reklama

Mamuśki wracają do pracy

reklama
HIHI Aga no wlasnie co Ty tak ukrywasz swoj zawod co:-p:rofl2:

a co do tematu glownego to za jakies 4 tygodnie powrot do pracy i najgorsze jest to ze bede musiala wrocic do tej w sts-ach...czyli od 10-18 w pracy no i dochodzi jeszcze sobota i niedziela co drugi tydzien juz tesknie za Julaskiem:-(

Ej Laseczki....mam pytanie dotyczace karmienia piersia i wychodzenia wczesniej z pracy.....
Nie karmie od dzisiaj Julki z cycusia ale w firmie tego nie wiedza:laugh2:jak wroce to moge sobie zalatwic powrot do domu godzine wczesniej tak??? Pokarm bede miala jescze takze zalatiwe sobie wrazie cozaswiatczenie o tym....
Czy ktoras pracujaca mamusia z tego korzysta???
I czy firma moze mi np. odmowic??

Nuśka ja nie jestem już mamą karmiącą, ale odpowiem na Twoje pytanie:tak:
Matka karmiąca piersią i zatrudniona na pełnym etacie ma prawo do 2 półgodzinnych przerw w pracy, które są wliczane do czasu pracy i za które przysługuje wynagrodzenie (art. 187 kodeksu pracy).
Przerwy na karmienie mogą być na wniosek pracownicy udzielane łącznie.
Pracodawca nie może odmówić prawa do w/w uprawnień.:tak:
Powodzenia nuśka !:-)

reklama
Ej Laseczki....mam pytanie dotyczace karmienia piersia i wychodzenia wczesniej z pracy.....
Nie karmie od dzisiaj Julki z cycusia ale w firmie tego nie wiedza:laugh2:jak wroce to moge sobie zalatwic powrot do domu godzine wczesniej tak??? Pokarm bede miala jescze takze zalatiwe sobie wrazie cozaswiatczenie o tym....
Czy ktoras pracujaca mamusia z tego korzysta???
I czy firma moze mi np. odmowic??
Ja korzystam. Chodzę do pracy godzinę później, bo tak jest wygodniej przyjeżdżać mamie.
Jeżeli byś pracowała 6 godz. to należy Ci się pół godzinki, a jeżeli tylko 4, wtedy nie należy Ci się w ogóle. Musisz mieć zaświadczenie od pediatry i z nim idziesz do swoich przełożonych.
Nie słyszałam o przypadku, żeby komuś firma odmówiła. Z takiej przerwy możesz korzystać przez cały czas karmienia, więc nawet przez kilka lat. Wystarczy tylko zaświadczenie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry