reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
a mnie to sie wydawalo ze szkoly rodzenia sa bezplatne... u mnie to chyba tak jest
ja nie chodzilam , teraz tez nie ide, czasu nie mam , poza tym mi sie nie chce :)

ide sie chyba przespac bo Maly spi to skorzystam . Padam

Dziewczyny a planujecie Sylwestra ???
Ja mam ochote gdzies wyjsc, znajomi ida na bal sylwestrony i tak sie zanstanawiamy czy by tez nie isc, nawet mam ochote ale boje sie ze jakis gorszy dzien mnie zlapie i bede sie tam meczyc.

Dla tych co są zameldowane w Wawie lub pracją w Warszawie szkoły rodzenia są za darmo:-) Wiec jakiś plus mieszkania w stolicy. MoniSka skoro korzystasz z programu ZMiJ to i szkola rodzenia powinnas mieć za free :-D ja zaczynam w sobote ..juz nie mogę się doczekać:rofl2:

agniesiak zazdroszczę ci tej szkoły za 100zł:zawstydzona/y: szkoda, ze u nas nie ma takiej tańszej..

Dzieki Agniesiak ;-) za 100 zł to rzeczywiscie fajna sprawa, juz samo wyjscie porozmawianie z innymi i położna ok..ale 500 zł?? :sorry:Dla mnie to troche zdzierstwo, zwłaszcza że jak widze większość zajęć ma charakter czysto teoretyczny/informacyjny,a większośc z tego moge dowiedziec sie od lekarza...Moim zdaniem takie szkoły powinny byc darmowe bądź finansowane przez jakas symboliczna skladke..w końcu nie jest to szkolenie zawodowe..nie wiem:)w kazdym razie ide do sklepu:-)
No właśnie u nas jest taka symboliczna kwota bo jest tam na coś przeznaczona ( nie wiem dokładnie na co:zawstydzona/y:) No i zgadzam się.. gdyby u mnie szkoła rodzenia kosztowała 500zł:szok: na bank bym nie chodziła..:no:ale za ta 100zł to czemu nie skorzystac;-):-) Spotkania z innymi mamami i wogóle jakoś tak przyjemnie:-)

Dziewczyny czy wychodzi jeszcze ten dodatek do wyborczej ??
O kurka, dobrze, ze mi przypomniałaś:-) Tak, jeszcze wychodzi. Nie wiem czy nie ostatni numer dziś czy przedostatni, ale jeszcze jest:tak:

Ja też mam szkołę rodzenia za w miarę nieduże pieniądze. 120 zł za 8 spotkań.Co prawda jeszcze się nie zapisałam ale może dokładnie jutro zapytam położnej o najbliższy kurs i się zapiszę?:-)

No to babka w kiosku zapomniala włozyc ten dodatek do gazety:wściekła/y: musze isc jeszcze raz, pewnie juz nie bedzie ...
Kupiłam tez "bede mamą" , ciekawe artykuły są, niestety ta gazetka wychodzi raz na kwartał :/

poszperałam o tej mięcie i z innego forum wrzucam
Istnieja 2 rodzaje miety :

Mieta polna -dziala wykrztusnie, wywoluje miesiaczke,przynosi ulge w bolach miesiaczkowych . W czasach kiedy nie bylo aborcji (duze ilosci ) stosowano do wywolania poronienia . Doprowadzalo to do wielu powiklan i wykrwawienia sie kobiety ( NIE STOSOWAC !!! )

Mieta pieprzowa -dziala wiatropednie, zolciopednie, skuteczna na bole zoladka i kurcze, wspomaga trawienie , dziala przeciwbiegunkowo , lagodzi nudnosci migrenowe, dziala wspomagajaco przy bezsennosci.
Mieta pieprzowa to wspanialy srodek zastepujacy kawe czy herbate !!!
\

mnie się wydaje, że większość herbat miętowych jest właśnie z mięty pieprzowej, to ta, z której robi się gumy do żucia, ma intensywniejszy smak i zapach

hej kochane

my z mezem czekamy na becikowe i kupujemy sobie albo bransoletkialbo zlote lancuszki z serduszkiem i wypisanym z przodu synka imieniem a z tylu z datami jak dlugo dla nas walczyl by byc z nami... mam nadzieje ze w grudniu przyjda przed swietami...
trzymajcie sie brzuchatki :* milego dzionka

to moje Antosiowe Aniołeczki.
missiiss pomysł z bransoletkami jest wspaniały, a obrazki cudne:tak:
buziam
Dziewczyny mam pytanie...czy wy też krwawicie codziennie z nosa? :sorry:
Nie wiem czy to przez to suche powietrze w mieszkaniu, czy może osłabienie, ale mam anemię i boję się że to może szkodzić dziecku.

krwawienia z nosa w ciąży zdarzają się często, ale myslę, że przy anemii nie należy ich bagatelizować

Witam się!:-)

A mi ciąża ewidentnie nie słuzy, brzydnę z dnia na dzień-serio! Włosy wypadają, na twarzy pojawiaja się jakieś pryszcze, generalnie-fuj! Do tego tyję dosłownie w oczach! Buzia tak mi sie zaokrągliła że wyglądam jakbym spuchła:wściekła/y:

Nie przejmuj się!Jeśli czujesz się nie atrakcyjna- na szczęście ciąża nie trwa wiecznie, ja pod koniec pierwszej ciąży też wyglądałam okropnie, spuchnięta jak balon, włosy byle jakie ..ehhh mam nadzieję ze to się nie powtórzy :no::no:

Hejka!

Co do rozstępów, to mi szybko wyskoczyły na piersiach, tak jakby od spodu mam całe w paskach pionowych... Od samego początku smaruję sie oliwką, ale piersi mi się tak momentalnie powiększyły, że raczej nic by mi nie pomogło. Nadal sie smaruję oliwką i teraz czekam, aż zbledną, bo raczej nic już na nie nie poradzę. Na brzuszku jeszcze nie mam, ani nigdzie indziej. Ale nic mi tak się w jedną chwilę strasznie nie powiększyło jak biust, więc to raczej zrozumiałe.

A wogóle to zauważyłam u siebie, jak mi przytyły nogi i cellulit mi się na nich zrobił:confused2: No ale brak ruchu robi swoje.. Może uda mi sie od tego miesiąca raz w tygodniu chodzić na basen.

Planów na dziś nie mam żadnych. Oczywiście znalazło by sie wiele rzeczy za które mogłabym się wziać, tylko żeby mi się chociaż trochę chciało...:sorry::sorry: Zrobiłam się leserem do potęgi:eek:

Mnie rozstępy na piersiach wyskoczyły dopiero przy karmieniu, miałam taki nawał mleka, takie ilości ,że piersi nie wytrzymały tego.Ale jakoś mi nie przeszkadzają.

poszperałam o tej mięcie i z innego forum wrzucam
Istnieja 2 rodzaje miety :

Mieta polna -dziala wykrztusnie, wywoluje miesiaczke,przynosi ulge w bolach miesiaczkowych . W czasach kiedy nie bylo aborcji (duze ilosci ) stosowano do wywolania poronienia . Doprowadzalo to do wielu powiklan i wykrwawienia sie kobiety ( NIE STOSOWAC !!! )

Mieta pieprzowa -dziala wiatropednie, zolciopednie, skuteczna na bole zoladka i kurcze, wspomaga trawienie , dziala przeciwbiegunkowo , lagodzi nudnosci migrenowe, dziala wspomagajaco przy bezsennosci.
Mieta pieprzowa to wspanialy srodek zastepujacy kawe czy herbate !!!

Ja też lubię mięte , chociaż w ciąży nie mam na nią ochotę.Ale dobrze wiedzieć, że nie zawsze pomaga. Ostatnio piję herbatę z czarnej jagody z wyciśniętą cytrynką, mniam.

hej kochane

aneczka to popros zeby ci sprawdzal tak na wszelki wypadek :tak:

odebralam wczoraj wyniki badania histopatologicznego lozyska... i wsio ok jest :eek: to chyba jednak ta niewydolnosc o ktorej lekarze mowia ze raczej nie bo przeciez nie rodzila pani wczesniej. a ja wyczytalam ze moze byc tez wrodzona, po zabiegu i po porodach wczesniejszych... wiec ja mam chyba ta wrodzona:zawstydzona/y:

my z mezem czekamy na becikowe i kupujemy sobie albo bransoletkialbo zlote lancuszki z serduszkiem i wypisanym z przodu synka imieniem a z tylu z datami jak dlugo dla nas walczyl by byc z nami... mam nadzieje ze w grudniu przyjda przed swietami...
trzymajcie sie brzuchatki :* milego dzionka

to moje Antosiowe Aniołeczki.

antosiu mama z tatą Cię mocno kochaja i nigdy nie zapomną o Tobie synku kochany nasz :* (*)

Słońce!! piękne rysunki!!

a mnie to sie wydawalo ze szkoly rodzenia sa bezplatne... u mnie to chyba tak jest
ja nie chodzilam , teraz tez nie ide, czasu nie mam , poza tym mi sie nie chce :)

ide sie chyba przespac bo Maly spi to skorzystam . Padam

Dziewczyny a planujecie Sylwestra ???
Ja mam ochote gdzies wyjsc, znajomi ida na bal sylwestrony i tak sie zanstanawiamy czy by tez nie isc, nawet mam ochote ale boje sie ze jakis gorszy dzien mnie zlapie i bede sie tam meczyc.

Ja nie mam pojęcia co z sylwestrem.
Raz tylko siedzieliśmy w domu sami tzn ja Igor i Ł. i powiedzieliśmy że nigdy więcej :no::no:

A poza tym odebrałam wyniki, krew ,mocz ,glukoza wszystko w normie .
Od samego rana zabiegana jestem, ubrałam się za ciepło, u nas 15 stopni i tak sie zgrzałam:wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry