reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Nie, no jabłko poszło dopiero 2 dni temu, a te bączki to juz od tygodnia takie "pachnące" :-D Myslałam ze to dlatego, ze tak rzadko kupke robi, ale dzisiaj zrobił wielką, a bączki dalej takie piekne zapachowe... he he - ale wiaterki, bączki niby sa dobre, bo dziecko kolek nie ma, a mój Rafałek non - stop purka sobie hi hi

reklama
No właśnie się zastanawiam, jak to robić z tym dopajaniem.
Moja też na cycusiu tylko, ale w weekendy pije ściągnięte mleko i wtedy wszystkie trzy fazy mleka są wymieszane. Więc nie może się "tylko napić".
Poza tym zauważyłam, że to mleko jest coraz tłustsze.
A kupka po herbatce łatwiej idzie.
No ale niby nie trzeba dopajać.
A jak wy cyckowe mamy robicie?

Madziu a czy Ty już dopajasz Sebastiana jakimiś herbatkami lub wodą przegotowaną?

Jak nauczyć dziecko pić wodę?
Iza wypluwa smoka jak nie ma choć kilku granulek herbatki w wodzie.

Martyna a moze to tym jablku tak smierdza?;-)moj na szczescie bezzapachowe ma ale kupki coraz bardziej daja....:tak:co to pozniej bedzie strach sie bac:-D

Iza ma śnierdzące pierdziuszki od urodzenia.
Czasmi jak pierdnie przy karmieniu to ię boję, że zemdleję ;-)

Ula tak przepajam herbatką koperkową, rumiankową bądź uspokajającą ale raz dziennie.

A soczki planujesz do picia wcześniej niż po 4 miesiącu podawać?

No ale niby nie trzeba dopajać.
A jak wy cyckowe mamy robicie?
.....
Jak nauczyć dziecko pić wodę?

Ja Adasiowi daję herbatki odkąd skończył miesiąc, cały czas wisiał mi przy piersi, więc tak go czasem oszukiwałam, żeby mieć choć chwilę dla siebie... :tak:Dostaje herbatkę z kopru od Hippa raz dziennie, czasmi rzadziej. Chyba mu zasmakowała, chociaż zdarza się też, że tylko trzyma sobie smoka w buzi i go męczy, a herbatki z butli nic a nic nie ubywa...

Z woda słyszałam, że najlepiej podawać dziecku coraz bardziej rozrzedzoną herbatkę (tą, które lubi), aż dojdzie się do wody. My narazie nie próbujemy.

Ja od tygodnia wprowadzam mu powoli butelkę, do tej pory był cyckowy, ale krzyczy jeść co 2 h :szok: więc mam juz powoli dość. Narazie 1 butla w trakcie snu.

Mój też cyckowy i nie dopajam. nawet jak ściągam to nie dopajam.... dostaje po prostu całość zmieszaną.... choć zauwazyłam, że nawet w butli wodniste jest na górze...

Ja zdecydowałam się właśnie ze względu na choćby chwilę dla siebie.

Wodę hmmm jest rzadsza niż mleko i dziecko może jej nie chcieć pić, ksztusić się.
A herbatka pewnikiem tak samo, tylko tyle że smak inny.

Mnie pediatra powiedziała, że spokojnie moge herbatkami przepajać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry