reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Klaudzia - sprobuj tych owockow i warzywek w tubkach, np. z Ella's kitchen, moja je uwielbia i mozna wcisnac czasem na spacerze jak w domu malo zje...taka tubka to ok. 100-120g owocka wiec dzienna porcja:) a w wozku na dworzu lepiej smakuje:)
Moja np. uwielbia Baby Brekkie (tam jest banan z jogurtem nat. i brazowym ryzem), a jogurtow innych nie je poki co, bo nie lubi. Serka Danio liznie doslownie i tyle.

A powiedz te tubki to wylewasz do miseczki czy dajesz do raczki? bo nigdy ich nie probowalam wczesniej.
to o te ci chodzi? Stage 2 Baby Food | Weaning Babies

reklama
A powiedz te tubki to wylewasz do miseczki czy dajesz do raczki? bo nigdy ich nie probowalam wczesniej.
to o te ci chodzi? Stage 2 Baby Food | Weaning Babies

Dokladnie, tylko ja dawalam na razie stage 1:)
Baby Food Weaning Products | Baby Brekkie
Niestety, w sklepach widzialam tylko bananowy, nie wiem gdzie maja wiekszy wybor.
Kupuje tez takie:
Organic Baby Food | Stage 1
Ja daje na zimno, do raczki na spacerze, tylko musisz przytrzymac zeby ciut odpil najpierw, bo jak scisnie na poczatku pelny to polowa wyleci na ciuchy:) ciut daj odpic as potem sobie niech sam trzyma w wozku:) dziecko wyciaga z tubki jak ze smoka, naprawde polecam, zawsze to porcja warzywek i owocow:) Czase mala wyciaga caly deserek zanim zdaze do kasy w sklepie dojsc:) potem mi kasuja puste opakowanie:) to jest dosc drogie (ok. £0.99 za sztuke, ale teraz jest promocja w Sainsburym, po £0.65 za sztuke). Musze tez isc sobie troche kupic:) No i nie musisz miec lyzeczki, miseczki ze soba, na placu zabaw odkrecasz i dajesz:)

Mozna tez podgrzac jak chcesz i dawac z miseczki.

Acha - sa tez takie Frutapura w tubkach z Cow & Gate i owocowe z Plum. Tez smaczne:)

Ostatnia edycja:
Dokladnie, tylko ja dawalam na razie stage 1:)
Baby Food Weaning Products | Baby Brekkie
Niestety, w sklepach widzialam tylko bananowy, nie wiem gdzie maja wiekszy wybor.
Kupuje tez takie:
Organic Baby Food | Stage 1
Ja daje na zimno, do raczki na spacerze, tylko musisz przytrzymac zeby ciut odpil najpierw, bo jak scisnie na poczatku pelny to polowa wyleci na ciuchy:) ciut daj odpic as potem sobie niech sam trzyma w wozku:) dziecko wyciaga z tubki jak ze smoka, naprawde polecam, zawsze to porcja warzywek i owocow:) Czase mala wyciaga caly deserek zanim zdaze do kasy w sklepie dojsc:) potem mi kasuja puste opakowanie:) to jest dosc drogie (ok. £0.99 za sztuke, ale teraz jest promocja w Sainsburym, po £0.65 za sztuke). Musze tez isc sobie troche kupic:) No i nie musisz miec lyzeczki, miseczki ze soba, na placu zabaw odkrecasz i dajesz:)

Mozna tez podgrzac jak chcesz i dawac z miseczki.

Acha - sa tez takie Frutapura w tubkach z Cow & Gate i owocowe z Plum. Tez smaczne:)

super! dziekuje bardzo za pomoc. jedziemy na zakupy jedzeniowe za chwilke to kupie na probe ;-)

edit: kupilam i dalam mu na sprobowanie bananka z czyms tam i nie bardzo wiedzial jak sie to je ale cos tam dziabnal...

a na obiadek kupilam mu z tej samej serii beef z czyms tam i dogotowalam makaron gwiazdeczki i nawet zjadl 3/4 wiec nie jest zle dzisiaj ;-)

Ostatnia edycja:
Moj butle modyfikowanego w nocy kolo 5-6 zje jakies 120-150ml a w dzien jezeli nic innego nie chce to czasem wypije okolo 180 ml mleka ale krowiego no i na noc tez butla 200ml mleka krowiego. Modyfikowanego w dzien nie tknie. Tyle ze rano je kaszke na mleku no i ostatnio jogurty lubi wiec mleczka dostaje dosc sporo.

edit: kupilam i dalam mu na sprobowanie bananka z czyms tam i nie bardzo wiedzial jak sie to je ale cos tam dziabnal(...)

Super, na poczatku mozesz mu troszke wyciskac, potem bedzie sam wciagal:)

Moja dzis maly sloiczek Heinza na obiad - carrabean pork casserole, musze przyznac, ze byl w smaku super, taki konkretny smak nie mdly i pachnial w miare. Warzywek juz potem nie chciala i teraz niestety idzie cyc drugi raz.

reklama
klaudzia Ty dajesz mleko prosto od krowy czy z kartonu? i czy do mleka coś dodajesz? czy samo pije?
u mnie Mikołaj w ogóle samego mleka nie trawi i nie ma mowy żeby wypił
rano zje kaszkę mleczno jakąś tam z owocami i na noc robię też mu na mleku modyfikowanym taką z lipą Nestle
ale zjada max 150 ml i rano i na noc no i jeszcze jogurciki
może jak mu dam takie zwykłe mleko a na tym kaszki manny ugotuje to może zje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry