reklama

PROMOCJE w sklepach!

Ja jedtem wierna dadom i jak na razie sprawdzają się w 100%. Kupiłam raz huggiesy i ujdą... Jak znajdę w biedrze jeszcze raz promocję na hagisy,to kupię:tak:

Kaniu my od urodzenia uzywamy babydream płyn do mycia całego ciałka razem z włosami:tak:

reklama
kania to dziwne że łupież u tak małego dziecka może się pojawić?
sariska u nas też czuprynka gęsta i się myjemy płynami nivea lub bobini czy cuś 2w1 .
dawidowe uwielbiam ten zapach Bambi,swego czasu stosowałam go na problem z łupieżem bo ktoś mi polecił ale chyba się ten ktoś pomylił że może pomóc.

kania ja bym skonsultowała to z pediatrą,
co do huggies to mam 3 paczki kupione w auchan w promocji, lipa straszna, mokre w środku, ale misio i tak sika do nocnika więc długo tego na tyłku nie ma
makuc - może jakaś flerna partia ci się trafiła, u nas jeszcze problemów z dadą nie było żadnych
a od kwietnia chcę zaprzestać pieluch stosowania, ciekawe czy damy rade teraz z tym żłobkiem razem to zrobić ale spróbuje

sleep&play - tez słyszałam, że czasem uczulają, ale u nas sprawdzają się najlepiej. Tych w niebieskim opakowaniu nie kupuje zbyt częśto, bo sa drogie (kupuję kiedy max wychodfzi 60gr za szt)
Ostatnio kupiła małej do żłobka jakieś tanie pielucy tamtaejszej marki, no i w okolicach wykońzeia pieluch od razu dostała wysypkę, a do tego wchłaniaja siku nie lepiej niż tetra.

Co do szamponów - moje skarbiontko ma skórę atopową, więc stosuję generalnie szampon w piance z a-dermy, myjemy głowę co 2 dni, szampon jes super i nie szczypie w oczy.
Na poczatku miałam masę innych, ale wszystkie uczulały - a najbardziej ten z bambino w niby rożowej butelce, z resztą mnie tez po nim wysypało, chyba przez ten dodatek lanoliny (silny alergen)
Ost kupiłam dla siebie szampon dla dzieci z belli, raz na próbę umyłam nim hankę i o dziwo nie uczulił i nie płakała przy spłukiwaniu

U nas uczulały sleep&play. A że Active baby mają cenę wysoką to używamy Baby Dream. Dady też Przemka uczulały.

A myję Przemka żelem do mycia ciała i włosow z serii Nivea Nutrisensitive. I teraz akurat jest na niego promocja w Rossmanie - kosztuje 10,99, a normalnie coś koło 15 zł :-)

Sprawa wadliwych pieluch się wyjaśnia, dziś dostaliśmy paczkę od Pampersa z pieluchami, płynem do płukania tkanin i chusteczkami nawilżającymi. Reklamację uznano, pieluchy badają ;-) A co do łupieżu, to chyba nie było to bo znikło samo od siebie, może skóra była przesuszona w tym miejscu, sama nie wiem. Nie będę już w to wnikać ale na pewno wypadałoby z wiadra ;-) płukać włosy po szamponie :-)

Makuc no co Ty, u Was to samo było?
Alicji też się porobiły zaczerwienienia i rany?
To wysyłaj koniecznie, nie ma co się patyczkować, w końcu tyle kasy się na te pieluchy wydaje wiec chyba mamy prawo oczekiwać czegoś więcej.
Ja około 30 pieluch mogę wyrzucić do kosza, 10 im wysłałam tych z najbardziej wyczuwalną wadą pod palcami. Z nowej paczki już dwie pieluchy poszły w kosz - boki z rzepą się oderwały.

Ostatnia edycja:
reklama
KANIA dokładnie tak się stało :wściekła/y: a z rzepami też jest problem. Chyba jakaś trefna paczka nam się trafiła. Kurcze niby PAMPERS to porządna marka a takie pieluchy z fabryki wychodzą :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry