reklama

Kwietniówki 2010!!!

jestem i się witam...
ale znowu jak po ogień...

Aniez z kołaczem to jest taka tradycja śląska :tak: trochę o niej tutaj Śląski weselny kołacz.
ja z grupą ludzi jedziemy do młodej pani z kołaczem jutro :-) pan młody w tym czasie jedzie do chrzestnego :-) będę robiła za fotografa to wam potem zdjęcia pokaże :-)

Powiem wam że kocham ciepełko ale to co było wczoraj to była masakra u mnie ... dzieciaki nawet nosa na dwór nie wyściubiły bo sie nie dało :no:

nic ide coś zjeść i zabieram się za robotę bo jak potem będzi etaki upał to znowu nic nie zrobię...

To do mnie ale dzięki

Dzień dobry, dziś nieco wcześniej skończyłam, więc jestem:)
Elvie, dobrze że Maciuś przebadany:-) a USG bioder, to chyba standardowo każde dziecko mieć powinno z tego co pamiętam, nie?
Aga, przekaż J. najlepsze życzenia od Sebcia:-D

Ja z racji chwili wolnego szukam jakichś wakacji na sierpień, bo Sz będzie miał 1 tydz wolnego, a nie 2 jak wcześniej planowaliśmy, tylko cholerka nie za bardzo mam pomysł co z tym czasem zrobić, bo chcialiśmy się gdzieś samochodem bujnąć (Chorwacja, Włochy czy jakoś tak) ale na tydz, to mija się z celem. Jakieś podpowiedzi?

SZkoda że na drugim końcu mieszkasz ale autem to tylko włochy jak na tydzień :tak: Polecam bibione bo najbliżej
Bibione
od was troszkę dalej , ale my zwykle jechaliśmy ok 12h:tak:

Elvie SZymek miał problem z główką i nawet jakiś czas spał w tym dodatku co jest do fotelika na główkę , ale u niego to dość poważne było . BYł duży 4100 i ułożony dupą do świata , głowę miał pod moimi żebrami wciśniętą jakoś bokiem . jak zacznie więcej leżeć na brzuchu to się wsio wyrówna .

reklama
Ahoj!
Zachciało mi się kostkę przed domem z mchu i chwastów czyścić i sobie odcisków na rękach narobiłam. Dopóki nam drogi nie zrobią to będziemy znosić ziemię i piasek a w nich będzie zbierał i cuda będą wyrastać, grrr.

Aga sto lat dla Twojego małego mężczyzny!

Aniez brawa dla dzielnego pacjetna :)

Nata kobieto na urlop marsz! Dbaj o siebie bo z tego co piszesz to się wykończysz bidulko!

Elvie fajnie,że masz taką pediatrę, która na wszystko zwraca uwagę, ale byliście pewnie na prywatnej wizycie?

Aga może jakiegoś lasta znajdziecie. Nam się udało znaleźć fajną ofertę :)
Ella 3
mam kciuki za owocne starania :tak:

Gosieńko ups a ja dziś do Ciebie dzwoniłam przed 9tą, dobrze,że spałyście i was pomysłowa ciotka nie obudziła:zawstydzona/y:

Zmykam bo oczy mi się same zamykają,

spokojnej nocki!

Sto lat Wroneczko kochana. U mnie jeszcze dzis , nie jutro, wiec zdazylam.

Postanowilam sie jednak zmobilizowac i przeczytac co naklilakyscie. OMG juz wiecej. do takich zaleglosci nie dopuszcze.

Elvie, ja bym nie zwracala uwagi na przyrost innych dzieci. 1,6kg to zdrowy przyrost. Nie ma co porownywac dzieci, bo one roznia sie miedzy soba WSZYSTKIM. Wez na przyklad Polke Katik (sorry za wywolanie, ale weszlam na watek o rozpakowanych i tak mi sie na Polce wzrok zatrzymal). Pola urodzila sie o kilo wieksza i 8cm dluzsza niz Konstancja, a teraz Kostka jest duuuzo wyzsza i ciezsza od Polski. Obie rozwijaja sie PRAWIDLOWO. Natomiast ja odstawialabym mm. Jakos nie jestem przekonana do mieszanego karmienia. Mlody powinien sie przyzwyczaic. Pisalas, ze je z onu cycow, wiec powino mu to na bank wystarczac. No chyba ze masz malo pokarmu...
Kostka duza, to fakt ale czy ciezsza niz Polska.... to ja nie wiem ;-)

Swoja droga moje dziecko dopiero ostatnio wage urodzeniowa potroilo hahahahhaha a niektore Wasze bable zrobily to w kilka miesiecy.

Obiecywalam sobie, ze dzis wczesniej spac pojde, no i zaleglam z fonem w rece i na bb siedze. L mi chrapie nad uchem, Polka smieje sie przez sen.
Dziecko mi sie zakochalo, i to z wzajemnoscia..... Wiecznie tylko Jake i Jake.... w przedszkolu na krok sie nie odstepuja, i nawet zadne inne dziecko na trzeciego do zabaw przylaczyc sie nie moze. Normalnie kosmos.
Ja ostatnio praktykuje sie w spiewie, bo Polka ze zlobka piosenki 'przynosi' i calymi popoludniami spiewamy o pajaku, zwierzetach na farmie czy autobusie..... do znudzenia.

W pracy zapiernicz.... ale to zadna nowosc. Szef rozwija firme, a w zwiazku z tym maaasa obowiazkow i pracy.
Pogode mamy nadal do dupy. Na lato w tym roku chyba nie ma co liczyc. W weekend kupilam Poli palto, i chyba jeszcze gumiaki dokupie. Przydadza sie bardziej niz krotkie gatki i sandalki Buuuuuuu.

Ostatnia edycja:
Witam z rana :-)
M. już wstał.
Mąż wrócił jeszcze w nocy i teraz dosypia a na 8 musi być w robocie... jeszcze J. do przedszkola odwieźć musi... nie wiem czy ma budzik nastawiony czy nie....a szkoda mi go budzić ;-)
Ide najpierw J. obudzić i wyszykować a potem małża obudze...

dzisiaj znowu ladnie na dworze i oby tak zostało :tak: temperatura jaka była wczoraj była ok bo można było wyjść o16 na dwór...

dobra na razie

Dzieńdoberek

U nas od rana burza i leje i szanse na słońce marne więc Agnieszka prześlij trochę słoneczka do nas:tak:
W domu szał bo małż z Emilem w piątek na spływ kajakowy na Mazury jadą i oczywiście zakupy na ostatnią chwilę robią , jak ja tego nie lubię.

Mamusia czyżby to były te mdłości;-)

Katik a przystojny ten twój zięciunio? :-)

Kittek ciekawe kiedy wam tą drogę zrobią bo najgorzej to chyba jesienią i wczesną wiosną jest jak mega błoto wszędzie :no:

Monia ja kcem bigosu, zagotuj mi jeden słoik i schowaj plisss.:tak::tak::tak:

Ella czyli nie tylko ja imprezowałam z wiadomym skutkiem ;-)Trzymam kciuki za staranka:tak:

Isabela trzymam kciuki za sesję i czekamy tu na ciebie.

Aniez brawo dla Kuby a nie mówiłam że będzie dobrze.

Zielona odebrałaś paszport młodej?

Magda ach ci faceci , mój też mnie wkurza niemiłosiernie a ja jeszcze przed @ więc w domu burza z piorunami dzień w dzień;-)

aga2010 mam nadzieję że coś ciekawego znajdziecie ja nie pomogę bo u nas Polska na tapecie.

Elvie super macie pediatrę:tak:

Dobra zmykam bo jedziemy pokoje mierzyć, Emilo sobie wymyślił wystrój w kolorach FC Barcelony i muszę Messiego znaleźć ( Elvie może Mariusz coś ciekawego na allegro widział bo wiem że to fan Barcelony) a Mateusz ma znowu Błaszczykowskiego uwielbia więc pokój w barwach narodowych będzie ;-) dobrze że Helenka jeszcze nie negocjuje :-D
Miłego dnia kobietki

Witam,
ja tylko na chwilkę, bo praca wzywa;-)

monia - to przedstawienie ciocia rezerwowała już w kwietniu i nie ma na nie miejsc, ale w czwartej jak ze swoimi dzieciakami ze szkoły w Teatrze Lalek będzie to zapyta, czy po znajomości coś by się nie znalazło. Dam Ci znać;-)

Katik - moja kruszynka wagę potroiła w lutym, więc też długo czekałyśmy:tak:

gosienka - M. fan, ale on na allegro koszulki jakieś meczowe kupuje, innych rzeczy na szczęście nie. Jak chcesz to ja mam książkę najnowszą tą z Empiku o Messim - kupiłam M. i mogę Ci pożyczyć - może tam Emil inspirację jakąś znajdzie;-)

kittek - tak, byliśmy prywatnie, ale wolę tak niż za darmo i na odwal się w przychodni, gdzie Maćka źle zdiagnozowano.

Uciekam śniadanie robić i małego cycownika karmić. Wczoraj udało nam się przeżyć wieczór bez dokarmiania mm:happy: W nocy obudził się o 1 raz więcej, ale poza tym dajemy radę:-)

jestem ...
znowu jak po ogień...
musiałam J. zawieźć do przedszkola bo mąż przyjechał krótko przed 5 z Legnicy a na 8 do roboty... pospal ile mógł...

Gosięńko śle cisłonko :-)

reklama
Gosienka, zieciunio kochaniutki, choc nie umywa sie do naszego Borysiatka... ale coz ma moj wybor do prawdziwej milosci ;-)

Dzis Jake cala droge do przedszkola nawijal mamie w aucie,.ze jedzie do Poli. Polka jak go zobaczyla przez szybke w ostatnich drzwiach przed wejsciem tak zaczela piszczec z podniecenia, ledwie jej bluze zdjelam i bez buziaka i bye wyrwala do niego. Mlody usmiech od ucha do ucha z okrzykami Pola Pola, Polka usmiech numer 5.
Love is in the air.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry