witajcie
głowa mi pęka jestem tak zmęczona że mam wszystkiego dość. Byłam zawieźć dzisiaj dokumenty do Wołomina bo tak się z nimi umówiłam i co pojechałam a oni mi na to że właściwie nie wiadomo po co bo na całkowite zaburzenia ze spektrum nie dostanę "orzeczenia o potrzebie wczesnego wspomagania ani o specjalnym kształceniu

" jedynie mogę dostać opinię o wczesnym wspomaganiu i to wszystko czyli od 4 do 8 godzin terapii na miesiąc

( na dodatek to ma wydać PPP rejonowa a nie oni) i nie mamy w związku z tym pierwszeństwa do przedszkola państwowego ani nasze nie dostanie subwencji.
Takie jest nasze państwo prorodzinne, no cóż wypada się tylko cieszyć z tych paru godzin terapii
U nas nic po za tym się nie dzieje praca, dom, dziecko i tak w kółko a moja psychika zaczyna padać i zaczyna mi brakować energii na cokolwiek nawet nie mam siły już siadać do kompa by coś napisać mimo że podczytuję w miarę regularnie
W piątek w końcu wymieniliśmy to duże okno i muszę przyznać że jest dużo lepiej mogę usiąść koło okna i tak już strasznie nie od niego nie ciągnie i jest znacznie cieplej w pokoju:-)
aga2010 trzymam kciuki aby udało się szybko pozbyć anemii
mamusiu biedny Jaś , zdrówka dla małego
Agnieszka zdrówka dla całej rodzinki
Annaoj my też w te ładne dni większość czasu spędzaliśmy z małym po za domem a teraz jak brzydko to staramy mu się organizować jakieś zabawy w domu i niestety jak brzydko to automatycznie ogląda więcej bajek co nie jest za bardzo wskazane u nas ale przynajmniej zaczyna mi opowiadać co widzi i co się dzieje w bajce ostatnio mamy na topie "strażak sam"
Gosieńko to chyba wpływ pogody że nie ma człowiek siły na nic - bo ja też nie wyrabiam psychicznie - najchętniej zaszyłabym się gdzieś w kąciku i sobie po prostu popłakała ze zmęczenia bo ostatnio wszystko idzie nie tak.
Teksty Hanusi są po prostu przesłodkie - mój jak chce się przytulić mówi "mama przytuli", muszę też kiedyś spróbować pójść z młodym do kina ciekawe jak by zareagował w sumie nadwrażliwość słuchowa już ustąpiła
maonka super że remont idzie tak sprawnie.
Alicja chyba zalapata jakas infekcje drog moczowych, siedzi po pol godz i nie moze sie wysiusiac. Do tego rano bylo 37,3 wiec jutro zaczynamy dzien od lekarza.
Jak tam Ala czy już coś wiadomo czy to infekcja czy reakcja alergiczna?
Chory system!!!! K@rwa to niech zatrudnia jeszcze lekarza skoro o 8:20 nie mozna juz sie zarejestrowac
u nas często jest tak samo ale jak się nie da do pediatry to zawsze idę po 18 na dyżur nocny bo mamy na sąsiednim osiedlu i tam zawsze nas przyjmą
elvi budowy przed domem wam nie zazdroszczę, współczuję
Aniam
... teściowa da sobie radę , w końcu złego diabli nie biorą
A to gratis do męża
Ale śmiechy śmiechem moja też zwykle łapie coś od dzieciaków
a najlepiej jak rota przynoszą , sami nie mają ,a teściowej sprzedają
dlatego też moja teściowa zanim do nas przyjedzie to zawsze dzwoni i pyta czy mały zdrowy jak chory to omija szerokim łukiem
My na majówkę śmigamy komercyjnie do zakopca .
Jak ja wam zazdroszczę może uda się w przyszłym roku
gosia współczuję tego porannego wstawania u nas mały idzie późno spać a rano ani go dobudzić