• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

reklama
Fajne te szafeczki, mi się bardzo podobają. Co do nad kuchenką my mamy noże nad i nic się nie upaprują. Nad gazową to fakt, nad elektryczną jest ok. Ja to bym zmieniła jedno - przepchnęła płytę do zlewu i miała długi blat. My mamy teraz taki z przerwą i jest tragedia z powierzchnią roboczą, bo ciągle coś się tam stawia, a to owoce, a to chleb, a to jakiś kwiat, a to rupieć typu mikser. A w poprzednim mieszkaniu mieliśmy koło zlewu kuchenkę i nic się nie chlapało ani nie robiło dziwnego. Tylko wtedy gorzej wygląda, bo nie symetrycznie ;-)
Co do dębu to moi teście mają, po 5 latach masz dużą różnicę w obudowie szafek i frontach (bo zakładam że obudowa z płyty?). Możecie pomyśleć czy tam gdzie widać (przy okapie) też drewna nie robić. :happy:
Z ciekawości ile wyszło za kuchnię?

jesli chodzi o te lyzki powieszone nad kuchenka to tylko propozycja, pod płyta ta pierwsza szuflada bedzie przeznaczona na tego typu pierdoly + sztucce, nie bede wieszala chyba w ogole takich rzeczy ;)
kuchnie robi nam Jacka kuzyn, ktory ma swoj zaklad w swarzędzu, a jesli chodzi o cene to ta kuchnia nas wykonczy finansowo, ale stwierdzilam ze nie bede na nia zalowala kasy...po znizce rodzinnej 14000 :huh:

ja tam ikei bronie jak lwica, mamy szafki co do milimetra, pieknie wsio schodzi, slicznie jezdzi, nic mi sie nie dzieje ani z tym niby masakrycznym w utrzymaniu drewnianym blatem, ani z szafkami, mimo, ze nieraz zalane woda, czy np porzeczkowym sokiem. i jak mi dzieciaki zmasakruja to za pare lat sobie nowe fronty zrobie ;-)

bardzo ladna kuchnia agaton
tylko db bedzie ciemniejszy niz na projekcie?

ja bede robila mega jasna skandynawska kuchnie z blekitami i miedzia

a cena jest razem ze sprzetami czy sama zabudowa?

reklama
no:tak: cena powala:szok:

wolałabym kupić ze 3 rózne zestawy i zmieniać sobie w ciągu np. 30 lat
tym bardziej, że Ikea daje gwarancję na 25 lat
to bym sobie zmieniała co 8-10 lat, hehehe:-D:-D:-D

Agaton, bez urazu kochana:-)
grunt, że jeteście zadowoleni:laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry