• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Gratuluje wszelkich postępoów w mówieniu , odróznianiu kolorów i stron świata:tak:

U nas jest tak srednio. Oczywiście nie tak ładnie jak u Oliwki czy Milenki ale jakies pojedyncze zdanie sa,. Ulubione ostatnio to:
" Mamo, pojedziemy pociagiem?" I jeszcze chciałam napisac ze Marta z niezwykłą starannością odmienia wszystkie rzeczowniki przez przypadki.
Np. Widzi ładny dom i od razu zaczyna: dom, do domu, w domu; babcia , z babcią; u babci, babciu; pociag, pociągiem , w pociągu itd:-D

I jeszcze chciałam napisac ze Marta z niezwykłą starannością odmienia wszystkie rzeczowniki przez przypadki.
Np. Widzi ładny dom i od razu zaczyna: dom, do domu, w domu; babcia , z babcią; u babci, babciu; pociag, pociągiem , w pociągu itd:-D

Haha dobre :-D
Milenka lewej od prawej nie odróżnia, ciągle jeszcze nie kuma do końca jak to jest - kto kogo bierze - czy to ona bierze mamę na ręce, czy mama Milenkę. No i kompletnie pozapominała nazwy kolorów, a właściwie to na wszystko mówi, że jest ziunte (żółte).
Ale za to:
- liczy do 10-ciu (czasami zapomina o 7, resztę cyferek bezbłędnie wymienia)
- zna kilka literek
- mówi kilka wierszyków z pamięci
- potrafi zaśpiewać kilka piosenek waląc przy tym w cymbałki (na oślep oczywiście :-D)
- no i ogólnie, można już powoli prowadzić z nią normalne rozmowy - co robiła, co jadła, czy spała itp... choć tak do końca to nie wierzę czy powie prawdę bo chyba ma bujną fantazję, jak każde dzieckow tym wieku pewnie ;-)

Milenka jest boska:-D

Hubek tez tylko pojedyncze wyrazy, czasem proste zdania typu "tata (ś)pi", kolory odróznia niektóre, chyba ze zacznie się wygłupiac to wszystko myli:sorry2:

reklama
Filip też pojedyńcze słowa,czasem podwójnie coś sypnie...

ostatnio nauczył sie odróżniać lewą stronę od prawej...jestem dumna

Brawo:tak::tak::tak:

Gratuluje wszelkich postępoów w mówieniu , odróznianiu kolorów i stron świata:tak:

U nas jest tak srednio. Oczywiście nie tak ładnie jak u Oliwki czy Milenki ale jakies pojedyncze zdanie sa,. Ulubione ostatnio to:
" Mamo, pojedziemy pociagiem?" I jeszcze chciałam napisac ze Marta z niezwykłą starannością odmienia wszystkie rzeczowniki przez przypadki.

Madra dziewczynka.:tak::tak::happy: Moja Milenka juz tez zaczyna odnieniac wyrazy:-)

Gratulacje takze dla Milenki i Hubercika :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry