reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
U nas wieczor i poranek wyglada tak: okolo 20,30 jest kapanie, potem butla z kaszka ok 250 na noci spanie,rano jak wstanie to babcia mu daje sinlac lyzeczka, nie ma rano butli z mlekiem.
CO do wody to mleko robimy na kranowce przgotowanej a do picia minetalna Zywiec.

Hrudzia my mamy taki ustnik, z którego nie kapie nawet jak mocniej potrzęsiesz
wymienna nakrętka z ustnikiem niekapkiem Nuby (451305851) - Aukcje internetowe Allegro

i taki kubek z rurką, to ani kropelka nie wypłynie.Rurka jest miekka
NUBY Kubek Pstryczek słomka NIEKAPEK 240ml (446944298) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo fajny ten kubeczek z rurka - chyba taki kupie bo mam kubek z rurka ale trzeba go trzymac malemu bo inaczej leje sie ze wszystkich stron

Ostatnia edycja:
U nas mleko na noc jest obowiązkowo. No i rano na pierwszą pobudkę. Po kąpieli kładę go do łózeczka, dostje butlę (najzwyklejszą ze smoczkiem) i sam wypija. Kolację je tak godzinkę przed kąpielą,bo wiem,że mleko i tak musi wypić.
U nas jest dokladnie tak samo.
Pytanie.
Jaką wodę dajecie, z kranu czy mineralna niegazowaną ze sklepu?????
Ja daje przegotowana kranowke,ale u nas kranowa jest pitna.

mam taki dzbanek filtrujący Anna (dzbanek kosztuje ok. 30 zł, wymienny uniwersalny filtr z Tesco 10 zł). Dla nas tez taka wode gotuje, bo duzo osadu bylo w czajniku, wiec raczej nie mamy najlepszej wody w kranie.

ja też mam taki czajniczek i też z Anny :tak::tak::tak::tak:
A do picia żywiec mineralna niegazowana.

my uzywamy kranowy do posilkow a mineralnej do picia.
agulka- jak do cholery myjesz rurke od srodka? u nas zaszla osadem z sokow i nie wiem co z tym zrobic.
co do wieczornego mleka to chcialam powoli zaczac oduczac piotrusia tego rytualu ale moj maz tak popatrzyl na niego i powiedzial, ze on jeszcze taki malutki... no i zmieklam.

My przeważnie używamy mineralnej -żywca, czasem przegotowana kranówa. Z niekapkiem powoli się zegnamy, bo jest większa frajda przy piciu z normalnego kupka;-) albo prosto z butelki:sorry2:

Pytanie.
Jaką wodę dajecie, z kranu czy mineralna niegazowaną ze sklepu?????
Nigdy nie przywiązywałam wagi do tego, czy przegotowana,czy mineralna.

A do kiedy karmi sie dziecko porannym i wieczornym mlekiem bo przeciez np 4latek nie dostanie butli do lozka:szok::-p
Ja rano dostawałam chyba do 6 roku:baffled: Tak było wygodniej mojej mamie przy 3 dzieciaków.

agulka- jak do cholery myjesz rurke od srodka? u nas zaszla osadem z sokow i nie wiem co z tym zrobic.
.
No właśnie co zrobić... Ja co wieczór wyparzam i jest nienajgorzej. My mamy taki KUBEK ZE SŁOMKĄ BABY ONO DOBRA OKAZJA (449075082) - Aukcje internetowe Allegro i też jest niezły

My tez 'jedziemy' na przegotowanej kranowce.
A co do wieczornej i porannej butli i samodzielnego picia...nie wiem jak to robice ( i wasze szkraby) ale nam to nie wychodzi. Albo smok nie taki bo za szybko leci i Stas sie krztusi, albo przewraca butelke na wszytski strony i mleko tryska po calym lozeczku i pokoju, albo pije i pije i ruski miesiac to trwa...
A do kiedy karmi sie dziecko porannym i wieczornym mlekiem bo przeciez np 4latek nie dostanie butli do lozka:szok::-p

:zawstydzona/y:Ola ma 3.5 roku i wieczorem jeszcze pije mleko z butelki:zawstydzona/y:

reklama
my uzywamy kranowy do posilkow a mineralnej do picia.
.

Iza ja ją kompletnie demontuję, wyciągam rureczki a tą częśc silikonową czyszczę szczoteczką bardzo cieniutką. Kupiłam kiedys w zestawie z jakąś butelka i obcięłam max włoski i wchodzi mi do tej dziurki.

Maja do dziś musi wypić rano i wieczorem albo mleczko , albo kakao, lub kawę. Z kubka zwykłego rzecz jasna.

Do góry