• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

pewnie macie racje ale czytajac co wasze maluchy robia to ja zaczynam sie zastanawiac nad swoim mozecos nie tak robie moze innaczej trzeba sie bawic moze wiecej cwiczyc sama nie wiem

reklama
pewnie macie racje ale czytajac co wasze maluchy robia to ja zaczynam sie zastanawiac nad swoim mozecos nie tak robie moze innaczej trzeba sie bawic moze wiecej cwiczyc sama nie wiem
karola, kazde dziecko jest inne. Magdalenka sie przekrecala z brzuszka na plecy, a odwrotnie ani rusz. Wczesniej stala niz siedzala, a raczkowac chciala dopiero po roku, gdz juz umiala swietnie biegac. Dlatego teraz tylko obserwuje Majke, i pomomo, ze jest to siostra Madzi, rozwija sie zupelnie inaczej.

Ja też mam wrażenie,że Fili się leni i nie chce nic ćwiczyć..nawet zabawy ze mną mu nie pasuje...obawiam się,ze on długo nie będzie jeszcze siedział, nie mówiąc o innych umiejętnościach...Ale jeszcze poczekam..:tak::tak::tak:

No Staś sam usiąść nie potrafi, ale piszczy, jak Mu nie chcę pomóc się podciągnąć, bo potem już sam siedzi, albo całkiem sam, albo złapie się barierki łóżeczka lub kojca...

Kasiad, a Oli już sama potrafi usiąść, czy Jej pomagasz??

Z leżącej pozycji sama nie potrafi :no: Za to potrafi naprawdę długo siedzieć sama, bez problemu sięga wtedy po zabawki nie tylko leżące przed nią, ale z boku i lekko w tyle.
Podnosi sie tylko z pozycji półleżącej, np jak leży w leżaczku, to bez problemu sama siada.

Z leżącej pozycji sama nie potrafi :no: Za to potrafi naprawdę długo siedzieć sama, bez problemu sięga wtedy po zabawki nie tylko leżące przed nią, ale z boku i lekko w tyle.
Podnosi sie tylko z pozycji półleżącej, np jak leży w leżaczku, to bez problemu sama siada.
No to Majka też bez problemu siada na leżaczku. Właściwie nie chce na nim w ogóle położyć głowy. :-)Ale jak ją posadzę samą, to chwilkę siedzi i się przewraca. Tego jeszcze się musi nauczyć.:tak:

Dziś Oliwka nałogowo przekręca się z brzucha na plecy. Wcześniej jej się udało kilka razy, ale teraz to widać, że opracowała technikę i robi to celowo.

A moja Dzidzia nauczyła się wyrzucać grzechotki. :-D:crazy:za każdym razem ją dziwi ten dźwięk, gdy grzechotka upada na podłogę i za chwilę robi to samo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry