reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Klaudzia - jakie mleko dajesz malemu? Zielone?
Ja jeszcze nie dawalam mleka, ale produkty mleczne daje. Ale moja ma podejrzenie alergii i musze uwazac poki nie potwierdze. Peka jej skorka za kolankiem i to chyba od mleka? W poniedzialek jedziemy do szpitala na wizyte z lekarzami dzieciecymi to sie dopytam co dalej.

Daje mu niebieskie skimmed 4%, lekarz mi powiedzial ze jak juz krowie to tluste ;) Oli tez mial kiedys objawy alergii- takie suche placki na skorze mu sie robily, najczesciej na rekach i nogach. Ktoras z dziewczyn polecila mi krem AQUEOUS CREAM BP kupisz w bootsie wilkinsonie i roznych drogeriach po okolo 1,50- 4,00 duze pudelko w kazdym sklepie wyglada troszeczke inaczej ale tu masz linka. Jest do suchej skory, egzemy itp itp Oliverowi przeszlo juz po kilku dniach stosowania i do teraz go uzywamy ;-) Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.pharmacyathand.co.uk/media/gbu0/prodlg/5031676000273_IMAGE2.jpg

reklama
Daje mu niebieskie skimmed 4%, lekarz mi powiedzial ze jak juz krowie to tluste ;) Oli tez mial kiedys objawy alergii- takie suche placki na skorze mu sie robily, najczesciej na rekach i nogach. Ktoras z dziewczyn polecila mi krem AQUEOUS CREAM BP kupisz w bootsie wilkinsonie i roznych drogeriach po okolo 1,50- 4,00 duze pudelko w kazdym sklepie wyglada troszeczke inaczej ale tu masz linka. Jest do suchej skory, egzemy itp itp Oliverowi przeszlo juz po kilku dniach stosowania i do teraz go uzywamy ;-) Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.pharmacyathand.co.uk/media/gbu0/prodlg/5031676000273_IMAGE2.jpg

Dzieki, poszukam, zobacze tylko najpierw co powie lekarz... bo my uzywalismy sterydy, ale jej schodzi i znow wyskakuje wiec nie moge caly czas stosowac, przypisali mi Aveeno cream (on jest z owsa) i jest dobry na sucha skore, ale niedkuteczny na nasza ranke za kolankiem. Teraz od 3 dni probuje Oilatum cream, ale na razie tez rezultatow brak...
No i sprobuje manny na mleku krowim, jesli sie zmiany zaostrza, to bedzie musiala wycofac. Tak naprawde jedyny sposob to odstawic malej mleko zupelnie i spr. czy bedzie schodzic, ale ja ja jeszcze karmie, a jestem glownie serozerca, wiec chcialam poczekac az skoncze karmic i wtedy odstawic na kilka tyg. No i moze jak mala skonczy rok to alergia sie sama cofnie?

A ja nie chce zapeszac no ale nowe mleko chyba młodemu słuzy, mały natrąbił sie mleka H.A. i poszedł na uwagaaaaaa: 3 GODZINNA DRZEMKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie w zyciu tyle nie przespał :-):-):-):-)

dziewczyny obejrzałam program o parówkach i jeśli na opakowaniu jest:
1.) MOM (mięso odzielone mechanicznie w zasadzie tylko kurczaka tak do parówek obrabiaja to wtedy w tej parówce jest wszystko oprócz mięsa czyli chrząstki, pazurki kuper tłuszcz etc)
2.) wysokojakościowe- też nie bo mają dużo chemii)

dobra parówka ma mieć powyżej 80% mięsa

zgodnie z dyrektywą europejską musi być cały skład na opakowaniu podany

tak wam piszę bo dzieci lubiaparówki i kiedyś będziemy im je podawać więc lepiej wiedzieć

dziewczyny obejrzałam program o parówkach i jeśli na opakowaniu jest:
1.) MOM (mięso odzielone mechanicznie w zasadzie tylko kurczaka tak do parówek obrabiaja to wtedy w tej parówce jest wszystko oprócz mięsa czyli chrząstki, pazurki kuper tłuszcz etc)
2.) wysokojakościowe- też nie bo mają dużo chemii)

dobra parówka ma mieć powyżej 80% mięsa

zgodnie z dyrektywą europejską musi być cały skład na opakowaniu podany

tak wam piszę bo dzieci lubiaparówki i kiedyś będziemy im je podawać więc lepiej wiedzieć

ehhh... ja uwielbiam parowki... a jak je jem to oli zawsze tak patrzy tymi swoimi slepiami. Ciekawa jestem czy by mu smakowaly ;-) Aga znasz jakas firme ktora robi te naprawde "dobre" parowki? ;-)

JAKI MACIE DZIENNY PLAN ŻYWIENIA?

Bo my jesteśmy w takiej sytuacji że nie wiemy co dawać:baffled:

7-8 rano = kaszka ok. 300ml na pewno

Dalej dokładnie nie wiem, ale w godzinach

9-14 = 220g obiadu, serek 150g, owoc (np. 2 jabłka lub 1 banan), mleko 210 ml, 50 ml herbatki, chrupki i herbatniki jako przekąska

14:30 = cyc

I tu do wieczora trochę cycka, ale że ja prawie nic nie mam to właściwie takie cmokanie puste, a o

19:30-20:00 = 210 ml mleka

I cyc w nocy.

No i tu jest problem bo od 14:30 do wieczora nie wiem co jej dać. A widać że głodna, cmoka cyca co chwilę, na kaszę kręci nosem, owoce też.

No dziś dostała kromkę chleba z polędwicą. Macie jeszcze jakieś pomysły?

ja krowie mleko daje z manna je ze smakiem :)
a modyfikowanego je z 3 razy po 150ml w nocy w dzien natomiast dostaje przed spaniem 2 razy po 150ml kaszy bobovity czasem zje tylko 20 a czasem wszystko

Mamo... widac Synkowi smakuja twoje zupki :) gotuj czesciej
a jakie mleko krowie dajesz???

dajecie dzieciaczkom jakieś słodkości??

JAKI MACIE DZIENNY PLAN ŻYWIENIA?

Bo my jesteśmy w takiej sytuacji że nie wiemy co dawać:baffled:

7-8 rano = kaszka ok. 300ml na pewno

Dalej dokładnie nie wiem, ale w godzinach

9-14 = 220g obiadu, serek 150g, owoc (np. 2 jabłka lub 1 banan), mleko 210 ml, 50 ml herbatki, chrupki i herbatniki jako przekąska

14:30 = cyc

I tu do wieczora trochę cycka, ale że ja prawie nic nie mam to właściwie takie cmokanie puste, a o

19:30-20:00 = 210 ml mleka

I cyc w nocy.

No i tu jest problem bo od 14:30 do wieczora nie wiem co jej dać. A widać że głodna, cmoka cyca co chwilę, na kaszę kręci nosem, owoce też.

No dziś dostała kromkę chleba z polędwicą. Macie jeszcze jakieś pomysły?
może ona ma za dużo między 9-14???
u mnie jest tak
6-7 mleko zagęszczone kaszą
10 - jogurt nat z owocami i/lub kromka z pasztetem,wędliną ,żółtkiem,serkiem,pomidorkiem
13-14 zupka
ok 17 drugie danie
19 30 kaszka
23 kaszka
w między czasie oczywiście chrupki ,biszkopty ,ciasteczka ,herbatka ,często też dostaje coś z naszego obiadu np ziemniaka itp

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry