reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Haha dobre :-D
Milenka lewej od prawej nie odróżnia, ciągle jeszcze nie kuma do końca jak to jest - kto kogo bierze - czy to ona bierze mamę na ręce, czy mama Milenkę. No i kompletnie pozapominała nazwy kolorów, a właściwie to na wszystko mówi, że jest ziunte (żółte).
Ale za to:
- liczy do 10-ciu (czasami zapomina o 7, resztę cyferek bezbłędnie wymienia)
- zna kilka literek
- mówi kilka wierszyków z pamięci
- potrafi zaśpiewać kilka piosenek waląc przy tym w cymbałki (na oślep oczywiście :-D)
- no i ogólnie, można już powoli prowadzić z nią normalne rozmowy - co robiła, co jadła, czy spała itp... choć tak do końca to nie wierzę czy powie prawdę bo chyba ma bujną fantazję, jak każde dzieckow tym wieku pewnie ;-)
WOW jestem pod wrazeniem:tak:BRAWA WIELKIE:tak:

reklama
No pieknie Milenka sie spisuje..

a z ta nauka odróżniania strony to jakoś łatwo poszło - zawsze jak myję Filipka to mówie - umyjemy prawą rączkę, prawą nóżkę, lewą rączkę, lewą nóżkę, to samo jak go ubierałam i teraz zawsze jak pytam która prawa strona, to pokazuje i mói "pada", a jak lewa to pokazuje i mówi "tu"...

To tak samo mysiu jak u nas z liczeniem, jakoś tak od zawsze, dosłownie od noworodka liczyłam z nią wszystko co tylko się dało, bo widziałam że to ją ciekawi i uspokaja, i tak załapała :tak:

Ja tez jestem pod wrazeniem:szok:.Konrad nie ma pojecia o stronach...Musze zwracajac sie do niego prosic o konkretna rączke badz nózke,moze zalapie;-):tak:

Brawo dla małych zdolniachów :tak:
Oli nie wie, która ręka jest lewa, a która prawa :no: Z liczeniem to tak średnio, czasem policzy do pięciu, a czasem to rzuca na oślep różnymi cyferkami :tak:
Za to porozmawiać z nią można już całkiem fajnie, wie ile ma lat, zna podstawowe kształty i oczywiście kolory, na punkcie których ma hopla :sorry2: A ostatnio nauczyła się jak ma na nazwisko, złapała to właściwie w mig, kilka razy po mnie powtórzyła i pamięta :tak:

Brawo dla małych zdolniachów :tak:
Oli nie wie, która ręka jest lewa, a która prawa :no: Z liczeniem to tak średnio, czasem policzy do pięciu, a czasem to rzuca na oślep różnymi cyferkami :tak:
Za to porozmawiać z nią można już całkiem fajnie, wie ile ma lat, zna podstawowe kształty i oczywiście kolory, na punkcie których ma hopla :sorry2: A ostatnio nauczyła się jak ma na nazwisko, złapała to właściwie w mig, kilka razy po mnie powtórzyła i pamięta :tak:
:szok::szok::szok: to jeszcze adres i jest na etapie 4-5 latka:tak:

reklama
Do góry