• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

jeny nie wiem susu
ja mam niekapki aventa wiec wyjełabym ta gumke z pod ustnika wtedy leci bez ssania
ale jaki ty masz nie wiem ......i co mozna zrobic

reklama
z czego wiec ANTEK pije?butla?
my chyba zostaniemy przy zwyklym kubku, no chyba ze zalapie cos innego, w sumie z butelki pol litrowej tez sobie niezle radzi (jak SARA jesli dobrze pamietam) he he

sara pije czest prosto z butelki z duza dziurka(szeroka)

tzn jakiej? LAila z pol litrowej butli plastikowej z woda mineralna np;-)
a propos butli
wczoraj cos slyszalam ze bodajze w KAnadzie stwierdzili ze bule plastikowe dla dzieci (takie typowe) sa bardzo szkodliwe:baffled::baffled::baffled::baffled: i ze tak wycofuja wszystkie ze sprzedazy i wprowadzaja szklane

Ja Susu radzę Ci z niekapka zrobić kapek, czyli wyciągnąć zaworek, jak radziła Agusia.
A ze słomki możesz nauczyć pić w taki sposób, że najpierw zaciągasz płyn do słomki (z drugiej strony przytrzymujesz palcem), a jak włożysz Laili słomkę do buzi, to zwalniasz palec, płyn wtedy sam wleci do buzi. Po takich paru próbach Laila powinna skojarzyć słomkę z piciem i jak jej nie będzie lecieć, to zacznie kombinować ze ssaniem.

Gratulacje dla Antosia :tak:

Susu moja niedawno dopiero załapała jak się pije z bidonu ze słomką. Wcześniej zero, odstawiłam na kilka miesięcy, znowu podałam i załapała od razu. Więc co jakiś czas nalej picie do bidonu i sprawdzaj. Bidonik jest super, nie trzeba przechylać żeby się napić, nic z niego nie kapie, super sprawa.

reklama
Ja Susu radzę Ci z niekapka zrobić kapek, czyli wyciągnąć zaworek, jak radziła Agusia.
A ze słomki możesz nauczyć pić w taki sposób, że najpierw zaciągasz płyn do słomki (z drugiej strony przytrzymujesz palcem), a jak włożysz Laili słomkę do buzi, to zwalniasz palec, płyn wtedy sam wleci do buzi. Po takich paru próbach Laila powinna skojarzyć słomkę z piciem i jak jej nie będzie lecieć, to zacznie kombinować ze ssaniem.

Gratulacje dla Antosia :tak:

Filip dość szybko załapał jak pić przez słomke, najczęściej to pije mleko z kartonika przez słomke...Aska w szkole dostaje takie małe kartoniki....
niekapek u nas dawno bez zaworka, co doprowadza mnie do szału bo wszędzie nalane jest picia...i sie klei podłoga..:baffled::baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry