reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nastroje i humorki :)))

Asiu, ja mam termin ustalony na 27.05 (ale zostalam u czerwcoweczek :D ) wiec kto wie, moze sie zalapie na dzien matki w tym roku hehehe ;D
moja mama urodzila sie 25.05 wiec zaraz nastepnego dnia zafundowala swojej mamie dzien matki :laugh:

reklama
Niesamowity zbieg okoliczności :D A może dzidziuś urodzi się w urodziny Twojej mamy ?!? ::) Podwójne świętowanie!

Agataje ciekawe czy będziesz pierwsza na liście mamuś, a ja już się nie mogę doczekać. Ciąża stanowczo powinna być krótsza ;D
A tak wogóle dziewczynki to straszna cisza na tym forum. Mało nas strasznie pisze. Zapracowane dziewczynki :mad: :mad: :mad:

Sumko i bedzie z czasem jeszcze ciszej bo kazda bedzie moscic gniazdko dla maluszka, prac ubranka i pieluchy, potem prasowac, pakowac i przygotowywac sie. A zobaczycie jak bedzie cicho po czerwcu ;D ;D ;D

no tez jestem ciekawa kiedy sie moja dzidzia urodzi i w ogole kto bedzie pierwszy i......tez nie moge sie doczekac, zeby juz rodzic hehe
wiadomo, ze teraz to jeszcze troche spokoju mamy itp, ale brzuszki to juz giganciki sie robia i jak np spie na prawym boku, to ktos mnie tam intensywnie kopie hehe
no ale potem to dopiero dostaniemy w kosc od maluchow hihi ;D

w ogole to dzisiaj minelo mi 29tygodni wiec zaczal sie 30sty!!!!!WOOOW!!!! coraz blizej :D

tez cos widze, ze troche cisza na naszych czerwcowkach, ale moze poprostu kobitki umieja sobie dozowac internet w zdrowych dawkach hehe, ja jak tylko sie przeprowadze na nowe mieszkanie to zaraz zapytam czy nie moga wczesniej przyjsc mi zainstalowac :D a teraz to ciezko mi sie pisze bo z powodu rozkreconego biurka komp stoi na niziutkim stoliczku przy lozku i nijak sobie wygodnej pozycji nie moge znalesc :////

Ja po całym dniu przed komputerem w pracy mam taki wstręt do niego, że nasz komputer kazałam mężowi wywieźć do teściów, bo i tak nie był używany, a tylko sie kurzył. Tak więc siędzę tu, na bb, tylko w godzinach pracy... I tak teraz myślę, że na macierzyńskim pewnie zatęsknię... I zupełnie nie będę wiedziała, co się u Was dzieje!! Będę musiała jakoś wpaść gdzieś na neta, bo nie wytrzymam i będę musiała obejrzeć Wasze Maluszki i dowiedzieć się, co i jak... Ale tak naprawdę to wrócę dopiero po 4 miesiącach macierzyńskiego przed kompa - no chyba, że uda się wystarczająco szybko rządowi wprowadzić w życie jego wydłużenie, to może nawet później... Ciekawe, jak sie to teraz potoczy... Bo szumu robia wiele...

Ja też raczej do południa korzystam z komputera. Co do narodzin, to czytałam że kobiety z niedowagą (przed ciążą ) rodzą przedwcześnie. Ja się do nich zaliczam. Teraz też nie tyję specjalnie. Mam nadzieję że wszystkie urodzimy w terminie i będziemy się cieszyć wspólnie ;D

O co do tego urodzenia w terminie , to ja się stanowczo wyłamuję. ;D Bartuś urodził się w 42 tygodniu ciąży więc myślę, że teraz mi się te 2 tygodnie gratis należą, i że urodzę w 38 tc. ;D ;D ;D ;D bo tak patrząc obiektywnie to moja pierwsza ciąża trwała miesiąc dłużej niż u innych ;D

Mi sie tez cos wydaje ze urodze przed terminem...
a jak w terminie to bedzie niezle:29 czerwiec to urodziny mojej mamy, imieniny meza i imieniny taty:))))
Ja sie szykuje do malowania, pare dni spedze u rodzicow ale bede do Was zagladac
:))))

reklama
Ja mam termin na 06.06, a 28.05 mamy z mężem rocznicę ślubu!! Jak się Ola pospieszy, to nam ładny prezent zrobi :) A poza tym na przełomie maja/czerwca sporo osób w mojej rodzinie i wśród znajomych sie rodziło, więc jest też szansa, że sie w inne święto wstrzeli :)

A tak poważnie, to statystycznie tylko 5% porodów jest dokładnie w terminie, aż 70% po terminie i 25% przed terminem - wyczytałam to w jakiejś gazecie o dzieciach, chyba w "Twoje 9 miesięcy"... Tak więc może będzie trzeba dłużej poczekać, niż sobie liczymy...

Do góry