reklama

Mleko, papki i kanapki :)

ja juz powoli trace cierpliwosc do mojej niejadki.dzisiaj byl strajk glodowy od 6.00 do 14.00

kilolku, jak u was? pianistka?
moja też niejadek więc jak wyrywa się do czegoś co jemy to dajemy i nie patrzymy czy może czy nie,nawet czekoladki dostaje,ale tak to jest z tymi niejadkami że ulegamy ze wszystkim bo chcemy żeby cokolwiek zjadły

Dziunka u nas jest tak:

8-mleko 210
11-12- jogurt + owoc , lub kanapeczka z wedlina
15-16- obiad
?-mleko(nie zawsze)
21-22-mleko

W miedzy czasie chrupki, ciasteczka, soczek
bardzo mało,moja podobnie je ale wciskam w nią często to co sama jem (wczoraj zrobiłam kisielek i cały zjadła,zauważyłam że ona już mleczko nie chce chce jeść wszystko to co my)

a paróweczki dajecie??

moja zjada tak
po przebudzeniu kaszke
11 deserek
13-14 obiadek
16 mleko
19:20 mleko na noc

między czasie pije soczki,herby
je chrupki,wędlinkę
ciacho,owoc

reklama
a jakie mleko krowie dajesz???

dajecie dzieciaczkom jakieś słodkości??

Tylko Petitki, chrupki kukurydziane i wfaelki z lodziarni. I to wszystko.

może ona ma za dużo między 9-14???

Ale to by później nic nie chciała? Ona je tak bo głodna...Zresztą wszystko na stole w kuchni u teściowej leży, Asia podchodzi i bierze do rączki co chce zjeść, wtedy teściowa przygotowuje i mała je. No na obiadek jeszcze nie pokazała :-D ale jak jej zrobią to zje.

Dziunka a może coś z manną pokombinuj jakies musy
Mus z kaszy manny - Przepisy dla dzieci - serwis eDziecko.pl
, budynie, kanapki je Ci? Poszperaj na przepisach na webparku lub osesku lub innych stronach. Naleśniczki? Placuszki? Coś z makaronem? Makaron z owocami, z kompotem?

SUPER POMYSŁY DZIĘKI!:-) Placków się jeszcze boję bo one tłuste chyba?:confused:

dziewczyny a wy dajecie swoim maleństwom jakieś dżemiki (niskosłodzone) czy to jeszcze nie wolno? Bo dziś małemu dałam troszeczkę i był zachwycony. (Oczywiście nie chcę mu dawać często)

Ja daję tylko zrobione przeze mnie musy. Zrób, to na prawdę chwila moment. Jabłka (od babci z ogrodu) ścieram, zalewam trochę wodą i gotuję. Bardzo dobre to jest:tak:. Dżemy truskawkowe i porzeczkowe robi mi babcia.

Sawi ja parówek nie daję i nie dam.

Mam żarłoka w domu heheh. Zjada np całe danio + ogromnego banana, na obiad cała miseczke obiadu-wczoraj była pomidorówka z makaronem + pół udka z kurczaka. Ona je za 2.
u nas Tez Paweł ma wielki apetyt !! :D Ilona moze do dania wkrusz biszkopty :) u nas zadziałało bo po daniu krzyczał ze mu mało :d a jak "zapycha' sie biszkoptem jest ok :D

a u nas jest tak...

ok.7 wstajemy i jest mleko ok.150ml
przed drzemka ok.9 dostaje kaszke w butelce czasem jest 20ml a czasem 150ml
ok 10 jak wstanie zazwyczaj kanapeczka /wedlina/jajo <sera nie lubi na sam smak krzywi sie!! :D>
ok.12 przed drzemka znow kasza i znow jak mu sie tam zechce.....
ok.13 gdy wstanie zupka
ok. 16 drzemka i znow kasza <roznie czasem cos zje czasem nie ... >
ok.16.30 obiadek <pozno jemy bo tak robie Obiad gdy maz wraca z pracy>
ok.18 owoc/kisiel/serek z biszkoptem
19.30 mleko na noc 150ml
23, 3, 5 mleko od 90 do 150ml rzadko 180 ml

i tak wyglada nasz dzien :d podsumowując je "normalne" jedzonko za dnia jedynie do spania daje kaszkę w dzien aby "dojadł" czasem cos zje czasem nie :)

nie za dużo jak na takiego dzieciaczka?

My mamy podobny plan żywieniowy jak ilona

ok. 7 - 210 ml mleczka,
od 10-11.30 drzemka
11.30 - 180 ml kaszki/owsianki
13.00 - 1 jabłuszko/pół banana/garść winogron
ok. 15 - 16.30 drzemka
16.30 - obiadek 190 gram
19.00 - 2 kromeczki z masełkiem i wędlinką
20.50 - 210 mleczka
21.15 - spanko

nie za dużo jak na takiego dzieciaczka?

My mamy podobny plan żywieniowy jak ilona

ok. 7 - 210 ml mleczka,
od 10-11.30 drzemka
11.30 - 180 ml kaszki/owsianki
13.00 - 1 jabłuszko/pół banana/garść winogron
ok. 15 - 16.30 drzemka
16.30 - obiadek 190 gram
19.00 - 2 kromeczki z masełkiem i wędlinką
20.50 - 210 mleczka
21.15 - spanko
za duzo tzn ??? ze duzo je ?? Paweł i tak nie tyje wiec mu nie szkodzi ;-) nie no zartuje ale co mam nie dawac dziecku jesc? i mysle ze nei duzo ;] Paweł na porcje mleka je 150 a Twoj nawet 210 wiec to sie równa je czesciej ale mneijsze ilosci

u nas Tez Paweł ma wielki apetyt !! :D Ilona moze do dania wkrusz biszkopty :) u nas zadziałało bo po daniu krzyczał ze mu mało :d a jak "zapycha' sie biszkoptem jest ok :D

Wiesz ona by zjadla pewnie 2 banany + danio ale ja nie chce jej rozepchac brzuszka. Oczywiscie to nie oznacza ze ja glodze, ona caly dzien mogla by jesc. Jak tylko zobaczy ze cos jem to wyciaga rece, i rusza ustami :-) Biszkopty pochlania, herbatniki tez. Zreszta czego ona nie lubi :-D:-D Aha wiem-ryby nie lubi:tak:

jaką dajecie wędlinę dzieciom? poproszę konkretne nazwy :-)
ciezko z konkretna nazwa, bo pewnie te wszystkie wyroby bardzi sie roznia lokalnie.... ja daje na wyczucie, tzn kupuje mu takich lepszych wedlinek, cos w cenach ok 30zl/kg(kupuje niewiele wiec i drogo nie jest), ale i tak sama probuje, czy nie za slone.... z tym ze to czasami, bo zazwyczaj mam swoja wedline, tzn uwedzona u tescia, albo kawalek schabu upieczony bez soli w piekarniku - i to robi mu za wedlinke ;)

Sawi - ja nie daje mu parowek i nie mam zamiaru dac, sami tez rzadko jemy...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry