reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
dzieki carioca . najpierw poszukam na zywo, bo ja wole obejrzec zanim kupie. jak nie znjade, to zmierze malej stopke i zakupimy to cudo.

co do tetry contra pampers, to dziecko doskonale wyczuje. bo tu nie chodzi o to czy ma cos na pupie, czy nie. sprawa polega na tym, zeby dziecko czulo efekt swego czynu, czyli po siku najpierw w tetrze jest przyjemnie cieplo, ale zaraz zimno. kupka to tu i tu piecze tak samo. po tym dziecko zaczyna zauwazac, ze cos robi.
tylko dla nas matek wygodniej jest uczyc dziecko kontorlowania swoich potzreb gdy jest cuieplo i moze biegac wsamych majtkach, bo mnije roboty

A m.ój synuś dziś powiedział tak , jak chowałam smoka ( mówie wtedy, że idzie aaaaa, czyt spać) on :
DIDI AAAA i tu kręci główką przecząco. DIDI BUZI. czyt. do buzi.

Muszę się pochwalić,że moj synuś oprócz tata mówi : dziadzia, MAMA!! i bama (babcia). No i genialnie udaje,że płacze . Właśnie to prezentuje:angry:

A m.ój synuś dziś powiedział tak , jak chowałam smoka ( mówie wtedy, że idzie aaaaa, czyt spać) on :
gratulacje dla madrych chlopców:-):tak:

Gratulacje :-):-):-)
ja jestem ostatnio mami ( mamą i Anią oczywiście też ;-)) to taka pieszczotliwa wersja wg mojej córki :-)

znajomej wnuczka ( w XII 2 latka) tez tak z milosci sama zdrabnia i mowi na babcie: babsika, na Kasie: kasika:-D:rofl2::-D

:-D:-D:-D:-D:-D

u nas smoeczek tez robi w lozeczku aaaaaaaaaa

reklama
zaczelam uczyc Julitke kolorow.
jak wy to robicie?
ja stwierdzilam, ze prze jais czas bede uczyc jednego, potem kolejnego. zaczelam od czerwonego i pokazuje przedmioty w tym kolorze nazywajac go.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry