reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witacie wieczorową porą!
ja dzisiaj nocke miałam do kitu, przed 4 dopiero zasnęłam, a mały buszował w brzuchu do 3. Byłam u gina dziś, wszystko dobrze poza tym, że wciąż muszę uzupełniać żelazo , bo ciągle spada. A teraz wcinam chlebek z pastą z makreli i zaczynam nadrabiać zaległości, a widzę że po weekendzie ruch się zaczął.

reklama
hej

a ja dzis bylam u gina i wsio ok, szyjka zamknieta , dobrze trzyma , tetno dziecka tez ok , wyniki takze :)
obejrzalam sobie tez klinike w ktorej bede rodzic i wyglada to wszystko super.
na usg mam isc w 30 tyg.

tylko ja mam cisnienie bardzo niskie 90/60 , w sumie nie mam co sie dziwic ze ja sil nie mam z takim cisnieniem

pisalyscie cos o wygladzie w ciazy, mi wszyscy mowia ze bycie w ciazy bardzo mi sluzy i bardzo dobrze wygladam, ale ja sie w ciazy nie czuje wcale jakos pieknie, nie jestem przyzywczajona do dodatkowych kilogramow, wydaje mi sie ze mam grube na maksa uda i tylek ( chociaz ja tak naprawde nadal jestem szczupla ) ale jakos tak sie czuje jak wiloryb.
ooo tylko biust mi sie podoba :) bo ja jestem plaska generalnie a teraz mam big cyc ;-);-)

ide spac bo mnie kregoslup tak boli ze ledwo siedze

ionka - u mnei w szal itez masakrycznie zimno dzisiaj, a ja jak na zlosc nie mialam swetra ze soba tylko cienka bluzke i rownie cienka tunike na to... :eek: Caly czas popijalam goraca herbate - mam fajny temriczny kubek z ktorego tak szybko nei stygnie :tak:

kasaii - ja tez mam takei cisnienie nieskie - zawsze takei mialam. No ale lepsze to niz za wysokie ;-)

marry - ja pomimo brania 4 tabletek zelaza na dzien tez mam lekka anemie i tez m ilekarz zlecil jeszcze 2 dodatkowe tabletki innego zelaza na najblizszy miesiac (na czczo, co u mnei wyglada tak ze je zazywam, po czym od razu jem sniadanie zeby cos zjesc przed wyjsciem do pracy).

Generalnei to czasem mam dosyc jzu pracy ,ale lekarz mi powiedzial (i z tym sie w moim przypadku zgadzam) ze zwykle kobiety ktore pracuja lepiej znosza ciaze - w moim przypadku trafione stwierdzenie w 100% - gdyby nei praca to nie mialabym motywacji zeby sie ubrac codziennie, zeby wyjsc z domu codziennie i ogole zeby sie ruszac...
Jasne, ze jak praca jest meczaca albo jak sie kobeita zle czuje to nie ma sensu sie szarpac, ale jak wszytsko jest ok to ja przynajmniej ciesze sie ze pracuje. Nie wiem czy dam rade jeszcze te 2 miesiace pociagnac, ale jak bede tak sprawna do konca jak w poprzedniej ciazy to spoko :tak:

Dobrej nocy!!!! :tak::tak::tak:

Wutam w klubie niskociśnieniowców :-D Ja całe życie miałam takie 90/60 i często przez to zdarzały mi się zasłabnięcia czy omdlenia. Kiedyś nawet głowę sobie rozbiłam jak zemdlałam. No i oczywiście wuecznie mi zimno.
Od kiedy jestem w ciaży natomiast jest mi cały czas gorąco i mam skoki ciśnienia oraz uderzenia gorąca. Ostatnio miałam nawet 127/90, co przy moim zwykłym jest dośc duże. Ale nic na to nie poradze :tak:

hmmm to tylko ja mam tak walniętego lekarza, że nie chce mi za bardzo przedłużać? :/

aż się boję znowu isc do lekarza po przedłużenie zwolnienia, bo co bedzie jeśli mi go nie da?:no:
oj, nie tylko ty mcgosia. Mój też robi "miny". Dziwny w ogóle jest bo najpierw zabronił mi wracac do pracy ( mimo to poszłam), a teraz twierdzi ze musze duzo leżeć i wypoczywać ale jednoczesnie dalej moge pracowac skoro wróciłam do pracy.Więc mówie mu ze jak mam leżec i wypoczywać w pracy skoro 8h przed komputerem tam siedze + stres i nerwy non stop. Zrobił minę pt. " co za leniwa kobieta" i z łaską wystawił L-4. No i weź zrozum rozum. Najpierw mnie straszy ze szyjka miękka a za 5 minut dziwi sie ze nie zamierzam iść do pracy. Zesztą on akurat znany jest ze swojego podejścia do wystwaiani L-4 i przeświadczenia ze "w ciąży odpocząć mozna dopiero w 9 miesiącu bo faktycznie może być juz ciężko".

a mnie naszlo na pomidorowke :-D
no i poszlam ja ugotowac i zjesc hehe :-)

:-)

Też dziś jadłam pomidorówke ;p chyba ze 3 porcje zjadłam na raz hehe

U mnie tez dzis pomidorówka:) Zaczęłam gotowac te bigos ale dopiero jutro finalnie go skończę. Juz mam chrapkę:tak:

Oto moje dzielo nawet brokat widac :)

A na szafe ponaklejam pare takich kolorowych kwiatkow :)musi byc kolorowo

Śliczne. Ty zdolna kobieta jesteś:-)

hej

pisalyscie cos o wygladzie w ciazy, mi wszyscy mowia ze bycie w ciazy bardzo mi sluzy i bardzo dobrze wygladam, ale ja sie w ciazy nie czuje wcale jakos pieknie, nie jestem przyzywczajona do dodatkowych kilogramow, wydaje mi sie ze mam grube na maksa uda i tylek ( chociaz ja tak naprawde nadal jestem szczupla ) ale jakos tak sie czuje jak wiloryb.
ooo tylko biust mi sie podoba :) bo ja jestem plaska generalnie a teraz mam big cyc ;-);-)

A mi ciąża ewidentnie nie słuzy, brzydnę z dnia na dzień-serio! Włosy wypadają, na twarzy pojawiaja się jakieś pryszcze, generalnie-fuj! Do tego tyję dosłownie w oczach! Buzia tak mi sie zaokrągliła że wyglądam jakbym spuchła:wściekła/y:

witam wieczorowa pora, u nas pogoda iscie lozkowa. Leje deszcz caly dzien, tak ze pies nie chce wyjsc na dwor.

Candy6 co u Ciebie, dawno sie nie odzywalas, daj znac czy wszystko ok.

mag349 u mnie zupelnie odwrotnie, normalnie mam ciesnienie takie powyzej 100/60 a teraz mam 80/50 lub 90/60, przez co wiecznie mi slabo, kreci mi sie w glowie i ciagle brakuje mi powietrza. Rozmowa przez tel. powoduje u mnie zadyszke.

kamikaa zdolana mamusia z Ciebie.

reklama
Dziendobry !
Dzis jestem pierwsza :)
Jezu dziewczyny jakie ja mam spanie, wczoraj o 20 juz spałam, nie obudziłam sie ani razu i wstałam o 5.30, ale tylko dlatego ze musialam męzulkowi zrobic kanapki do praacki. Nie wiem moze dlatego ze teraz nie pije kawy, przed ciaza pilam 2 dziennie..
Musze pojechac do pracki, zrobic porzadek w papierach, strasznie mi sie nie chce, zadzwonie do mojego sszefa ( męża ;)) powiem ze jutro wpadne ;)
A na obiadek dzis fasolka po bretonsku mniam :-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry