reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja właśnie po wizycie u lekarza.Nic złego się nie dzieje:-)
Na bóle brzucha kazał brać nospe.Zwolnienie przedłużył jednak.Widocznie woli dmuchać na zimne.Nie miał czasu niestety zrobić mi tego nieszczęsnego usg i muszę jutro specjalnie na nie jechać.No nic...wytrzymam znowu w kolejce byle poznać płeć maleństwa:)Bo chyba pozostałam jedną z nie wielu które jeszcze nie wiedzą.

Agniesiak85 ja też tak mam...podoba mi się milioin ciuchów, których teraz nie mogę nosić:( A jak chodziłam przed ciążą po galeriach to nic mi się nie podobało :eek: Wyobrażam sobie że jak wróće do wagi sprzed ciążą to taką sexi mamą bedę ale się okarze...bo z tym różnie bywa:-) Tak samo mówiłam, że po ślubie nie zapuszczę się a jak jest:confused2: Nie chce mi się malować a kiedyś nawet śmieci wyrzucić szłam z makijażem:sorry:
Ja dziś pierwszy raz robię polędwiczki wieprzowe i do tego pieczone ziemniaczki:-)Mam nadzieję ze mąż doceni moja inwencję twórczą i mu posmakuje:cool2:

Z reguły dają do następnej wizyty. Nie mam dużego doświadczenia w tym temacie, bo w pierwszej ciąży byłam tylko miesiąc i tydzień na L4, a teraz dopiero się wybieram, ale tak słyszałam od koleżanek.

blueberry77 ma rację :tak: Zwolnienia dają do next wizyty - ja tak mialam 2 razy:-) Ale traz mam zwolnienie do 7 grudnia a 8 wizyta o 15 i nie wiem czy mam isc do pracy czy niee:confused2: Bo jak mi nie przedłuża zwolnienia to co:crazy:

Wróciłam zakupów, większość prezentów już kupiliśmy, ufff tylko tata mi został i z tym największy problem:eek:
Muszę poczytać co tam u Was bo na bieżąco nie jestem:-p

Wróciłam ze szczepionka. Mój młody dzielny mężczyzna wogole nie płakał i był bardzo grzeczny....co w domu mu sie nie zdarza;-):-D
Wogole od kad zaczal chodzic to spadlo mu pol kg... :( ale i tak duzo wazy....no i wszystko ok..

Zaraz bedziemy wcinac drugie danie...i czekamy na K...dzisiaj konczy dyzury i ciekawe czy przyjdzie trzezwy do domu....:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

A jutro chyba zrobie te łazanki.... bo chodza za mna juz dlugi czas..ale zapomnialam kupic kielbase i chyba wysle K jak przyjedzie oczywiscie jezeli bedzie trzezwy....albo sama pojade bez prawka:-D

Wiecie co.. może mi już odwala ale siedze i szukam na allegro różnych sukienek i butów..:tak: I tak sobie pomyślałam, że jak już zostanę mamuśką, młoda mamuśką to musze się za siebie wziąc i wyglądac super:-D Do tej pory to raczej tak na sportowo się ubierałam, makijaż nie zawsze itp.. heh.. No ale ostatnio cos mnie wzięło i makijaż obowiązkowo, no i pierwszy raz nie wkładam byle czego z szafy:cool2: Mój szkrab musi miec, ładną, młoda i seksowną mamuśkę:-D No i teraz buty ogladam.. marzą mi sie takie na obcasie z odkrytymi paluszkami (wiecie, takie zaokrąglenie tylko):zawstydzona/y::-D
- Ja tez tak mam////tylko mieszkajac na wsi to popadam w jakas depresja ubraniowa.....nie mam gdzie sie ladnie ubierac...a zawsze musialam ladnie wygladac..jak mieszkalam w miescie i codziennie lazilam miedzy ludzmi.....a teraz.....nic co mi sie podoba na mnie nie pasuje....niestety nie wszystkie ciuchy robią w rozmiarze XXL ale na szzescie moj ulubiony sklep tak..:-Dtylko musze czekac jak jest wyprzedaz bo Tiffany ma bardzo drogie ciuchy

Na bóle brzucha kazał brać nospe.Zwolnienie przedłużył jednak.Widocznie woli dmuchać na zimne.Nie miał czasu niestety zrobić mi tego nieszczęsnego usg i muszę jutro specjalnie na nie jechać.No nic...wytrzymam znowu w kolejce byle poznać płeć maleństwa:)Bo chyba pozostałam jedną z nie wielu które jeszcze nie wiedzą.
- to dobrze ze wszystko ok....trzymam kciuki abys jutro poznała płec malenstwa!!

Na wizycie w styczniu trochę ponarzekam na samopoczucie to mi pewnie da, bo juz chciała dwa razy, ale zrezygnowalam. Do grudnia w firmie jestem potrzebna, a potem to już będą nudy, poza tym sama zauważam, że już coraz ciężej mi sie schylać, także w 7 miesiącu ciężko będzie mi przacież towar podawać klientom:sorry:

reklama
dziewczyny pomocy...
jak skladam zgłoszenie aktualizacyjne do US - NIP3, to wypelniam jeszcze raz sekcje B.1 i potem w B.2 zaznaczam, ktore numerki sie zmienily?
bo sie zgubilam :-D
a nie chcialabym 2 razy im tego wysylac, bo sie gdzies pomyle :-D

To zależy od urzędu. Jak wysyłasz pocztą to lepiej wypełnij wszystko, zeby Cię nie ścigali potem do uzupełnienia głupiej rubryki. Ja pracowałam jakiś czas w skarbówce i u nas do aktualizacji musiałaś mieć wypełnione: całe b1, w b2 zaznaczasz to co się zmieniło, b4 całe, i nie zapomnij wpisać daty i się podpisać w 66 i 67.
Jak tam zawsze wolę wpisywać więcej niż za mało.

A ja już w 28 tyg. i nadal nie wiem. A ostatnie usg mam dopiero w styczniu i chyba się nie dowiem.

Mam pytanko do dziewczyn, które są już jakiś czas na zwolnieniu i płaci im zus (nie zakład pracy). Czy dostajecie pieniążki po pełnym miesiącu, czy od zwolnienia do zwolnienia? A jeśli po pełnym miesiącu to kiedy mniej-więcej Wam zus wypłaca?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry