 jak nie bylo tak nie ma. Tfu tfu tfu.
Katik, przykro mi:(
Kittek, wlasnie jak Majunia noc przespala?

u nas dzis super slonko swieci, wiaterku nie ma wogole, mam nadzieje ze cieplutko jest to ruszymy na spacerek wreszcie:) musze jakies zakupy zaczac robic bo B dopiero w piatek bedzie a impreza w sobote:( w tygodniu nie mam z kim Oli zostawic, mama pracuje no i wyjazdy do Olsztyna...
Kurcze niech juz zostanie taka pogoda, az sie chce z lozka wstac...niby na nastepny weekend zapowiadaja 25stopni...oby sie sprawdzilo

edit
Kittek biedna Majunia, duzo zdrowka dla Niej

Witam weekendowo

Wczoraj byłam na krótkim spacerku z Alusią. Przez kilka dni byłyśmy uziemione, ale w piątek lekarka już pozwoliła. Dzisiaj też mam w planie. Muszę przy okazji krawca zaliczyć, bo chce sobie jeansy zwęzić i może jeszcze do jakiegoś bieliźniarskiego zdążę, bo ze dwa nowe nabytki by mi się przydały.
Mam pytanko, może któraś się orientuje o finansowanych z UE studiach podyplomowych. Słyszałam, że jest taki program (mam nadzieje, że kierunki jakieś fajne by się znalazło), że połowę płaci pracodawca, a połowa z uni, ale nie bardzo wiem gdzie szukać, a tak w ciemno nie za bardzo mam czas szusować po necie. Postanowiłam ponegocjować w pracy;-)
Z góry dziękuję za pomoc.

Ja się witam, nadrobiłam,ale odpiszę wieczorkiem bo muszę materiały dla studentów szykować bo mam zjazd w ten weekend.

Chciałam się tylko pochwalić,że Maja od 3 tygodni robi codziennie rano kupkę i siusiu na nocniczek, w ciągu dnia jak jesteśmy w domku to chodzi bez pieluszki, zdażyło się kilka razy,że zsiusiała się w majtole,ale wtedy miała taką zdziwoną minę i patrzyła na kałużę na płytkach. Kilka razy dziennie ją sadzam na nocniczek, jak chce siusiu to siada chętnie, a jak ewidentnie nie chce to nie chce usiąść. Na wyjścia mamy pieluszki ekologiczne lub pampki i na noc pampki. Dumna jestem z mojej pszczółki i wam polecam, oczywiście nie planuję jej jeszcze odpieluchować (może latem się uda),ale generalnie mały sukces mamy :))))

Dobra zmykam,
buziole i do wieczora!

ale super. Ja moją sadzam, ale nie zajarzyła jeszcze o co kaman. Pewnie jeszcze nie jej czas
Zdrówka dla Majeczki

Dziewczyny własnie robiłam test...Jestem w ciąży :szok:
Mam mieszane uczucia ;-):sorry2:
:-p

fajny żarcik
byłam bliska uwierzenia

dziewczyny niech mnie ktoras dobije bo normalnie nie mam sily....olka wczoraj tylko ze stanem podgoraczkowym, pozniej jzu tylko 37st, dzis juz super, bez temperatury i z humorem ale za to o 4 zaczely sie luzne kupy....dobrze ze nie wymiotuje i sie bawi ale ogolnie i tak marudzi dzis ze glowa mi peka...no szlag by to...kup bylo juz dzis 6...ostatnia biegunka zaczela sie 27lutego i trwala tydzien, czyli ledwo miesiac temu a tu znowu taka akcja...wykonczy mnie ten stres naprawde...

kittek buziaki dla Majeczki, mam nadzieje ze jej to szybko minie. co do rota to ja slyszalam opinie ze gdyby to byl rota to wszyscy bysmy chorowali, a u nas tylko Ola miala biegunke, teraz tez tylko ona....nie znam leku o ktorym pisalas, nam bardzo pomogl enterol, pediatra chciala dac nifuroksazyd ale gastrolog byl na nie, powiedzial zeby leczyc smecta i enterolem, no i hydronea. Zdrowka dla Niej!

dziewczyny czy ta biegunka moze byc po Bactrimie? podawala ktoras i miala taka akcje? ja juz na skraju zalamania nerwowego jestem, ciagle cos :(

Moje dzieci zawsze maja lekko biegunkę, po bactrimie. Zawsze podaje dwa lacidobaby dziennie.
Który dzień podajesz Oli bactrim?

Chyba jednak nie primaaprilisowy żart:-(
Przykro mi bardzo.

Kittek faktycznie Twoja mama wyjątkowa (niestety bez pozytywnego wydźwięku), no ale co Ty winna na to jesteś. A jak tam kwestia sprzedaży domu?

uciekam, bo mi wszystko pozamykają. A jeszcze gości mamy mieć z wieczorka, więc coś kupić muszę.

Kittek, Marta zdrówka dla waszych dziewczyn, biedna Maja, niech szybko wraca do zdrowia
Ja nie wyspana 3 noc z rzędu mała wstaje po północy z tatą pogadać :crazy: a potem zanim zaśnie :no: Druga jedynka napuchnięta, lada dzień będzie komplet :-)
Uciekam bo sprzątania mam trochę, blee nie lubię ale trzeba ogarnąć co nie co :zawstydzona/y:
Miłego dnia :-)

annaoj w srode wieczorem podalam pierwsza dawke. od srody podaje tez dicoflor. mimo tego dopadlo ja...chociaz od tej nie bylo kupki...ostatnim razem dopadlo ja po jednej dawce sumamedu,a le wtedy antybiotyk byl zbedny...mam nadzieje ze dzis dzien bez niespodzianek bedzie...

reklama

Katik... Ty wiesz co... :-(

Witamy porannie

Uwielbiam kawkę i komputerek rano zanim dzieciarnia się pobudzi. Zosia przed chwilą wypiła mleczko, mam nadzieję, że sobie jeszcze chwilkę dośpi
Pogoda cudna, cały dzionek spacerkowo się zapowiada

Wronia żebyś sobie wykrakała:-D, ale by było.
Swoją drogą ciekawe która będzie pierwsza. Mnie trzecia ciąża by o panikę przyprawiła, niby ciotce-czarownicy w tarocie uparcie nam syn jeszcze wychodzi, ale ja się na to nie piszę

Kittek zdróweczka dla Majeczki, najważniejsze, żeby piła.
Trzymamy kciuki za poniedziałkowe spotkanie.

Jeeeeeeeeeeeeenyyyyyyyyyyyy... Ty jesteś nie do zdarcia... o 8:00 dziś zwlokłam się z wyrka i mimo 2 kaw czuję się niedospana... :-(

Witam się na sekundkę bo za chwilkę wychodzę do pracy, czekam tyko na mamę.

Boję się dzisiejszego dnia. Maja w nocy tak zwymiotowała,że poleciało na pół sypialni. Bidulka moja.... po chwili zaczęła gadać jak najęta, wypiła troszkę soczku i usnęła, o 9tej troszkę mleczka i dalej śpi. Widać,że osłabiona jest.

Buziaki, zajrzę wieczorem.

Kittek- a gadałaś z pediatrą o tym, że mała mogła wypić trochę witaminy D? Bo objawem przedawkowania są m.in. biegunka, wymioty, osłabienie... oczywiście prawdopodobieństwo, że tak jest, jest nikłe i pewnie to raczej wirus, ale pogadaj z pediatrą, ja nie jestem lekarzem i dlatego uważam, że najlepiej dowiedzieć się od fachowca. W mieszankach mlecznych tez jest witamina D.

Lecę na paszczę... młody szalał od 8:00 o 12:00 padł, teraz matka odpoczywa :-) ojciec balkon pucuje (skoro już dziadek te kwiatki nasadził)... wczoraj mi odbiło dokumentnie i pod wpływem Waszych postów porządkowych jednak umyłam te okna... uchetałam się przy tym okrutnie :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry