reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Filip też pojedyńcze słowa,czasem podwójnie coś sypnie...

ostatnio nauczył sie odróżniać lewą stronę od prawej...jestem dumna

Gratuluje wszelkich postępoów w mówieniu , odróznianiu kolorów i stron świata:tak:

U nas jest tak srednio. Oczywiście nie tak ładnie jak u Oliwki czy Milenki ale jakies pojedyncze zdanie sa,. Ulubione ostatnio to:
" Mamo, pojedziemy pociagiem?" I jeszcze chciałam napisac ze Marta z niezwykłą starannością odmienia wszystkie rzeczowniki przez przypadki.
Np. Widzi ładny dom i od razu zaczyna: dom, do domu, w domu; babcia , z babcią; u babci, babciu; pociag, pociągiem , w pociągu itd:-D

I jeszcze chciałam napisac ze Marta z niezwykłą starannością odmienia wszystkie rzeczowniki przez przypadki.
Np. Widzi ładny dom i od razu zaczyna: dom, do domu, w domu; babcia , z babcią; u babci, babciu; pociag, pociągiem , w pociągu itd:-D

Haha dobre :-D
Milenka lewej od prawej nie odróżnia, ciągle jeszcze nie kuma do końca jak to jest - kto kogo bierze - czy to ona bierze mamę na ręce, czy mama Milenkę. No i kompletnie pozapominała nazwy kolorów, a właściwie to na wszystko mówi, że jest ziunte (żółte).
Ale za to:
- liczy do 10-ciu (czasami zapomina o 7, resztę cyferek bezbłędnie wymienia)
- zna kilka literek
- mówi kilka wierszyków z pamięci
- potrafi zaśpiewać kilka piosenek waląc przy tym w cymbałki (na oślep oczywiście :-D)
- no i ogólnie, można już powoli prowadzić z nią normalne rozmowy - co robiła, co jadła, czy spała itp... choć tak do końca to nie wierzę czy powie prawdę bo chyba ma bujną fantazję, jak każde dzieckow tym wieku pewnie ;-)

reklama
Filip też pojedyńcze słowa,czasem podwójnie coś sypnie...

ostatnio nauczył sie odróżniać lewą stronę od prawej...jestem dumna

Brawo:tak::tak::tak:

Gratuluje wszelkich postępoów w mówieniu , odróznianiu kolorów i stron świata:tak:

U nas jest tak srednio. Oczywiście nie tak ładnie jak u Oliwki czy Milenki ale jakies pojedyncze zdanie sa,. Ulubione ostatnio to:
" Mamo, pojedziemy pociagiem?" I jeszcze chciałam napisac ze Marta z niezwykłą starannością odmienia wszystkie rzeczowniki przez przypadki.

Madra dziewczynka.:tak::tak::happy: Moja Milenka juz tez zaczyna odnieniac wyrazy:-)

Gratulacje takze dla Milenki i Hubercika :tak:

Do góry