• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
Zgadzam sie, że czasem może przesadzamy, ale Hruda dobrze robisz bo to dla zdrowia Twojego dzieckai wiecie co wolę czasem być wyśmiania przez lekarza i uznana za przewrażliwioną niż zbagatelizować jakiś sygnał świadczacy o nieprawidłowości.

Moja koleżanka ma synka miesiąc straszego od Kuby. Urodził sie w terminie nie miał problemów, a ma takie tyły do Kuby że szok. Kuba sam siada i siedzi, raczkuje, pociaga sie w łóżeczku, przy meblach, łózku i stoi a Adrianek jest na etapie siedzenia jak go rodzice posadzą.

Więc to nie jest reguła jak w książkach piszę miesiąc ten i ten dziecko robi to i to :no: wielka bzdura. Pewnie to piszą tak orientacyjnie co dziecko może robić a wcale nie musi bo każde rozwija się własnym tempem.

Czy wasze maluszki jak siedza (posadzone) to trzymaja nozki prosto czy tak jakby "po turecku" czyli zgiete w kolankach?
Bo ogladam wasze foty w wszystkie Wrzesniatka tak wlasnie siedza a moj Stasiek ma je wyprostowane przed siebie, siedzi w rozkoroku...moze to zle?

Zuzka tez siedzi z wyprostowanymi nozkami a dlaczego to zle ?:baffled:

agulka super fotka jestem pod wrazeniem:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

i chyba przestane tu zaglądać bo jak patrze jak Wasze dzieciaczki swietnie sie rozwijają to popadam w kompleksy i zaczynam sie zastanawiac czy u nas wszystko ok:baffled:

Asiek, Maciuś też jest do tyłu, ale ja już przestałam się przejmować. Za to gada jak najęty. Dziś powiedział "papu" jak robiłam mu jedzonko. Zawsze tak do niego mówię w tym momencie.Postanowiłam, że będziemy nadrabiać intelektualnie. Uczę go obecnie kolorów.:tak:

reklama
A ja mysle dziewczyny, i sobie to co rusz powtarzam, ze nasze dzieci sa rozne i nie mozemy popadac w kompleksy ze czegos tam nie robia..bo inne tak.
Za to robia co innego. To taki przedsmak tego co nas czeka jak nasze pociechy pojda do szkol, na studia albo i nie i co? czy wszystkie beda dyrektorami, omnibusami i zlotomedalistami olompijskimi? Cieszmy sie z tego co w nich jest wyjatkowe. Moj Stasiek moze nie jest mistrzem w raczkowaniu czy gadaniu ale za to jest radosnym i non stop usmiechnietym i samodzielnym szkrabem i za to go cenie..:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry