reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Iwcik, naszykowałam sobie 450 zł, chyba na coś starczy :-D;-) To będzie razem z roczkiem Aniki :tak: mamy juz trochę duplo, zrobi się jeszcze fajniejsza zabawa :-p bo mamusia lubi sie bawić :-D

M mi przyniósł 400 plastikowych kubków, przestaję zmywać szklanki ;-):-D

Dobra noc kobitki:tak:

reklama
jestem i ja jeszcze na chwilke.moje dzieci dopiero zasneły,dzis z lekkim opóznieniem była kapiel i kolacja bo przyjechała do mnie kuzynka i sie zasiedziała.;-)ale fajnie było i dzieci nawet ładnie sie bawiły.
ja teraz ogladam top trendy i zaraz zmykam od prysznic.

spokojnej nocki życze!!!!!:-)
dobranoc.

dowiklus-kochana duuuuuuuuuuużo zdrówka dla dziewczynek.oby te wyniki nastepne były lepsze i zeby to nie było nic poważnego.
trzymam kciuki.

ania-bólu brzucha wspołczuje:-(

iwicik-jak tam po wizycie u lekarza?
a synek to prawdziwy meszczyzna;-)-mamusi trzeba pomagac:tak:

Czesc

Ja dopiero teraz bo wczesniej nie miala sil
Dostalam @ z takimi bolami ze popoludniu musialam sie polozyc spac.Obudzil mnie maz dajac sluchawke do ucha.Slysze a tu Agnieszka.Na szzcescie obudzilam sie bez bolu wiec pojechalysmy z dziewczynami na te kulki.
Znow mnie zaczyna bolec brzuchol wiec nie zabawie tu:dry:

Dowikla szok z tymi badaniami :szok:Koniecznie je powtorzcie i kochana dawaj znac co i jak.Ales mnie wystraszyla a tu jeszcze wysypka, spadek wagi szok:eek:
AS witamy ponownie
Iwcik co za szalenstwo kwiatowe.Maksiu dobry chlopak:tak:
Natalineczka ale zes zaszalala z tymi pierogami:szok:
MH udanych zapupow:happy2:
Kokusia ale tesc narobil strachu:cool:
Malinka fajny ten lumpik jak macie nowki z metkami i to firmowe:szok:za taka cene:szok::szok:

współczuje kochana a ja juz myslałam ze sie cos zasiało:-:)-:)-(

Iwcik, naszykowałam sobie 450 zł, chyba na coś starczy :-D;-) To będzie razem z roczkiem Aniki :tak: mamy juz trochę duplo, zrobi się jeszcze fajniejsza zabawa :-p bo mamusia lubi sie bawić :-D

oooo to na pewno , beda miały czym sie bawic tzn mamusia bedzie miała raj:-D:-D:-D

a twój mąz to jakąś hurtownie napadł z kubkami:-D:-D:-D

jestem i ja jeszcze na chwilke.moje dzieci dopiero zasneły,dzis z lekkim opóznieniem była kapiel i kolacja bo przyjechała do mnie kuzynka i sie zasiedziała.;-)ale fajnie było i dzieci nawet ładnie sie bawiły.
ja teraz ogladam top trendy i zaraz zmykam od prysznic.

spokojnej nocki życze!!!!!:-)
dobranoc.

dowiklus-kochana duuuuuuuuuuużo zdrówka dla dziewczynek.oby te wyniki nastepne były lepsze i zeby to nie było nic poważnego.
trzymam kciuki.

ania-bólu brzucha wspołczuje:-(

iwicik-jak tam po wizycie u lekarza?
a synek to prawdziwy meszczyzna;-)-mamusi trzeba pomagac:tak:

Ja byłam tylko po zwolnienie i po skierowanie na te masaże a za tydzien ide na badania znów standart mocz morfologia i cukier :tak::tak::tak:

witam padam na pysk ale wszystko prawie zapięte na ostatni guzik jutro ostatnie szlify :-D kotlety sa mięsko upieczone sałatki obecne papiloty zakrecone :-D:-D:-D odezwe sie po wszystkiemu milego weekendu :tak:

No to jak sa papiloty na głowie to jest wszystko:-) powodzenia :tak::tak::tak:napewno wszystko bedzie pyszne:tak::tak::tak:

jestem dopeiro teraz ale ze zadnej juz nie bylo to najpierw poczytalam
a tak w ogole to wsytd zeby juz po 22 zadnej z was nie byllo
wstydzcie sie
a gdzie pogaduchy do polnocy???????????????????
wczoraj mialam wejsc weiczorkeim ale wzielam sie za reszte prasowania
takw iec na jkais mieisac mam z glowy:-D:-D:-D:-D:-D
dzis tez robilam troche porzadkow
w koncu umylm lodowki bo juz wolalay o pomste do nieba
Paulia byla u kolezanki na urodzinach,wrocila zadowolona,a ja odwiedzilam kolezanke

Pojechałam wczoraj z samego rana z małą do PUP z poprawkami na tych swiadectwach, a ta baba( ta sama) mówi, ze tego jest za dużó i świadectwa musza byc wypisane jeszcze raz. Od nowa. No to kuźwa już nie wytryzmałam i mówie, że samam kazałą takie poprawki porobić, jest dokładnie to , czego wymagałą, a ta, że jednak źle to wygląda. Nosz kuźwa. wiec z jednego końca miasta ( z mątew) do centrum do księgowej. Ta wypisała nowe swiadectwa, podrobiła podpisy, bo jakby miaął szefa wołąć, to by sie zjawił oże pod wieczór, albo i za kilka dni, Sary w PL nie ma. Jade z tym spowrotem z centrum do Urzedu, i pech, do tej samwj babay, ata , że co to za pismo, kto się tu rozczyta. Nosz *****-sorry-pytam, czy to ma być kaligrafem pisane? i że jak nie umie czytać, t jej przeczytam. W końcu mnie zarejestrowali. No to spowrotem do centrum, bo do mamy autobus za 2h, z centrum prez pół miasta z małą na nogach do mamy. Miałam być u niej koło 10 byłam przed 12. Głodna jak wilk, mała wymęczona, jak wkur...na. No co za ludzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
W końcu udało się wszystko załatwić, za tydzień po decyzję mam jechać i gotowa na przyjęcie pracy sie stawić, hehe.No, jak mi darmową nianię znajdą, hihi, to się moż ezastanowię.

U tesciowej nudy, jak zwykle. ale i sympatycznie jakoś było. no przytyki musiał być, ale to juz ta natura. Wczoraj jej to pusciłam plazem:-). nIech ma od synowej na dzie n matki, hehehehe.

Nocke miałąm pzekichaną, mała jak zaczeła o 23.40 tak skonczyła koło 2 w nocy. Płacz, popłakiwanie, wstawanie. Nie iwem co jej było. rączki pchała do buzi, a mówiła, z ebrzszek. Posmarowac sobie zeboli nie dała, brzuszka pomasowac troszkę. W koncu zasnęła na dobre, a ja juz z bólem głowy nie mogłam. dziś koniecznie za porządki domowe musze sie zabrac, podłogi, lodówka , pranie pochowac i obiad, no i zakupy , wiadomo. Jakoś nie mam siły, al emusze.

No i Witusia już wstała, tak więc biorę się za robote, b im dłużej tu posiedze, tym bardziej leń mi pasuje, hehe.
Papaśki

nosz co za babsztyl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mi Weronika ostatnio prawie co wieczor urzdza pol godzinna histerie nie wiadomo o co
dzis tez:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
caly dzien chodzi zadowolona a ponziej jakby ja kto zaczarowal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam. Pogoda coś się zepsuła :dry: jakoś pochmurno oby tylko znowu nie padało :tak: ja zasiadam do Was jak nigdy ze śniadaniem :-D potem nie będę miała jak bo siostra przyjeżdża :tak: z miłą chęcią poszła bym spać :tak: coś się nie wysypiam ostatnio, już na tej podłodze nie wyrabiam :dry: wczoraj M mi napisał że prawdopodobnie wrócą w sobotę :sorry2: taa jasne już to widzę :eek: ale powiedzieli że jak do środy wrócą to poligon będzie i znowu na dwa może trzy tygodnie M nie będzie :wściekła/y: już nie wyrabiam. Ale powiedziałam sobie że nawet jak M nie wróci czy go nie będzie ja na przyszły tydzień się wyprowadzam choćby sama :tak: no ile można :tak: no to tyle ode mnie na razie, idę sprzątać i obiad robić :tak: może jakiś kop na zachętę :-D słoneczka życzę :tak:
zycze szybkiej przeprowadzki

&
no masakra
caly puder mi wysypal
a jaki z siebie dumny
ja patrze i sie pytam i co ten czarus narobil:confused::confused:
a on sie smieje i do mnie mowi "syp syp", pytam dlaczego a on "puderkiem" i mi pokazuje:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
no ale nie jego wina ze matka leniwa i spioch i na swoje dziecko uwagi nie zwraca:sorry:
wiec nawet nie krzyczalam tylko zebraklam sie posprzatalam dlatego tak pozno jestem:tak:

wczoraj bylismy na dzialeczce i mlody mi nie kaszlal a dzis chrypi juz na calego masakra ubralam go cieplo siebie tez bo gardlo mam zdarte jak ta lala i tez zaczynam chrypic:sorry:
legginsy jeszcze nie doszly :dry:
ciekawe czy wogole dojda:sorry:
ide sprzatac reszta chalupy bo jak juz sie za jeden pokoj wzielam to reszte tez trza sprzatac:sorry2:
papa do pozniej

trzeba bylo wyzej polzyc puder:-p:-p:-p:-p
a na chrypke polecam tantum verde lub tanszy odpwooeidnik septolux:tak::tak::tak::tak::tak:

C
Brzuchol mi rośnie i cyce widać też ,bo na stronce od Ani mi wyszło, że muszę sobie zakupić 75N:-D:-D:-D:-D:-D:-D Ciekawe kto mi taki uszyje:confused::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dk:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
namiot 4 osobowy musisz sobie kupic:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

musialam pociac bo za dlugo bylo

My już po przedstawieniu, było bardzo fajnie a co dla mnie najprzyjemniejsze to pani cały czas chwaliła Maję. Mówi że jest jedną z najlepszych dzieci w grupie, jak jej wczoraj nie było w przedszkolu to pani się martwiła ze całe przedstawienie szlak trafi bo ponoć Maja to wszystko ciągnęła i przy niej inne dzieciaki zaczynały dopiero śpiewać, oj jak miło słuchać gdy tak moje dziecko chwalono :tak::tak::tak:
Jak tylko zgram fotki to się pochwalę a teraz tylko wkleję mój portret i mojego Jacka w wykonaniu Mai :-D:-D:-D

pieknie!gratyluje zdolnej cory!!!!!!!!!!!!!!!

ja mam do stacjonarnego kompa dokupiona płaską klawiature :tak: ale i tak czuć różnicę :-D

Pochwalę się, że opchnęłam fotelik po Anice :tak::tak::tak: 250 do przodu :-p

no to fajnie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

M
Uf to mi ulżyło bo myślałam że tylko ja jestem taka dziwna że szkoda mi na stanik. Ostatnio upolowałam na allegro 10 za 75 zeta z przesyłką i nawet są dobre

dla mnie stanik ma byc ladny i wygodny i moze kosztowac i 8 zl:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Tr
Kurcze nie zaznaczył się jeden cytat. Anabuba ja mińskiej biedronki szczerze nie cierpię. Takie to to małe że się ruszyć nie można. Do tego połowy tych promocyjnych rzeczy nie ma no ale gdzie to mają podziać.

jest tez biedronka w sulejowku ale dla mnie za daleko

Dzięki dziewczyny za kciuki. W sumie to nie dowiedziałam się nic nowego a jutro jadę znowu bo nie zgodziłam się na zostanie na oddziale i muszę zawieźć nowe skierowanie żeby umówić się na termin badań które wiążą się z moim dwudniowym pobytem na oddziale. Z tego co się dowiedziałam dzisiaj to niestety z tym okiem mi już nie poradzą bo została tam blizna ale chcą się dowiedzieć z czego mi się to stało żeby przypadkiem coś takiego nie przytrafiło mi się też w tym drugim bo wtedy będę ślepa jak kret.

Do tego wrócilismy do domu a teściu znowu pijany. Wykorzystał naszą nieobecność i po flaszkę pojechał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Teraz Marcin się martwi bo w sumie już mu zaczął wprowadzać leki na padaczkę a przy tym przecież nie wolno alkoholu i teraz musi go pilnować żeby jakby co to zdążyć wezwać karetkę

kurcze niefajnie i z tym okiem i z tesciem:no::no::no::no::no:

:szok::szok::szok::szok:
ja jak mlodego do mamy wioze to przewaznie bez fotelika
jakies 100 m:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wstyd mi za to normalnie
)

100m :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
wez nie szalej:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jak pada to parasolka albo sprint:-p:-p:-p:-p:-p:-p

kokusia mnie straszyli ślepotą podczas ostatniej ciąży i dlatego rodziłam poprzez cc ( wskazania okulistyczne- badana w ciąży od A do Z byłam dwa razy). Z tym , że mnie odkleja się siatkówka na obydwu oczach.:-( Nie wiem co tam u Ciebie wykryli, ale myślałam, że nie ma nic gorszego w okulistyce niż odklejająca się właśnie siatkówka i związane z tym liczne zwyrodnienia itc.
Wzrok z dnia na dzień mi się pogarszał...:-(
Teraz po ciąży ( minęło rok) jestem po laseroterapii i powinnam zgłosić się na wizyte kontrolną. Ale tak się boję...:shocked2:
Nie powinnam nic dźwigać, nadwyrężąć się, prowadzic oszczędny tryb życia.. ale weź tu nic nie rób przy trójce maluchów ( czwarty chłop).:cool:
Laseroterapia miała zastopować odklejanie się siatkówki . A ja przyznam z przykrością, że coraz gorzej widzę.:-:)-(
Siostra męża skarży się na podobne objawy jakie ty masz. I dzielnie śledzę twoje wizyty u okulisty.:tak: Ona również w pewnym polu widzenia ma czarna plamkę, która przesłania jej widoczność. Młoda babka.... Nakazałam jej zapisać się czym prędzej do okulisty.:tak:
Z opowiadań jej najpierw ta plamka była mała, mało przeszkadzała. Potem ( czyt. dziś) stała się nie do zniesienia.:dry:
I jak tu czytam dziś co ci okulista powiedział....:szok:

oj kochana biegiem do okulisty bo nalejemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A co do fotelików to moje zawsze w foteliku :tak: Fotelik po Hlnie taki 0-13 oddałam znajomej, wywiozła dal swojej szwagierki na ukrainę, tam niema przepisów nakazujacych wożenie dzieci w fotelikach, w związku z tym nie ma tez fotelików w sklepach :no: Ci rodzice są tak szczęśliwi, że mogą ten sposób chronić życie swojego dziecka, ze obdarowali mnie takim napojem wysoko procentowym, co przekracza trzykrotnie wartość tego fotelika :-D Taki paradoks, jak niema to chcemy tego za wszelka cene, a jak nam przepisy każą to nie wiedzieć czemu jest bunt :sorry:

hwheheheh
oj to musismy razem sprobowac:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Wlasnie dzwonila moja siora Patyczak i z Jej ciaza jest wszystko ok:tak::tak::tak:Nie chcialam Wam nic wczesniej pisac zeby nie zapeszac bo na ostatniej wizycie( dwa tyg temu) lekarka widziala tylko czterotygodniowy pecherzyk a dzisiaj dzidzius ma 8 tygodni i dwa z dni z usg:tak::tak::tak:I wszystko jest super:tak::tak::tak::tak:
No to za 30 tyg zostane znowu ciocia:tak::tak::tak:

to gratulacje:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

W
Tyle tylko zapamiętałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
u nas choroby ciąg dalszy :eek:ale idzie ku lepszemu :tak::tak::tak::tak: Julki plecak wczoraj przyszedł i powiem wam jest świetny porządnie uszyty piórnik wypasiony gratisy świetne tak więc jestem mega zadowolona :tak::tak::tak::tak:
to z wieści optymistycznych z pesymistycznych ukradli nam wózek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ktoś wlazł na dół do domu drzwi musiały być otwarte i buchnął nam wózek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz myślałam że mnie szlag jsny trafi:wściekła/y:Pietruszka z lekka podreperował Antoszki drugą parasolkę ale ona to licha i taka tylko na pogodę i bez zbytniego forsowania jej bo połatana juz jest z każdej strony :-(no więc licytujemy wózek na allegro używany w dobrym stanie z przekładaną rączką jutro się kończy lisytacja i mam nadzieję że wygramy wózek na 4 pompowanych kołach duży ale taki nam sie przyda zima na sniegi a jedna te 2.5 km w jedna stronę będę musiła 5 dni w tygodniu przejśc więc potrzebny nam masywny wózio :tak:
Pogoda wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr deszcz wiatr aż 11* nosz wiosna pełną gębą :wściekła/y:
zdrokwa dla was a za wozek to bym chyba kogos utlukla
nawet jakby mi tego mojego rzecha ukradli bo lepszej fury nie zjade:tak::tak::tak::tak::tak:

Malina szlak by to trafił, dziecku wózek ukraść :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A wózek kolejny już nabylam :-p kupiłam stelarz bebe confort twin club ( prawie nowy :tak:) a do tego jedno siedzisko pera. Zdecydowałam się na ten bo stelaż ma wytrzymałość do ponad 30kg wbudowany podest dla starszaka :tak:
Pochwal się co ty licytujesz :tak:
]

pochwal sie co zes kupila

no piękna z Was para:-D:-D Gratuluję córci:tak::tak:

nawet dobrze. Udało nam siędwa razy nawet kupsztala walnać do nonia. Ale i tak obsikuje się jak zapokmnę go posadzic. Mimo to, nie jest źle i nawet mały czasem sam weźmie nocnik, położy na środku pokoju i wołą "mama situ":-D:tak: Ale czasem chyba tylko dla zwrócenia uwagi;-)

więc mój brat kupił małemu rower taki 2-5lat:tak: Tak o po prostu bez okazji:szok::tak:No i wybulił 250zł:szok:Mnie by długo nie było stać:dry:Do tego bratowa co chwilemu coś funduje, że aż mi już głupio:sorry2::sorry2:

gratuluje sukcow nocnikowych
a ja sie pochwlae ze moje dziecko oczywiscie wszytsko chce sama a dzis w koncu sie sama rozebrla ai sama na nocnik
najpieorw w dzien mnie woalla ale oczywiscie sama a wieczorem przyleciala do mnie z majtkami pod kolanami i mowi ze siusiu zrobila:-):-):-):-):-):-):-):-)

moim dziewczynoom moja sistra duzo kupuje
ale nie swoich dzieci
i twierdzi ze potem jej sie przyda:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam.
ŻYJĘ ;-):-):-)
Jutro 4 zaliczenia i egzamin z angielskiego pisemny i ustny.
Wieczorkiem przeprowadzka konika do innej stajni.
Trzymajcie kciuki,oby wszystko poszło z planem.:tak:;-):-):-)
Ps.Klacz moja jak się okazało z badań jest skrajnie niedożywiona,bo ma zaburzenia wchłanialności składników odżywczych.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a wszystkiemu winny stres i jeszcze kilka drobiazgów.
Z Orinką już nieco lepiej.
Całe leczenie ma kosztować ok.2000 zł.
Kurczę to połowa nowego konia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Uciekam z młodym na SI
całusy dla wszystkich

o kurcze
trzymam kciuki i za egzaminy i za konia

Witajcie piątkowo. Miałam dzisiaj takie plany że jak uwinę się z tym szpitalem to połazimy sobie trochę i porobimy jakieś zakupy a tu trzeba było szybko do domu wracac bo nie wiedzieliśmy co nas może czekac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wczoraj teściu mało nas nie spalił. Ma u siebie w pokoju czajnik elektryczny ale on już kilka razy reperowany i siię nie wyłącza. Już dawno mężowy kazał mu go wyrzucic ale jak grochem o ścianę. No i wczoraj wstawił sobie wodę i usnoł. Mąż jak wszedł to cały pokój był w dymie bo akurat się woda wygotowała. Szczęście że już w domu byliśmy. ZJa wiem że to brzmi okropnie ale chciałabym żeby to już sie w końcu skończyło:zawstydzona/y:

wspolczuje wam szczerez
strach nawet z wlasnego domu wyjsc

Witam wieczorkiem
Ja tylko na chwilke bo cos glowa mnie napiernicza:no::no::no:
A wiec wyniki niestety okazaly sie zle:no::no::no:Jak dzwonilam o 9;30 to lekarka kazala mi od razu przyjezdzac na kolejne badania:no::no::no:W Klaudii moczu wyszlo ze glukoze ma 300:szok::szok::szok:A wiec w surowicy mialaby pewnie z 500:no::no::no:Wiec szlam z Nimi do przychodni dla doroslych(bo tylko tam mnie przyjeli o tej godz i mieli od razu wyniki)i mialy obydwie robiona krzywa cukru ale na pasku.No i te wyniki wyszly niby ok.Dzwonilysmy z moja lekarka do tego laboratorium i ta laborantka powiedziala ze jak wyszedl lekko podwyzszony to moglo tak wyjsc:szok::szok::szok:szczerze mowiac to nigdy nie widzialam takich wynikow moczu:no::no::no:Taki poziom glukozy moze przeciez prowadzic do spiaczki cukrzycowej:no::no::no:Ale w poniedzialek obydwom powtarzam mocz i robie glukoze ale normalnie i we wtorek beda wyniki
A niestety u malych dziecki czesto objawem podwyzszenia cukru w organizmie jest ostry bol brzuszka a Klaudia taki miala :no::no::no:
Do tego maja nei za ciekawe wyniki ale na szczescie nie wiaze sie to z zadnym stanem zapalnym w drogach moczowych:no::no::no:
Na srode umowie sie do gastroenterologa

No i ta Wiktorii wysypka to szla juz Jej w gore bo na nogach az za kolanka i na calych raczkach miala
Teraz Jej troszke zbladla,ale dam Jej na noc zyrtec albo xyzal bo jest to ewidentna alergia kontaktowa:no:Teraz tylko pytanie od czego:no::no::no:
No i zwazylam Je z ciekawosci i Wiktoria ma 7900 a Klaudia 7700,wiec schudly przez te kilka dni,a dietke jeszcze tak do soboty jakas bede Im trzymala:no:No ale jedza juz coraz lepiej i wkoncu jakos zaczely pic,wiec mam nadzieje ze szybciutko to nadrobia
]

zdrokwa dla szczypiorkow
mam nadzieje ze nastepne wyniki beda jzu dobre

moja maja lego duplo od mojej siostry oczywiscie bo kiedys pracowla w reducie na stoisku z lego:-):-):-):-):-):-)

witam padam na pysk ale wszystko prawie zapięte na ostatni guzik jutro ostatnie szlify :-D kotlety sa mięsko upieczone sałatki obecne papiloty zakrecone :-D:-D:-D odezwe sie po wszystkiemu milego weekendu :tak:

a to komunia u was tak????????????????????????????
bedzie dobrze:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

dobra laski poczytalam popisalam i uciekam
w poniedzilaek Paulina wyjzedza ale w sumie tylko ja spakowac
nie wiem czy uda mi sie jutro wpasc i w niedziele ale na pewno pwadne w poniedzilek
jakby co to milego weekendu

Witam
Piekna sobota się zapowiada, słonko grzeje mi w plecy, aż się rozgrzałam.

wysypal wszystko na ksiazki polki i zabawki puzzle i wszystko wszystko bylo w takich lapkach i stopkach
no masakra
caly puder mi wysypal
a jaki z siebie dumny
ja patrze i sie pytam i co ten czarus narobil:confused::confused:
a on sie smieje i do mnie mowi "syp syp", pytam dlaczego a on "puderkiem" i mi pokazuje:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
No to Cię młody zalatwił:sorry2:
Zdrówka

Anaconda gratki dla zdolnej Majeczki. Aleś pewnie się wyciągnęła pod sufit, co?

Pochwalę się, że opchnęłam fotelik po Anice :tak::tak::tak: 250 do przodu :-p
super

Kokusia rób co każą. Oczy sa dla nas tak ważne, trzeba o nie bać. Co do teścia, kuźwa, no współczuję co z anieodpowiedzialny człowiek-jak bym wlasnego ojca widziala!

Iwcik, chyba mnie źle zrozumiałąś, absolutnie nie woziłabym małej bez fotelika, nawet ja jeździmy taxi to pytamy o fotelik, jak nie mam wolnej to zapinam ją na kolanach w pasy.

Justa i Tobie tez tłumaczyć? Idź kobieto do okulisty, bo przyjade, zakleje Ci oczy na kilka dni i zobaczysz czego nie zobaczysz!

Dowikla świetne wiści, kolejny bombel w rodzinei!!!!

malinuś nosz kuźwa, a żeby mu ten wózek na palec spadł i połamał. Dzieci okradać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zdrówka, kurcze coś nei bardzo zdrowienie wychodzi.

przed chwila dostalam wlasnie legginsy
jak je rozpakowalam to se mysle o matko przeciez ja w nie nie wejde:szok:
takie malutkie krociotkie
i juz zla bo mialy byc 3/4 a tu na takie do kolan wygladaja:wściekła/y:
ale trudno mowie przymierze i sa akurat:tak::tak:
wlasnie je juz mam na dupci, widac jestem taka malutka i krociotka:-D:-D:-D:-D
:-):-):-)po prostu zgrabniutka i filigranowa. Powiedz mi jeszcze linka daj, czy cuś, gdzie je kupiłas, skoro takei fajne, plisss

Kerna-dobry braciszek i dobra bratowa:tak:-super. No a prezent na rocznice świetny.

Dowikla za nic nie rozumiem co z tymi wynikami, to w koncu sa dobre, czy nie, bo chyba nie?

No i znw ocos mi zrzarło. Trudn, ja nic nie pamiętam

Słuchajcie, jaka niespodziankę mi mężuś zrobił. Na dzień drukarza od szefowej dostali po 35zł i zadecydował, że nie pojdą te pieniądze na życie, tylko nan ans. Zabrał mnie do maista wepchnął do kilku przmierzalni i tylko ciuchy podawał. Bardzo mio było, no ale ja z tych praktycznych, fakt-butów nie mama, spodnie akich na cieplejsze dni nie mam( np 3/4) kremów dupereli, ale pomyśląłam, ze jak dziś sie wniczym nie zakocham to zrobię sobie okulary. Poprosze mamę, zeby mi dołożyła jakby co i w koncu moze sobie zrobię.

Powiedcie, skąd te dzieci mają tyle siłi energii. Wczoraj wyszłyśmy z mała o 9 z domu, poszłyśmy do miasta, do parku, do banku, póżńiej po rtv z mamą, na Toruńskie do mamay ( wymęczyła dziadka bo na spacer z pieskiem go wyciągnęłą), póxniej do P pod zakłąd,al enie mogła ustac do do parku poszłyśmy, później do miasta, po sklepach, wróciliśmy o 19 a ta jeszcze fikołki , kululu i wariacje. O 21 spac jeszcze sie kłąśc nie chciała:szok::szok::szok::szok:. Ja byłam padnięta juz w polowie dnia:-D
A wieczorem mąż zrobił supr romantiko wieczór jak tlk mała w końcu zasneła na dobre. Dziś kolana mi się zejść nie chcą:-D:-D:-D:-D
No i wstałam o 6-nie wiem po co! Musimy połazic po sklepach jeszcze, bo dziś mamusi urodzinki a wymysliłam jej pikeny zegar ścienny, tylko jeszcze musze go znaleźć, hehe.
No to ide się słońcem na balkonie nacieszyć, hehe-kto wie o co chodzi?

Czesc

Dostalam @ z takimi bolami ze popoludniu musialam sie polozyc spac.Obudzil mnie maz dajac sluchawke do ucha.Slysze a tu Agnieszka.Na szzcescie obudzilam sie bez bolu wiec pojechalysmy z dziewczynami na te kulki.

Dowikla szok z tymi badaniami :szok:Koniecznie je powtorzcie i kochana dawaj znac co i jak.Ales mnie wystraszyla a tu jeszcze wysypka, spadek wagi szok:eek:
AS witamy ponownie
Iwcik co za szalenstwo kwiatowe.Maksiu dobry chlopak:tak:
Natalineczka ale zes zaszalala z tymi pierogami:szok:
MH udanych zapupow:happy2:
Kokusia ale tesc narobil strachu:cool:
Malinka fajny ten lumpik jak macie nowki z metkami i to firmowe:szok:za taka cene:szok::szok:
jak szlec to szalec;-):-D
ale m bedzie mial na wyjazd:tak:
a ja jak mi sie obiadu nie bedzie chcialo robic to tez bede miala:-D
wspolczuje bolu brzucha:no::no:
mam nadzieje ze dzis lepiej:confused::confused:

fajnie masz nie zmywaj a jak:-p;-):-D:-D
oby wszystko bylo w jak najlepszym porzadku:tak:

:-):-):-)po prostu zgrabniutka i filigranowa. Powiedz mi jeszcze linka daj, czy cuś, gdzie je kupiłas, skoro takei fajne, plisss

Słuchajcie, jaka niespodziankę mi mężuś zrobił. Na dzień drukarza od szefowej dostali po 35zł i zadecydował, że nie pojdą te pieniądze na życie, tylko nan ans. Zabrał mnie do maista wepchnął do kilku przmierzalni i tylko ciuchy podawał. Bardzo mio było, no ale ja z tych praktycznych, fakt-butów nie mama, spodnie akich na cieplejsze dni nie mam( np 3/4) kremów dupereli, ale pomyśląłam, ze jak dziś sie wniczym nie zakocham to zrobię sobie okulary. Poprosze mamę, zeby mi dołożyła jakby co i w koncu moze sobie zrobię.

Powiedcie, skąd te dzieci mają tyle siłi energii. Wczoraj wyszłyśmy z mała o 9 z domu, poszłyśmy do miasta, do parku, do banku, póżńiej po rtv z mamą, na Toruńskie do mamay ( wymęczyła dziadka bo na spacer z pieskiem go wyciągnęłą), póxniej do P pod zakłąd,al enie mogła ustac do do parku poszłyśmy, później do miasta, po sklepach, wróciliśmy o 19 a ta jeszcze fikołki , kululu i wariacje. O 21 spac jeszcze sie kłąśc nie chciała:szok::szok::szok::szok:. Ja byłam padnięta juz w polowie dnia:-D
A wieczorem mąż zrobił supr romantiko wieczór jak tlk mała w końcu zasneła na dobre. Dziś kolana mi się zejść nie chcą:-D:-D:-D:-D
No i wstałam o 6-nie wiem po co! Musimy połazic po sklepach jeszcze, bo dziś mamusi urodzinki a wymysliłam jej pikeny zegar ścienny, tylko jeszcze musze go znaleźć, hehe.
niespodzianka super:tak::tak::tak:
sama bym tak chciala;-)
a tu masz link LEGGINSY GETRY SPODNIE CIĄŻOWE - 3/4 M (1035392934) - Aukcje internetowe Allegro
moze maja tez nieciazowe:tak::tak:

witam sie z wami porannie
mlody nadal kaszle kurcze zaluje ze z nim wczoraj do lekarki nie poszlam:dry:
a m dzis na grila chce isc na dzialke do rodzicow:sorry2:
a ja sie boje zeby mi mlody sie nie rozchorowal na dobre
jak myslicie co powinnam zrobic:confused:
wczoraj taka ladna pogoda byla a ja m nie pozwolilam wziasc mlodego na spacer a dzis do tego grila tez nie jestem przekonana
co prawda goraczki nie ma ani kataru tez tylko ten kaszel paskudny
kurcze nie wiem co robic:sorry2::zawstydzona/y:

reklama
Witam się i ja sobotnio. Nas mężowy już o szóstej pobudził bo się tak cichutko do pracy szykował ale na szczęście udało nam się jeszcze usnąć i wstałyśmy godzinkę temu. Niedługo trzeba będzie się za jakieś sprzątanie zabrać ale strasznie mi się nie chce. Na razie tylko pranie wyniosłam na strych bo jakaś taka niewyraźna pogoda

Witam wieczorkiem
Ja tylko na chwilke bo cos glowa mnie napiernicza:no::no::no:
A wiec wyniki niestety okazaly sie zle:no::no::no:Jak dzwonilam o 9;30 to lekarka kazala mi od razu przyjezdzac na kolejne badania:no::no::no:W Klaudii moczu wyszlo ze glukoze ma 300:szok::szok::szok:A wiec w surowicy mialaby pewnie z 500:no::no::no:Wiec szlam z Nimi do przychodni dla doroslych(bo tylko tam mnie przyjeli o tej godz i mieli od razu wyniki)i mialy obydwie robiona krzywa cukru ale na pasku.No i te wyniki wyszly niby ok.Dzwonilysmy z moja lekarka do tego laboratorium i ta laborantka powiedziala ze jak wyszedl lekko podwyzszony to moglo tak wyjsc:szok::szok::szok:szczerze mowiac to nigdy nie widzialam takich wynikow moczu:no::no::no:Taki poziom glukozy moze przeciez prowadzic do spiaczki cukrzycowej:no::no::no:Ale w poniedzialek obydwom powtarzam mocz i robie glukoze ale normalnie i we wtorek beda wyniki
A niestety u malych dziecki czesto objawem podwyzszenia cukru w organizmie jest ostry bol brzuszka a Klaudia taki miala :no::no::no:
Do tego maja nei za ciekawe wyniki ale na szczescie nie wiaze sie to z zadnym stanem zapalnym w drogach moczowych:no::no::no:
Na srode umowie sie do gastroenterologa

No i ta Wiktorii wysypka to szla juz Jej w gore bo na nogach az za kolanka i na calych raczkach miala
Teraz Jej troszke zbladla,ale dam Jej na noc zyrtec albo xyzal bo jest to ewidentna alergia kontaktowa:no:Teraz tylko pytanie od czego:no::no::no:
No i zwazylam Je z ciekawosci i Wiktoria ma 7900 a Klaudia 7700,wiec schudly przez te kilka dni,a dietke jeszcze tak do soboty jakas bede Im trzymala:no:No ale jedza juz coraz lepiej i wkoncu jakos zaczely pic,wiec mam nadzieje ze szybciutko to nadrobia

Dowikła a może w laboratorium coś pokręcili z tymi wynikami? Mam nadzieję że następne będą lepsze

skrzyneczki juz zaladowane kwiatuszkami tylko ze ich nie widac bo sa z małe musza urosnąć :-D:-D:-Dna wierzch kora z sosny zasypalam bo ja nie lubie ziemi widocznej w kwiatach nawet w domowych na wierzchu mam kamyczki wysypane :tak::tak::tak:
Maksiu mi dzielnie pomagał nie musialam co chwilke po cos latac tylko on mi przynosił nawet cegłówki mi przywiózł swoim traktorkiem na przyczepce:-D:-D:-D kochane te moje dziecko
A jak byłam w miescie to skusiłam sie i weszłam do sklepu dzieciecego no i kupilam dzidziusiowi juz pieluszki kolorowe bo mi sie spodobały:-):-):-)

No tak wiedzialam która godzina ale musialam na tego kuriera poczekac bo do domu wróciłam dopiero po 15 dlatego napisałam ze sie spóznie:-):-):-):-)

O kurcze nie mały wydatek was czeka :-:)-:)-(&&&&zacisniete:-):-):-)

No tak miałam spózniłam sie tylko pół godzinki ale bez problemu przyszłam i nikogo nie było wiec wszystko od reki załatwiłam:tak::tak::tak:

No to widze ze ty masz jazdy z tesciem podobne do moich tylko ze z tesciową :tak::tak::tak: tylko ze ona to nic nie stawia na gazie a gaz odkreca , nie mówiąć juz ze swiatła nigdzie nie gasi zaswiecić zaswieci ale zgasic juz nie pamieta, zreszta z nia nawet nie pogada bo jej po udarze mowe zabrało i tylko chodzi i sie smieje czasami mam wrazenie ze nie rozumie co sie do niej mówi:tak::tak::tak:ciezki los ja spotkał bo jeszcze dwa lata temu to robiła wszystko całą gospodarka kreciła , była kobita na wysokich obrotach a teraz obróty o 360stopni:eek:

No to pewnie spacerek zaliczony bo jak u mnie goraco tpo i u ciebie też:tak::tak:

ale narobiłas smaka na nalesniki jadlam pierogi ale nalesnika bym pewnie jeszcze zmiesciła:-D:-D:-D:-D

Iwcik no to dzielnego masz pomocnika.
Wiesz gdyby teść to miał z jakiejś choroby to bym mu współczuła. Ale wkurza mnie to niezmiernie że musimy się męczyć przez to że on jest zwykłym pijakiem.
Teściowa też miała udar a że jakoś uaktywnił on raka mózgu to wykończyła się nam w 3 miesiące i przez ostatni to już praktycznie roślinką była bo tylko oczami mogła nam coś przekazać. I jej było mi naprawdę szczerze szkoda ale teściu to tylko agresję we mnie wzbudza a że ze sobą nie gadamy to wszystko odbija się na mężowym

Dowikla, duuużo zdrówka dla maluszków :tak:

A moja malizna usnęła o 17 i jeszcze spi, więc nockę ma zgłowy :wściekła/y::no:

Jutro mamy jechać do hurtowni z klockami lego, zobaczymy ile kasy tam zostawię :-D

MH udanych zakupów. No i pochwal się potem co kupiłaś. Moje dziewczynki jeszcze nie posiadają lego. Jakoś tak się złożyło że innych klocków mają moc a tych nie więc może trzeba by zacząć im kupować. Ciekawe czy mężowy się ucieszy

A ja zapatrzyłam sie na Top Trendy a moje dziecko jeszcze po polu biega z sasiadka i trzema pieskami bo dwa moje i sasiadki jeden , a sasiadka ma 13 lat :-D:-D:-Dale od małego sie lubia i tak razem sie bawią:tak::tak::tak::tak:

Ważne że się dogadują.
Ja top trendy mam oglądać dzisiaj bo znajomej mąż będzie zapowiadał jedną z uczestniczek i obiecałam że obejrzę

Czesc

Anka współczuję bólu

gratuluje sukcow nocnikowych
a ja sie pochwlae ze moje dziecko oczywiscie wszytsko chce sama a dzis w koncu sie sama rozebrla ai sama na nocnik
najpieorw w dzien mnie woalla ale oczywiscie sama a wieczorem przyleciala do mnie z majtkami pod kolanami i mowi ze siusiu zrobila:-):-):-):-):-):-):-):-)

moim dziewczynoom moja sistra duzo kupuje
ale nie swoich dzieci
i twierdzi ze potem jej sie przyda:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Moje też wiecznie dostają różności od mojej siostry zwłaszcza że jedna jest jej chrześnicą a na swoje dzieci już raczej nie ma co liczyć.

Gratuluję sukcesów nocniczkowych. A do biedronki zawsze możesz się wybrać tej w Łochowie a przy okazji zaliczyć u mnie kawkę

No super Ci mąż niespodziankę zafundował ja się wcale nie dziwię że dziś ci się kolana nie schodzą. Jakoś trzeba było podziękować

witam sie z wami porannie
mlody nadal kaszle kurcze zaluje ze z nim wczoraj do lekarki nie poszlam:dry:
a m dzis na grila chce isc na dzialke do rodzicow:sorry2:
a ja sie boje zeby mi mlody sie nie rozchorowal na dobre
jak myslicie co powinnam zrobic:confused:
wczoraj taka ladna pogoda byla a ja m nie pozwolilam wziasc mlodego na spacer a dzis do tego grila tez nie jestem przekonana
co prawda goraczki nie ma ani kataru tez tylko ten kaszel paskudny
kurcze nie wiem co robic:sorry2::zawstydzona/y:

Natali kaszel to mógł mu zostać po jakimś niedawnym zaziębieniu. Jak nie ma kataru ani gorączki to ja bym spokojnie wypuszczała na dwór. Tylko musisz pilnować żeby się za bardzo nie forsował i nie spocił

Do góry