Ma-Rita
Fan(ka)
Czyli Gosia jesli moj maluch nie potrafi zrobic kosi kosi to znaczy, ze nie jest dobrze :-( Probowalam znalezc w internecie cos na ten temat, ale nigdzie nie znalazlam, ze dziecko w tym wieku powinno robic kosi kosi
Jesli macie jakis stronki gdzie cos na ten temat jest wspomniane to bylabym wdzieczna
A swoja droga to po co maluch ma umiec robic kosi kosi? Czy to tak jak raczkowanie pomaga w rozwoju?? Czy jesli moj synek nie bedzie umial robic kosi kosi to mam sie zaczac martwic??:-(
Kasiad czytajac ten watek mialam wrazenie, ze mamy rzeczywiscie ostro cwicza z maluszkami to kosi kosi i jesli im nie wychodzi to sie martwia
Stad moje pytanie, czy moje dziecko naprawde musi to kosi kosi robic?? Przepraszam , jesli odnoslam mylne wrazenie 
Jesli macie jakis stronki gdzie cos na ten temat jest wspomniane to bylabym wdzieczna
A swoja droga to po co maluch ma umiec robic kosi kosi? Czy to tak jak raczkowanie pomaga w rozwoju?? Czy jesli moj synek nie bedzie umial robic kosi kosi to mam sie zaczac martwic??:-(Kasiad czytajac ten watek mialam wrazenie, ze mamy rzeczywiscie ostro cwicza z maluszkami to kosi kosi i jesli im nie wychodzi to sie martwia
Stad moje pytanie, czy moje dziecko naprawde musi to kosi kosi robic?? Przepraszam , jesli odnoslam mylne wrazenie 

Nie wciskajmy naszych dzieci w jakieś sztywne reguły i zasady... pozwólmy im rozwijać się we własnym tempie! Nic na siłę.. co z tego że nie robi kosi-kosi jak juz sama wstaje... akurat tak się zrozija a nie inaczej - że najpierw raczkowanie, siadanie, wstawanie a potem kosi-lapci czy inne rzeczy.... Jeszcze inny maluszek moze się skupić na czymś jeszcze innym, np. gadoleniu i później będzie siadał czy wstawał... ale to o niczym złym nie świadczy, po prostu rozwija się w swój indywidualny sposób i trzeba mu na to pozwolić nie stresując się i nie oglądając na umiejętności rówieśników