reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

reklama
Macie jakieś doświadczenie w kwestii podgrzewaczy i sterylizatorów?
Na co zwrócić uwagę?

Zastanawiam się np. nad takim:
PODGRZEWACZ DO BUTELEK SEVERIN 3176 + GWAR 24MCE (417252310) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam podgrzewacz canpola na szerokie butelki i jest to o tyle przydatne, że można do niego później włożyć słoik z obiadem w każdym słoiku, ale generalnie korzystam z mikrofalówki i zamierzam kupić butelki samosterylizujące Lovi.

Ja podgrzewacz będę miała od sis - Canpol
A sterylizator raczej nie - mam butelki samosterylizujące się (czyli wkładasz do mikrofali i w odpowiednim czasie się ona sterylizuje).
Natomiast moja siostra robiła tak - myła butelki a później wlewała wrzątek i odstawiała na 10 min.
I ok było.

A Oilatum też mi poleciła sis - nie ma jak doświadczone mamusie.

Ja tak robiłam, bo nie myłam butelek płynem do naczyń, tylko przelewałam wrzątkiem, ale do siódmego miesiąca karmiłam piersią więc generalnie butelki były po herbacie lub jakimś soku.

Dobre też jest Emolium - podobne do oilatum, a tańsze :-)

Wczoraj znalazłam jeszcze jeden woreczek z ubrankami od siostry i podobno jakiś worek jest u moich rodziców - w piątek sprawdzę. Kombinezon na zimę mam po Martynce. Moja córka miała dużo niebieskich ubranek, zielonych i beżowych więc dla Juniora jak znalazł i chyba niepozostaje mi nic innego jak złożyć ślubowanie, że dość zakupów ubraniowych :-D:-D:-D. Niebieski kocyk jeszcze tylko został i materac do łóżeczka, a resztę na prezenty - pościel, wsad itp.

Ja dziś oczywiście znów zakupy - hehehe to nic, że w deszczu.
Kupiłam szlafroczek sobie w bardzo ładnym błękitnym kolorku.
Ale też nie mogłam się oprzeć i kupiłam to dla dzidzi - większe rozmiarki 68 i 74:

reklama
Do góry