reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Wiesz ona by zjadla pewnie 2 banany + danio ale ja nie chce jej rozepchac brzuszka. Oczywiscie to nie oznacza ze ja glodze, ona caly dzien mogla by jesc. Jak tylko zobaczy ze cos jem to wyciaga rece, i rusza ustami :-) Biszkopty pochlania, herbatniki tez. Zreszta czego ona nie lubi :-D:-D Aha wiem-ryby nie lubi:tak:

Moja lubi rybkę ale ja rzadko daję. Wiem, straszna ze mnie matka :(

Ja dałam wczoraj polędwicę drobiową w majeranku, ale nic innego dla małej nie miałam, a ta chciała jeść :/
Ale dziś kupię kawał polędwicy, kawał szynki i kawał schabu i zrobię jej wędlinki.

IZA Ty chyba pisałaś że pieczesz. W jakich przyprawach?

reklama
jaką dajecie wędlinę dzieciom? poproszę konkretne nazwy :-)

ja daję tylko swoją tzn. kupuję polędwiczkę, nacieram majerankiem i piekę w rękawie, to samo z piersią z indyka można zrobić

za duzo tzn ??? ze duzo je ?? Paweł i tak nie tyje wiec mu nie szkodzi ;-) nie no zartuje ale co mam nie dawac dziecku jesc? i mysle ze nei duzo ;] Paweł na porcje mleka je 150 a Twoj nawet 210 wiec to sie równa je czesciej ale mneijsze ilosci

tak to wygląda na dużo bo je po drzemce i zaraz potem przed drzemką, duża ilość mniejszych posiłków.

laski thx za odpowiedzi...to kupie dziś z 5 plastrów jakiejs extra :D:D:D boze sama nie zjem dziecku kupie ...ale ja mam już dośc wędliny :-/
teraz króluje żółty seeeeeer non stop :D:D:D

Igor wczoraj mamie podkradł 2 gryzy ciasteczka "łakotka w czekoladzie" no już mu dałam 2 dziaby ...a się buziulka cieszyła ,usmarowany cały :D:D:D

No u mnie dzisiaj Alicja zjadła jak na nią tyle różnych rzeczy że szok :)

- przed 8.00 troszkę kaszki mlecz-ryż ze startym jabłkiem
- o 11.00 kromeczkę chleba z masłem
- po spacerze ok 14.00 pół jogurtu z jagodami HIPP
- o 16.00 4 łyżki krupniku

i oczywiscie w międzyczasie cycka i chrupki.

Jogurcik trochę się po drzemce ulał - już tak z żołądka :/. Zauważyłam ze zawsze po jogurcie tak jest - myślicie, że powinnam się wstrzymać z produktami z mleka krowiego ?

dziewczyny a wy dajecie swoim maleństwom jakieś dżemiki (niskosłodzone) czy to jeszcze nie wolno? Bo dziś małemu dałam troszeczkę i był zachwycony. (Oczywiście nie chcę mu dawać często)
ja robię tak zalewam suszone morele wodą (tylko troszkę żeby były zamoczone) , po ok 2h gotuję je w tej wodzie a jak przestygną to rozdrabniam blenderem (można przetrzeć przez sitko) i na kromeczkę super chociaż Kuba woli w jogurciku ;)

Jogurcik trochę się po drzemce ulał - już tak z żołądka :/. Zauważyłam ze zawsze po jogurcie tak jest - myślicie, że powinnam się wstrzymać z produktami z mleka krowiego ?

absolutnie nie, u nas tez ignas czasem ulewa takim scietym jogurtem np ale nie przejmuje sie tym:) dostaje jogurty naturalne, cale jajko, serek wiejski, bieluch itd.

A ja myślę że wstrzymałabym się trochę bo skoro po nim ulewa to go może nie do końca żołądek sobie z nim radzi?

Moja córa je tak:

07 30: 210 ml mleka z 3 miarkami kleiku ryżowego
09 30- 11 00 spanie
11 30: 190 g obiadku (duży słoik)
14 30: mały słoik owoców z kaszką owocową (razem 150 g)
15 00: 17 00 spanie
17 30: 190 g obiadku (duży słoik)
20 30: 180 ml mleka z 3 miarkami kleiku kukurydzianego

W międzyczasei zje kilka chrupków lub wafli ryżowych i pije herbatkę, wodę lub sok, ale w malej ilosci do 100 ml na dobę.

Malwina jest tylko na 10 centylu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry