reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
jak kłade kilka razy dziennie po pare minut ale czasem ja układma tak do spania i udaje jej się w dzień zasypiac (szczególnie jak ją brzuszek boli)

u Mateuszka juz podchodzi ropka...
ell-super pomysl z ta opaska....

dzieki za wsparcie dziewczyny, jestescie kochane:))))

a na brzuszku stsramy sie klasc pare razy dziennie po kilka minut

ell-dzięki, dzięki dzięki za polecenie tanno herbal na odparzenia!!!! zaczyna pomagać, 2 dni stosowania i czerwone zamieniło sie w różowe a brzegi ranek zarastają!!!!! dzieki kochana jeszcze raz, dupsko malutkiemu uratowałaś!!!

Oleńka bardzo nie lubi leżeć na brzuszku a jak się już uda to nie kuma o co z tym chodzi i zamiast podnosić główkę to szuka piąstki i wsadza do buzi i ssa. A główkę trenujemy u mamy na brzuchu albo na rękach. Trzyma już ładnie pionowo i nie goni jej na wszystkie strony jak na początku. Ale do pełni szczęścia jeszcze trochę brakuje.

Cicha Olusia o szczepieniu szybko zapomniała. Nie było żadnej gorączki. Co prawda przez 2 dni była trochę ospała, ale trudno powiedzieć czy przez szczepienie czy przez upały bo u nas są niemiłosierne. ale ogólnie zniosła to bardzo dobrze.

nie ma za co ewan- u mnie tylko to skutkuje- wszystko inne albo nie pomaga albo jeszcze poteguje odparzenia- tylko pamietaj teraz aby przed koncem kupowac nowe- bo ja zapomniałam i jeden dzien stosowalismy puder i małej zaczal sie nawrót- ale sytuacja juz opanowana. Poza tym jezeli Twoj szkrab tez ma taki wrazliwy tyłek to polecam nie stosowac zadnych chusteczek nawilzanych- tylko płatki higieniczne kupowac i przemywac woda.

ja robie tak, ze chusteczką zbieram wszystko do czysta i przemywam wacikiem maczanym w rumianku, zeby zmyc ewentualne slady po chusteczkach, i odkad tak robie plus tanno dupsko sie goi

I my juz po szczepieniu. Nie było tak źle :-) Ale zobaczymy jak to będzie w ciągu dnia. Pani dr mówiła, żeby profilaktycznie dać czopka przeciwgorączkowego, który również działa przeciwbólowo...
Wybraliśmy szczepionki skojarzone. A co do pneumokoków, to radziła nam, żeby zaszczepic najpóźniej jak mozna (dla tej szczepionki) - oczywiście jeśli się zdecydujemy, czyli jak Mikołaj bedzie miał 24miesiące-5lat - jest to jednorazowe wkłucie a nie cała seria.

reklama
My bedziemy miec indywidualny kalendarz szczepien ze wzgledu na operacje ale tez wybieram szepionke skojarzona, juz dosc sie dziecko nacierpialo w szpitalu. Eliasz musi miec od razu pneumokoki + ospa + Hib + cos tam jeszcze, nie moge przeczytac pisma pani doktor.
Kasiu a powiedziala Ci lekarka dlaczego nie robi sie tak wczesnie pneumokokow ?

Do góry