nie moga naciąć Ci krocza, jeżeli przed porodem powiesz że sie nie zgadzasz, tak samo nie moga cię ogolić! nie moga podać Ci lekarstwa bez Twojej zgody!
lekarz, połozna - nie ma prawa zrobić nic bez twojej zgody - i tej świadomości w Polsce brakuje...
ja częściej spotkałam sie z tym że nie chcą podać znieczulenia, niż że podają na siłę...
nie przyjmuje żadnych specyfików, żadnego badania nie dam sobie zrobić dopóki lekarz mi nie powie po co to wszystko... czasami działa stres - ale tu też przydaje się tatuś (byle tez nie zestresowany

)
dlatego warto przejść sie po oddziałach połoźniczych i wyczuć intetncje pracowników - czasami od razu widać...
a co do "rodzić po ludzku" - poznałam ta organizację dwa lat temu - i nie zawsze moge jej ufać, oni jakby specjalnie pokacuja te negatywy, i nie wiem dlaczego...
Kinga - podziwiam tą kobietę - ja chyba bym się bałą, nawet jak bym była zdrowa, co lekarz to lekarz.
jeżeli zrobia coś wbrew Tobie możesz później podać ich do rzecznika praw chyba nawet jest taki od pacjentów.
aczkolwiek dziei sie że nie chcecie dać malucha do badania (aniam) - ja wolę by zabrali mi go na 10 minut i oddali zaraz potem

- od tego jest tatuś, który to przypilnuje