reklama

Kwietniówki 2010!!!

Cześć kobietki....nadrobiłam wczorajszy Wasz dzień :)
Gratuluje nowych motylków,współczuje bólów brzuszka i rozciągającej się macicy (tyż tak mam)....ale co z tymi wyciekami z cycorków?? mi tam nic nie cieknie, tylko sutki mam ciemniejsze i cały czas sterczące:szok:Co do schizów ja też je mam- przed wczoraj przyśnił mi się wypadający ząb- a wdłg zabobonów to nic dobrego i po prostu chodzę znerwicowana jak cholera bo boje się, że zgodnie z przepowiednią ktoś z moich bliskich nie daj boże ....no wlaśnie:-(powiedzcie , że takie sny się nie spełniają
I wczoraj chyba z tego wszystkiego po prawie dwóch tygodniach nieobecności nawiedził mnie wieczorny paw!!!masakra:no:poryczalam się prawie ,a na dodatek chyba mi ciśnienie uderzyło bo zrobilam się czerwona na twarzy jak burak ...złapałam takiego doła, że usnełam od razu po połozeniu się do łóżeczka i pierwszy raz od miesiąca przespałam całą noc.
Mam nadzieję ,że moje serduszko kochane jest tam szczęśliwe w moim brzuszku mimo tego że ja miałam wczoraj taki zły nastrój
uffff....wyżaliłam się już

no to dziś życzę lepszego nastroju, tak to jest z naszymi hormonkami :)

reklama
Co do zachcianek, to ja takowych raczej nie mam. OStatnio tylko chodziły za mną lody... no ale co się obejrzałam za siebie to ich nie było i nie mogłam ich zjeść :-D więc w końcu postanowiłam pognać do sklepu i kupiłam sobie śmietankowo- truskawkowe pychota!

Czy wy wszystkie już czujecie swoje maleństwa? Bo ja póki co to chyba nic a nic nie czuje, zresztą nie wiem co mam czuć :confused: Tydzień temu przez chwilę łaskotało mnie w brzuchu jakby taka owłosiona wielka ćma siedziała i machała skrzydłami:dry: czy to to? ale od tamtej pory cisza...

akaata ja też póki co nie czuje, więc nie masz co się martwić na zapas. :-)

dzisiaj w nocy śniło mi się, że urodziłam córeczkę... i to co najbardziej zapamiętałam to karmienie piersią. Mała nie mogła dobrze złapać sutka i zaczęła płakać bo mleko nie leciało... ścisnęłam pierś i zaczęło lecieć a mała z uśmiechem chwyciła... przez ten sen dzisiaj mam niewyobrażalne uczucie wewnątrz... tak mi się instynkt uaktywnił że szok... cały czas czuje zapach małego dziecka...

Wspominałyście tutaj coś o leżeniu na wznak. nie chodzi o to, że coś się stanie dziecku. na tym etapie ciąży jeszcze nam wolno tak leżać, ale później jak dziecko podrośnie to w te pozycji uciska na kręgosłup i obciążenie występuje nawet leżąc, dlatego najbardziej zalecaną pozycją przez lekarzy jest leżanie na lewym boku.

Cześć kobietki....nadrobiłam wczorajszy Wasz dzień :):szok:Co do schizów ja też je mam- przed wczoraj przyśnił mi się wypadający ząb- a wdłg zabobonów to nic dobrego i po prostu chodzę znerwicowana jak cholera bo boje się, że zgodnie z przepowiednią ktoś z moich bliskich nie daj boże ....no wlaśnie:-(powiedzcie , że takie sny się nie spełniają

kochana, jakby sny o zębach faktycznie przepowiadały śmierć członka rodziny, to ja już całą powinnam wybić ;-) a mam nie małą :-D
Nie martw się. w ciąży takie sny to norma, podświadomie się martwisz i dlatego śnisz takie rzeczy. głowa do góry

mi tez nie wygodnie na boku sie spi, wszystko mnie boli ale wkladam sobie kolderke zlozona kilka razy miedzi nogi i jest o wiele lepiej ;-)

Wczoraj jak próbowałam usnąć to wciąż badałam sobie brzuszek czy coś sie rusza ale nic a nic nie czułam żadnego wiercenia :cool: będe cierpliwa :-)

a znasz juz plec dzidzi???ja strasznie chcialabym juz wiedziec czy wszystko jest ok i czy juz bedzie mozna rozpoznac plec ale mam wizyte za tydzien dopiero a jak na 18 tydzien to chyba roznie ;/

Nie niestety nie znam jeszcze :no::no::no: A strrrrasznie bym chciala! :-D Marzy mi sie dziewczynka, ale czuję, że będzie chlopak :-) Dowiem się prawdopodobnie najpóźniej 23.11 bo wtedy mam to USG połówkowe szczegółowe (22 tydzień). Wcześniej ewentualnie 19.11 na standardowej wizycie, ale wątpie. :oo:

Gwiazdeczka- czemu nie masz suwaczka? ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry