reklama

Listopad 2011

reklama
Winki, dzieci mogą latać samolotem nawet po 1 tyg. po porodzie ;-) Ja bym chyba nie zdecydowała się na prom, ale to z tego względu, że sama to źle znoszę i nawet nie można aviomarinu podczas karmienia brać. Ale jeśli sama lepiej znosisz, to pewnie lepiej dla malucha, bo nie ma takich zmian ciśnienia :tak:

Mnie ciekawi czy u mnie w przychodni prywatnej są wizyty patronażowe. Będę musiała się upewnić, mam nadzieję, że tak, jestem strasznie zadowolona z opieki jaką tam otrzymuję i dobrze będzie, jak maluszek też od razu ją dostanie, chociaż pewnie będziemy musieli dla malucha wykupić abonament.

Właśnie skończyłam robić sałatkę jarzynową, taką tradycyjną, świąteczną. zajęło mi to 1,5 godziny plus gotowanie warzyw, tak więc nie wyszło tak źle :tak: Będziemy się teraz objadać przez dwa dni samą sałatką, mało jest lepszych rzeczy do jedzenia moim zdaniem :-D

wiem że nie wszędzie jest źle leżałam w swoim szpitalu kiedyś ;-),chodzi mi jednak o to że jakieś minimum powinno być zapewnione :tak:

Oczywiście, przy ilość pieniędzy jakie zabierają nam na składki wszystko powinno być zapewnione, a nie, że ja z torbą turystyczną do szpitala idę
realmad2.gif

[I tak nastawiam sie ze kilka miesiecy spedze na gotowanym mięsku, lekkich zupach i kanapkach z maslem i powidłami :-p
Maciek mial takie kolki ze nieraz musialam jesc suchy chleb i wode zebysmy dali rade przetrwac.

W ogole jak sobie przypomne diete mamy karmiacej, to zaczynam miec teraz smaczki na wyszukane potrawy - poki jeszcze moge chce pokorzystac nawet z tych sztucznych i niezdrowych przypraw.

Nimfii porozmawiaj sobie z doradcą laktacyjnym, ja jestem po takim spotkaniu i parę mitów mi kobietka obaliła, np ta dieta...mamy jeść normalnie, dopiero jak występują problemy u dzidziusia, zaczynamy eliminować. Oczywiście, że silne alergeny trzeba wyeliminować, jak kakao, cebula.... ale, podkreślała, żeby nie katować się dietami, bo to często nie jest konieczne.
Wiele cennych informacji mi udzieliła. A przecież takie zielone do końca nie jesteśmy :), bo jedno dziecko już wykarmiłyśmy.
Choć pewnie jak dzieciaczki się urodzą, to będziemy wałkować temat na bieżąco
wink2.gif

Winki
- odważną kobietą jesteś. Chylę czoła.

Ponko - mniam :) uwielbiam sałatkę, narobiłaś mi smaka :)

Ostatnia edycja:
U nas drugi raz malowanie u małej i dziewczyny no kuźwa to nie jest jednak to moje cappucinko, tylko bidne kakao, ale zostaje! Ważne, że kremowy jest kremowy ;-D
Kupiłam dziś podkłady na łóżko SENI 5 sztuk w opakowaniu 90x60 cm- 7 zł, podkłady higieniczne dla kobiet w połogu Bella 10 sztuk w opakowaniu - 5 zł, jednorazowe majtki poporodowe Canpol 5 sztuk w opakowaniu cena: 9 zł i 2 sztuki majtusiów z oddychającej siateczki, które można prać cena: 7,50. Dwa staniki do karmienia mam, wkładki laktacyjne też, jedną koszulę miałam po mamie - taką fajnie rozpinaną, drugą do karmienia kupiła mi mama dziś :) Pozostało mi dokupić pantofle i finito.

AnnaJ Jakie masz problemy kardiologiczne, nie wiem czy pisałaś gdzieś, ale może przegapiłam. Pytam, bo sama też mam problemy, które się w ciąży nasiliły.
Dziewczyny, co do torby do szpitala, sama też przepakowywałam się do większej, mam zestaw 3 walizek i byłam pewna, że powinnam się zmieścić do najmniejszej, niestety pampery zajęły prawie połowę, teraz spakowałam się w średnią, ale nie wszystko mam wsadzone, mam nadzieję, że nie skończę w największej:szok: a biorę tylko to co wymagają w szpitalu.

Hej Cocca! Przy wysiłku, chorobie lub bólu potrafię stracić przytomność. Boję się jak to mogło by być podczas naturalnego porodu, nawet u dentysty potrafię fiknąć albo po prostu jak jestem przeziębiona i coś robię. Omdlenia są z zatrrzymaniem akcji serca, która później powraca samoczynnie.

Dziewczyny to jak to jest z tymi chrzestnymi? Na prawdę muszą mieć zgodę ze swojej parafii?! :szok: Na jakiej podstawie ksiądz ja wystawia? Kto da więcej czy jak? Bo nie bardzo rozumiem skąd ksiądz wie czy ktoś praktykuje czy nie.

A... i chrzestni muszą mieć jakieś karteczki ze spowiedzią podbite czy coś?

A w ogóle to chodzi się na jakieś przygotowania do chrztu w stylu nauk przedmałżeńskich?

Matko, ja nie mam pojecia jak to wyglada! Do tego my nie znamy naprawde nikogo kto według Kościoła by sie nadawał na rodziców chrzestnych :baffled:

Margana gdy 3 lata temu zostawałam chrzestną, to trzeba było jedną karteczkę mieć z podpisem księdza ze spowiedzi i tyle, nie było żadnych nauk, może w innych parafiach być inaczej;)

reklama
Margana to zależy od parafi i księga.ja Ci z własnego doświadczenia powiem tak, 4 lata temu jak chrzestna zostawałam to mój brat dał mi kartkę do spowiedzi, którą miałam mieć podbitą, po spowiedzi dałam księdzu do podbicia a on się pyta o nauki, bo na tej kartce też były wyszczególnione (a że ten chrzest był w innej miejscowości, załatwiany zaraz po powrocie z misji brata, i nawet nie byłoby szans na te nauki bo to dosłownie w 5 dni wszystko było załatwiane) to ok bez problemu. a chrzestny miał dziecko i żył bez ślubu i też ok. a w tej samej parafi co był chrzest ten sam ksiądz odmówił dziewczynie chrztu bo była bez ślubu, co najlepsze tej dziewczyny mama pracowała na parafii jako gosposia i ta dziewczyna często gęsto przychodziła pomagać więc ją znał, a mimo to odmówił.a mój brat był tylko po cywilnym, co też nie którym klechom przeszkadza, a mimo tego ok.ale na chrzcie tak ładnie do nich powiedział, czekam na Was (z myślą oczywiście o kościelnym).

tak wogóle to padam z nóg bo co dopiero do domu wparowałam po całodniowej wędrówce po sklepach itp. oczywiście nie zdołałam wszystkiego kupić bo nie których rzeczy nie mogłam dostać, ale najlepszy jest mój mąż, który puścił mnie z torbami, konto mam wyczyszczone. a najlepsze jest to że pojechaliśmy po pajace, bo nie miałam ani jednego, i nadal nie mam, bo mój mężulek wolał sukieneczki, dresiki pokupować, ..faceci, a moja kochana mamusia jak zobaczyła rzeczy to powiedziała, że piękne tatuś kupił dla córci:-) z takich ważniejszych rzeczy to kombinezon mi został do kupienia, owszem są ale nie ma małych rozmiarów:wściekła/y: no i dla mnie majtki jednorazowe, staniki, i podkłady beli

jutro jak znajdę czas to wrzucę foty z zakupów

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry