reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
u mnie dzisiaj kisielek bo tyle o tym pisałyście że się też skusiłam ale strasznie gęsty mi wyszedł i jak galareta , no i Kuba jadł ale nie zrobił furory ,a dałam tak jak dziunka pisała 1łyżeczkę mąki ziemniaczanej na 100ml soku , następnym razem dam więcej soku

Ania jedna łyżeczka nie równa się jednej łyżeczce, można zrobić płaską, półpłaską itd a nadal to będzie jedna łyżeczka. Mi sie wydaje ze na 100 ml soku jedna płaska łyżeczka, ale ja robię dalej na oko bo jak widzę ze po wlaniu soku z mąką szybko gęstnieje wlewam więcej soku a jak sok się skonczy to wody. Ja zresztą mam przepis ze 100 ml soku 100 ml wody ale ja robiłam 200 ml soku, robiłam z soku ze słodkich jabłek Hippa i cukru też trochę dawałam.

fajnie, że Wasze dzieciaczki jedzą już normalne jedzonko :) My póki co na obiadkach ze słoiczków jesteśmy, ale mam problem bo w ciąży nie toleruję zapachów słoiczkowych :( i strasznie się męczę karmiąc Olafa więc mam plan przestawić Olafa na normalne jedzonko :)
Lecę na przepisy :)

Witam wszytskie mamusie !!! Chcialabym abysmy zaczely watek ile zdjadaja wasze maluszki w 9 miesiacu i co juz im dajecie??? moze ja zaczne. 6;30 - kaszka mleczno- ryzowa
11;00 - butla mleczka 210 ml
biszkopciki, chrupki kukurydziane
herbatka
13;00 - zupka 200 gram (wlasnej roboty, badz słoiczek)
deserek, soczek
16;00 - ryz z 180g mleka malutkiego z dodoatkiem jakis owoców |(czasem sam)
biszkopciki....soczek
19;00 - mleko na noc

1;30 w nocy budzi sie i pije ok 100 ml mleka
4;30 nad ranem budzi sie i pije ok 80 ml mleka i od 6;30 rano znowu to samo.

Mamusie co podajecie i w jakiej proporcjonalnosci jedza wasze maluszki :)

Pozdrawiam gorąco Was i wasze kochane bableki !

nasz mały ma dopiero 6 miesięcy ale on je tak:
5.00-180ml mleka
8.00-kaszka lub mały jogurcik typu danonek
11.00- mleko 210ml
14.00-zupka lub obiadek domowy 125g
16.00-deserek domowy 125g lub jogurcik
18.00-mleko 210g
22.00-mleko 210g

mój synek 9 mcy zjada:
6.00 mleczko lekko zagęszczone kleikiem ryżowym 190-210ml
9.30 mleczko z kaszką mleczno-ryżową 180ml
12.00-14.00 obiadek 190g (zależy do której ucina sobie drzemkę) + parę łyków herbatki lub soczku
16.00 owsianka na mleku + herbarka jw
17.30-18.00 deserek 160g + herbatka jw
19.30-20.00 mleko zagęszczone kleikiem ryżowym 160-180ml
Czasami jak długo śpi w dzień to wypada nam jeden posiłek z menu :-) no i czasami budzi się w nocy i po kilku łyczkach herbatki zasypia

reklama
Do góry