reklama

Rozwój naszych dzieci

Moj Stasiek moze nie jest mistrzem w raczkowaniu czy gadaniu ale za to jest radosnym i non stop usmiechnietym i samodzielnym szkrabem i za to go cenie..:-)
Z Maciusiem jest tak samo. Coraz częściej potrafi bawić się sam. I też jest ciągle uśmiechnięty. No, może ostatnio przez te zębiska trochę mniej:wściekła/y:. Dziś marudził i pluł przy jedzeniu. I non stop rączki wkładał po każdej łyżeczce.:szok:

reklama
Mój też dzisiaj był tak marudny ze myślałam że nei wyrobie (nadal ani śladu zęba) przez pierwszą godzinę jak wróćiłam z pracy to piszczał radośnie i się cieszył z byle czego a po godzinie jak by go opętało nic na niego nei działało w końcu w desperacji wsadziłam go do wanny to go zawsze uspokaja ale dzisiaj nawet tam nie mógł usiedzieć 10 minut był spokojny i zaczął mi z tej wanny wyłazić:szok::szok::szok:

Poza tym od kilku dni się wierci i przekręca na brzuszek układa się jak do raczkowania (staje na czworakach) ale jeszcze nie ruszył z miejsca:laugh2::laugh2::laugh2:
rozmowa też mu się nie klei tylko kwiczeć umie narazie:dry:

A ja mysle dziewczyny, i sobie to co rusz powtarzam, ze nasze dzieci sa rozne i nie mozemy popadac w kompleksy ze czegos tam nie robia..bo inne tak.
Za to robia co innego. To taki przedsmak tego co nas czeka jak nasze pociechy pojda do szkol, na studia albo i nie i co? czy wszystkie beda dyrektorami, omnibusami i zlotomedalistami olompijskimi? Cieszmy sie z tego co w nich jest wyjatkowe. Moj Stasiek moze nie jest mistrzem w raczkowaniu czy gadaniu ale za to jest radosnym i non stop usmiechnietym i samodzielnym szkrabem i za to go cenie..:-)

:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Tak to sprawa indywidualna. Adaś też dużo gada, bawi sie itd.... ale moje dzieciaki takie są. Maja zaczęła chodzic gdy miała 10 m-cy ( tak na dobre):szok: a i ładnie mówiła w wieku 2 lat. Jak poszła do przedszkola miała 2latka i 4 m-ce. Widzę, że mały też tak się tak rozwija ( na razie). Ale jak pisałam wcześniej to jest indywidualne dla każdego dziecka .

Mój szkrab wyrabia od kilku dni takie rzeczy, już trzy razy zaliczył glebę do tyłu.

BRAWO ADAŚ!!!!!!

Mój też taki wyczyn robi

02fb38bf9e07d3e1.jpg

A wiecie co dziś zrobił ???? Wzięłam go z łóżeczka koło 4.00 bo stękał do siebie. Na 2-osobówce śpi mąż z Olką!I nie wiem jakim cudem przeszedł sobie na drugie łóżko i zaczął go klepać po policzku :-) Przysnęło mi się jakoś :baffled: Potem słyszę darcie się,ja patrzę a on się zaklinował między tymi łózkami :baffled: Nie mógł się biedny wydostać :no: A ja matka sobie przysnęłam :no::sorry2:

Etka, to Ola nie śpi sama?:baffled:

Nie chce:no::no: A specjalnie dla niej dokupiliśmy 2-osobówkę:wściekła/y:

Ja powiem tak: Dziewczyny nie uczcie spać maluszków ze sobą !!!!!!
Olka z nami spała,nawet gdy ja byłam w zaawansowanej ciąży. Jak byłam w 9m kupiliśmy dla niej łóżko.Miała spać sama :angry: A wybrała sobie TATUSIA :szok:
I to był mój największy błąd w wychowaniu,gdzie oczywiście przy drugim tego nie robię :no::no::no::no:

Maciuś (jak na razie) nie chce z nami spać. Tzn. jak karmiłam w nocy to owszem zasypiał przy cycu, ale np. tak jak dziś rano po jedzonku widzę, że śpiący i chcę go do siebie do łóżku położyć, bo ja bym jeszcze pospała to on się tak wściekał, że aż mnie drapał:szok:

etka u nas jak Maja miała ponad 2 latka też tak było, chciała spac z jednym z nas. W nocy się budziła z krzykiem , że nie ma nikogo z nią, wtedy J szedł do jej pokoju i spał z nią. Ja nie mogłam na to pozwolic i zaczęłam karac, ale nie MAję tylko tatusia.:szok: Mai było tak przykro, że J nie mógł oglądac telewizji, albo ukochac mamusi, albo dostac coś słodkiego. i podziałało. Kiedy w nocy płakała J szedł do niej a ona mówiła tatuś tylko się przytul i idź do mamusi, bo będziesz miał karę.:tak:

reklama
A jak będzie troszkę starszy i zakuma, że siostra śpi z tatą, to myślisz, że też nie będzie chciał?

Mam inną sytuację mieszkaniową,bo mamy jeden pokój i jest 15m2
Jak skończy Bartek 1-1,5 to będą spali obydwoje...niestety:sorry2:
A jak pokój się zwolni to jedno idzie tam,a drugiemu zrobimy ze swojego:sorry2:
A kiedy to nastąpi to tego nie wiem:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry