reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Gosienka- no jakby traktor zobaczyl, toby sie posikal ze szczesicia i u Was zamieszkal na bank :-) Moja kumpela tez ze mna o owcach tylko gada, bo sie wlasnie na Uniwerku Przyrodniczym doktoryzowala... a ja ni w zab nie kumam o co jej chodzi... musze do Ciebie na korki skoczyc :-)

Lecz sie, bo ile mozna z bolem latac!!!

Elvie- mlody mial to WSZEDZIE... i jak sie robilo cieplo, to zaraz wyskakiwalo wiecej... lepsze potowki niz jakies inne g...o.

Aniam- zapraszam do Wrocka na dluzej, bo u nas to jakis pitolony biegun ciepla jest... a Ty lubisz cieplo :-) u Was czesto jest chlodniej, wiec mozemy na lato sie wymienic :-D chociaz dzisiaj da sie zyc :-) na razie...

Szczepienie o 16:00... godzina zero normalnie :-) ale on jest dzielny, wiec da rade!

Witam się :-)
Gosieńka współczuję bólu, czekam na info jak sobie tam poukładasz wszystko.
Aniam nie wiem jak z kasą będzie. Póki co jesteśmy zapozyczeni:-( Ale nie mówię nie, może się uda i przy okazji Paulinka z chrzestną się zobaczy;-)
Kittek gratulacje:-)
Aniez pewnie, że dzielny. Powodzenia na szczepieniu.

Ja już miałam z rana wizytę pracownika socjalnego, przez to wczesniej wstałam, obiad naszykowany teraz idę głowę myć i szykować młodą na rehabilitację.
Do później.

Hejka

Wstałyśmy z Helenką dopiero o 10 :szok: ale nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów;-)
Piję kawkę a młoda na golasa bajki ogląda i nie tylko , PUSy są na topie ;-):-D:-D
Przed chwilą dzwoniłam do mojego doktorka od cycków i nadałam mu temat mojej nogi bo coś czuję że tutejsi lekarze nie potrafią mi pomóc, ona ma u siebie w klinice kilku fachowców może coś zaradzą bo ja generalnie mam dość:angry:

MamoPaulinki czekam na deklarację Kittkowej i wtedy się do ciebie odezwę:tak:

Aniez ja się broniłam z hodowli bydła ale w sumie o owcach też dużo wiem , mój małż się ze mnie nabija że jeszcze kilka uli mam sobie postawić i miód sprzedawać bo w sumie pszczelarstwo też było na studiach :-DTo o 16 trzymam mocno kciuki, dacie radę :tak:

Agnieszka też o tym zwyczaju nie wiedziałam , jak masz czas to u mnie też parę okien czeka;-)

Ella fajnie że weekend udany.

Kittek gratulacje !!!!!!

Elvie Emil też miał potówki na buzi i szyjce, dzisiaj jedziecie do pediatry?

Nata mam nadzieję że chociaż w wakacje sobie odpoczniesz bo za długo tak nie dasz rady, przytulam.

Miłego dnia kobietki:-)

Witam
wczorajszy dzień udany dwa salony ślubne odwiedzone suknie przymierzone ale nic konkretnego jeszcze szwagierka nie wybrała ale jako taka wizja jest ;-)
Natalka wyszalała się na urodzinach w Psotniku z tych emocji nie mogła zasnąć do 22 a rano ledwo ją zwlekłam z łóżka.
Kittek gratulacje !!! hip hip hurra :-D:-D:-D
Elvie według mnie to potówki Natalka jak miała to też w tych miejscach
gosienka przegoń te bóle w czorty
Nata kobietko kiedy na urlop idziesz?
ella jak tam staranka? mam nadzieje że owocne ;-)
Agnieszka super tradycja , podoba mi się:-) na podlasiu robi się bramy dla państwa młodych zatrzymuje się samochód wręcza kwiaty parze młodej a w zamian otrzymuje wódkę lub słodycze.

kittek - gratuluję!
Janku - sto lat!

My po wizycie prywatnej u naszego pediatry. Mogę tej babce każde pieniądze zapłacić za wizytę, bo taka zadowolona jestem.
A więc.. Maciek za bardzo przechyla główkę na prawo, więc mamy go kłaść tak, by interesujące rzeczy były na lewo, aby do deformacji główki nie doszło. Ta wysypka to oznaka skóry mieszanej, na głowie i z boku policzków, na dekolcie i w górnej części pleców ma zmiany grudkowe wypełnione treścią łojową, na górze główki delikatna ciemieniuszka się pojawiła. lekarka sprawdzała małemu takżenapięcie mięśniowe, wszystkie odruchy. Posadziła do nawet do siadu i pionu:szok:, kładła na brzuszku z nogami podkulonymi, z nogami rozkraczonymi i sprawdzała, czy jak go trzyma za pięty to młody się odpycha - odpycha się aż miło:-) Te odruchy się nazywały Moro, Galanta, stąpania, pełzania i chwytne - wszystkie u maćka są obecne:-) Sprawdziła jąderka i pokazała, co robić z siusiakiem.
Maciek ma dostawać vit. K i D, ja JAKO KARMIĄCA KWASY OMEGA 400-600mg w przeliczeniu na DHA.
Mamy zupełnie odstawić sztuczne mleko, bo młody bardzo dużo przybiera i butla mu nie jest potrzebna. Dostaliśmy płytę z filmem, jak uspokajać maluszka i jak robić masaże w razie kolki.
Mamy zaleconą wieczorną kąpiel i Kali (nadmanganian potasu) i poranne przemywanie jasnoróżowym roztworem zmian na skórze, ale tylko tych łojowych/ropnych, ciemieniuchę myć tylko wodą, wyczesywać i nie natłuszczać.
Absolutnie nam odradza kąpiel w krochmalu, która w te upały dodatkowo pozatyka pory i problem się powiększy.
Ubranka prać w białym jeleniu i płukać w ciepłej wodzie, bo pralki płuczą w zimnej. Można jeden raz wyprać z białym jeleniem a za drugim razem już pranie bez detergentów puścić. Prasować z obu stron.
Dostałam też listę produktów, których mam przez 2-3tygodnie nie jeść.
Na skazę białkową lekarce to nie wygląda:biggrin2:
Poza tym mały waży 5960g, główka 41cm, klata 42cm.
Kontrola w piątek.

O tych kwasach dla karmiącej nikt mi nie mówił, ale ja i tak wellness pack codziennie łykam a tam potrzebną dawkę kwasów również mam;-)
No i do ortopedy mamy iść zrobić USG bioderek, bo dzieci z wagą urodzeniową 4kg muszą koniecznie to USG mieć.

reklama
Agnieszka super tradycja , podoba mi się:-) na podlasiu robi się bramy dla państwa młodych zatrzymuje się samochód wręcza kwiaty parze młodej a w zamian otrzymuje wódkę lub słodycze.
To też jest w dniu ślubu w drodze do panny młodej i potem w drodze do kościoła :tak:

Mąż dzisiaj już od 11 w domu :-) tak to ja lubię :tak: pojechał jakieś 10 minut temu po J. coby mu zrobić niespodziankę ;-)
Rano go dobudzić nie można było :-D nawet churalne sto lat nie pomoglo... dopiero stwierdzenie że przezentu nie chce go skutecznie i w sekundzie obudziło :-D Dostal bramki (w tesco do kupienia) do gry w piłkę i dziecko szczęśliwe :-D

Okna umyłam, kuchnia i łazienka ogarnięte, poodkurzałam, kurze starte, drewno "zabalsamowane", obiad się kończy robić. Dzisiaj z racji upałów ziemniaki i maślanka :-)
Elvie taki pediatra to skarb :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry