reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Po wizycie u gina.

Dziewczynki Wy naprawdę denerwujecie się przed każdym USG?? Bo ja jestem zawsze bardzo ciekawa jak sie ma moja kruszynka i czy sobie podrosło
maleństwo teraz to już w ogóle nie mogę się doczekać bo jest szansa że poznamy płeć!!
Zostało mi jeszcze dokładnie 14 dni ;D aha robiłyście test potrójny krwi po 14tc?? Moja gin chce mieć komplet badań
przezierność karku robiła jest ok a ponoć to badanie krwi ma sprawdzic czy dzidzia jest podatna czy nie na choroby genetyczne
niestety koszt takiego badania to 180 zł :-[ ale pojadę do laboratorium niech mnie kują bede spokojniejsza!!

Pozdrawiam Wasze brzuszki i Was tez oczywiście!!!!!!!!!! ;)

reklama
Mnie z jednej strony ciekawosc zzera, a z drugiej troche sie obawiam czy aby wszystko bedzie napewno w porzadku, ot takie glupie mysli czasami nachodza, ale staram sie je predziutko odpedzac i oczywiscie mysle pozytywnie, bo to dzidzi tez jest bardzo potrzebne. Ja dostane skierowanie na test potrojny na najblizszej wizycie w poniedzialek, tutaj w przeciwienstwie do przeziernosci karku jest to standard, jeszcze nie dowiadywalam sie o cene, ale niewazne i tak zrobie. Ale by bylo cudnie jakbym w poniedzialek juz znala plec ;D

Tetka już powinnaś znac płeć ja bedę w 15tyg i 5 dniach ciąży jak pojde na wizyte i lekarz mówiła że powinniśmy poznac płeć, wszystko zależy od lekarza
jak jest cierpliwy i poczeka aż dzidzia się pokarze to na pewno poznasz płeć!! No i oczywiscie od sprzetu musi być w miare nowoczesny!!
Test potrójny też robie na bank bez dwóch zdań nawet dla własnego spokoju, poza tym moja gin by mi nie odpuściła ;D

Pozdrowionka!!!

Mój gin tez jest sumienny jeżlei chodzi o takie badania. 19 mam USG pod kątem przezierności, potem pewnie ten test potrójny - bo wisi u niego w gabinecie info o tym, więc na sto procent. Tylko te koszty mnie dobijają... Oststnio za badania krwi zapłaciłam ok 200, teraz USG 180, potem ten test... każda wizyta 100... wiem, ze to głupie i "na dziecku sie nie oszczędza" ale coraz bardziej mnie to przeraża.A jak już sie Bejbiś urodzi..... ula,la,la Dziewczynki moze jakiś mały skok na bank? ;)

Kiedys slyszalam taka teorie, ze posiadane jednego dziecka to jezeli chodzi o wydatki rowna sie wartosci jednego samochodu  ;D. Ciekawa jestem czy moj to bedzie maluch czy mercedes ?  ;D A tak powaznie to rzeczywiscie koszty nie sa male, a poza tym bedziemy zawsze chcialy to co najlepsze dla naszych dzieciaczkow, no ale przeciez damy rade. A ten bank to taki kuszacy plan  :laugh:

No to ja się zgłaszam jako trzeci napastnik ;D ;D ;D

A mam pytanko do Ciebie Antares te 180zł za usg to płacisz ze względu na badanie tej przezierności ??? Ja płaciłam normalnie 100 zł jak za zwykłe USG bo jestem stałą pacjentką i mam robioną przezierność w ramach USG!!! Pytam tylko z ciekawości!!
Ale powiem wam że mój mąż śmial sie by zbierac rachunki i dac małemu jak podrośnie ;D wredny ojciec!!!

Karolla - ja płace tyle dlatego, ze 1 ( i najwazniejsze) tam robi USG mój gin ( nia ma niestety USG w gabinecie) , 2.to jest hiper nowoczesny sprzęt (ja sie na tym nie znam ale skoro tak mówi, to wierze ;)) i w dodoatku 3D , 3. sprzęt znajduje sie w ekhm renomowanej placówce (co nie ma dla mnie wiekszego znaczenia ale też pewnie wpływa na cenę ). No.
Damy rade Dziewczyny, damy radę :)

Ups no to zobaczymy ile bede płacić za usg u mojej lekarz po remoncie gabinetu??? Hi hi ciekawe czy ceny podniesie?? :D

A powiedzcie mi bo wiele słyszałam o tym usg 3d czy rzeczywiście widać na nim fajnie dzidzię ?? Widziałam wiele zdjeć po takim usg
ale nie wiem czy warto to robić moja lekarz także takie robi ale nawet jej nie pytałam czy jest jakaś potrzeba!!!

wiesz co - trudno mi coś powiedzieć z własnego doświadczenia ;) hi, hi ale moja Przyjaciółka ma ciążę bliźniaczą, jest już w zaawansowanej ciąży to mi opowiadała, ze jak jej robili to USG to sie zastanawiała do kogo bejbisie są podbne, wieć chyba coś widać. Opowiem jak już będe po :) Tylko moje Maleństwo jest chyba jeszcze za małe, zeby stwierdzać podobieństwo :)

reklama
Do góry