reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
U mnie nadal pobudka na karmienie co 2 h na cyca.Kombinowałam go przetrzymac dać smoka, głaskać...ale to głód i musze dać cycka.Zresztą ciamka w nocy jakby z tydzień nie jadł :D:D:D

a jest karmiona piersią????
niee, butelke ciaga a 6 lat to juz mysle za duza na butle w nocy
Moim zdaniem Twoj syn sam bedzie wiedzial czy chce jesc w nocy czy nie. Skoro nie masz pewnosci czy placze z glodu czy z potrzeby np possania dla samego ssania to nie ryzykuj i nie wciskaj mu smoka czy wody. Jak bedziesz mu dawac butle a on zamiast pic bedzie sie bawil smokiem, lub zassie dwa razy i zasnie to bedzie znak ze juz ta butla nie jest mu potrzebna. Intuicja sie kieruj ;)
moze i racja

U mnie nadal pobudka na karmienie co 2 h na cyca.Kombinowałam go przetrzymac dać smoka, głaskać...ale to głód i musze dać cycka.Zresztą ciamka w nocy jakby z tydzień nie jadł :D:D:D

Hahaha, moja to samo, tylko ze pociumka 3 minuty i dalej spi, glodna raczej nie jest, chce tylko pociumkac:) a moze chce pic? Tak, czy siak, budzi sie co ok. 3h w nocy poki co, smokiem tez sie nie oszuka, a glaskanie tez odpada, jak szuka cyca to bedzie stekac az cyca dostanie:)

a ja mam pytanie doświadczonych mamuś .... kiedy dziecko w nocy juz nie je ??
tzn slyszalam od kilku osob ze okolo 6 miesiaca w nocy zamiast mleko dawały pic, smok ... mleko ostatnie okolo 22-23 w nocy kjak sie zbudzi to wlansie pic dac i pozniej o 6 wstaje przykładowo ... i dzieki temu maluch uczy sie przysypiac cała noc ... ale czy to nei za wczesniee ? taka przerwa w jedzeniu ? no sama nie wiem moze cos wy wiecie o tym ?

Kasiula, ja próbowałam w nocy dać picie zamiast mleka i tylko wielka awantura była. Jak dostał butelkę, to zjadł i od razu zasnął, więc na razie odpuściłam. Myślę, że jak dziecko nie jest gotowe, to nic z tego nie będzie, tak jak pisze Dziunka24. Amelka budziła się raz w nocy na jedzenie do mniej więcej 10-go miesiąca.

reklama
a ja mam pytanie doświadczonych mamuś .... kiedy dziecko w nocy juz nie je ??
tzn slyszalam od kilku osob ze okolo 6 miesiaca w nocy zamiast mleko dawały pic, smok ... mleko ostatnie okolo 22-23 w nocy kjak sie zbudzi to wlansie pic dac i pozniej o 6 wstaje przykładowo ... i dzieki temu maluch uczy sie przysypiac cała noc ... ale czy to nei za wczesniee ? taka przerwa w jedzeniu ? no sama nie wiem moze cos wy wiecie o tym ?

ja gdzies czytalam ze po 8 miesiacu powinno juz nie jesc w nocy, ale tak naprawde kazde jest inne i nie ma co patrzec na statytsyki

Do góry