reklama
Forum BabyBoom.pl

Dzień dobry

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Nacięcie krocza, czy cesarskie cięcie - oba zabiegi pozostawiają blizny. Czy ktoś ci powiedział w jaki sposób o nie zadbać, żeby po wygojeniu nie sprawiały ci dyskomfortu? Fizjoterapeutka Agata Skoworodko opowiada , czym są blizny, jak wygląda proces gojenia i jak możemy sobie pomóc, żeby je uelastycznić. Obejrzyj wywiad i podziel się swoim doświadczniem.

    A teraz coś totalnie babyboomowego. Jedna z naszych użytkowniczek pisze bardzo kobiecą książkę. Gorąco zapraszam do czytania i komentowania. Pomożesz się jej rozwinąć, podzielisz uwagami, słowami wsparcia? Przeczytaj

reklama

Marcówki w kuchni :-)

eveee

Moderatorka
Dołączył(a)
16 Maj 2016
Postów
1 708
Miasto
okolice Wawy
Rozwiązania
0
A może tak podzielicie się fajnymi przepisami? Czasami brakuje pomysłu na obiad, ciasto, sałatkę...
 
reklama

lilija

Fanka BB :)
Dołączył(a)
11 Styczeń 2015
Postów
2 541
Rozwiązania
0
eveee o boziu! Jak bedziesz wrzucała takie przepisy to będę jedna wielka oponą!!
;)
 

Dyana

Fanka BB :)
Dołączył(a)
1 Kwiecień 2016
Postów
431
Rozwiązania
0
A może tak kurczak w panierce z krakersów :rofl:
(dobrze sprawdza się jako przekąska na spotkaniu ze znajomymi/rodziną)

Piersi kurczaka kroimy w paski (badz w kawałki jakie wam odpowiadają ). Wkładamy kawałki kurczaczka do jogurtu naturalnego delikatnie przyprawionego solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinę ). Krakersy (najlepiej smakowe np paprykowe) kruszymy i panierujemy w nich kurczaka. Pieczemy w piekarniku (najlepiej na blaszce wyłożonej papierem) przez ok 20 minut :rolleyes:
Smacznego:p
 

lilija

Fanka BB :)
Dołączył(a)
11 Styczeń 2015
Postów
2 541
Rozwiązania
0
A może tak kurczak w panierce z krakersów :rofl:
(dobrze sprawdza się jako przekąska na spotkaniu ze znajomymi/rodziną)

Piersi kurczaka kroimy w paski (badz w kawałki jakie wam odpowiadają ). Wkładamy kawałki kurczaczka do jogurtu naturalnego delikatnie przyprawionego solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinę ). Krakersy (najlepiej smakowe np paprykowe) kruszymy i panierujemy w nich kurczaka. Pieczemy w piekarniku (najlepiej na blaszce wyłożonej papierem) przez ok 20 minut :rolleyes:
Smacznego:p
O ! To ja znam cos podobnego ale smakiem podobne do nugetsów. kurczaka w pociete kawałki wkłada sie hna noc to panierki z jogurtu greckiego z papryka ostra i słodką, troszke soli i 0pieprzu ale nie koniecznie, plus ząbek czosnku. Na drugi dzień panierujemy w samej mące i na rozgrzany olej.
 

Dyana

Fanka BB :)
Dołączył(a)
1 Kwiecień 2016
Postów
431
Rozwiązania
0
O ! To ja znam cos podobnego ale smakiem podobne do nugetsów. kurczaka w pociete kawałki wkłada sie hna noc to panierki z jogurtu greckiego z papryka ostra i słodką, troszke soli i 0pieprzu ale nie koniecznie, plus ząbek czosnku. Na drugi dzień panierujemy w samej mące i na rozgrzany olej.
Muszę wypróbować :rolleyes:
 

eveee

Moderatorka
Dołączył(a)
16 Maj 2016
Postów
1 708
Miasto
okolice Wawy
Rozwiązania
0
Przepis na oponki z serem.
SKŁADNIKI

260 g mąki pszennej
260 g twarogu, mielonego
¼ szklanki drobnego cukru
6 g cukru waniliowego lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 żółtka
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka octu lub wódki
125 ml kwaśniej śmietany
olej do smażenia
cukier puder do oprószenia

INSTRUKCJE

Wszystkie składniki połączyć i zagnieść luźne ciasto. Blat posypać mąką i rozwałkować placek na grubość około 0,5 do 1 cm. Z ciasta wykrawać niewielkie kółka, w środku każdego kółka wykroić dziurkę. Na patelni lub w rondlu rozgrzać olej. Kiedy olej jest już w odpowiedniej temperaturze to znaczy, kiedy wrzucony kawałek ciasta szybko wypływa na wierzch, a olej wokół niego "bąbelkuje" to znak, że można już smażyć. Oponki smażyć z obu stron na złoty kolor, aby oponki nie pękały należy zaraz po wrzuceniu na olej przekręcić je drewnianym patyczkiem, będą w ten sposób "zahartowane" i nie popękają :)Usmażone wyjmować na ręcznik papierowy, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!
 

KaLOLek

Fanka BB :)
Dołączył(a)
30 Czerwiec 2016
Postów
687
Rozwiązania
0
Ja się nie popiszę za bardzo bo ostatnio jestem mistrzynią chleba z twarożkiem ;) ale wchodzi mi też makaron z tuńczykiem, przepis dla ofiar kulinarnych jak ja idealny:
Makaron pełnoziarnisty (ja lubię pióra, ale powinno być spaghetti)
Tuńczyk kawałki w sosie własnym
Pomidory w puszce albo passata
Cebulka
Czosnek,sól,pieprz, jak ktoś lubi tabasco lub papryka ostra
Ja dodaję jeszcze kapary, i jak mam ochotę czarne oliwki

A przepis wiadomo, zeszklić cebulkę, dodać tuńczyka (odlewam troszkę wody), czosnek, podsmażyć. Dodać pomidorki, przyprawy, kapary, pokrojone oliwki. Można odrobinę cukru do smaku :)

Proste ale uwielbiam :)


Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama

Polecamy

null

Nowe wątki

reklama

Konkursy i testy

Test

Brzuszek dziecka potrzebuje pomocy? Sprawdź Eva/Qu Bambini

Zgłoszenia przyjmujemy do 27/10/2019

Konkurs

Wygraj zestawy od Pampers! Konkurs fotograficzny - To już umiem!

Zgłoszenia przyjmujemy do 24/09/2019

Konkurs

Konkurs: Mój czas na sok, moja chwila na sok

Zgłoszenia przyjmujemy do 23/09/2019

Nowe pytania

Do góry