reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Hahaha, póki co melduję się 2w1:-)ale też mnie zacząl pobolewać brzuch tak jak Lorien, niezbyt mocno jak przy słabej miesiączce.A z centymetrami można długo chodzić:-pale ze skurczami już nie, byle nie na święta:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Skakanka - jejku , ja jestem w szoku....może dlatego , że ja jestem trochę w "młodszej" ciąży niż ty kazali mi leżeć??? No albo przez te skurczyki....kurde, to ja czytałam , że pierwsza faza porodu kończy się jak sie ma 4 cm rozwarcia. Dziewczyno, a ty masz aż 3 cm!!!!
A ja tu przynudzam swoim marnym 1 cm!!!!:baffled:

ja mam 2cm rozwarcia, no i brzuszek mi się stawia, ale obywa się bez bólu, więc troszkę sobie chodzę. Już miałam alalrm, aż moja ginka stwierdziła, że właściwie, to mogę się posypać w każdej chwili, nawet zaraz,ale jakoś udało mi sie spokojnie przeleżeć...ufff.... no nie ma co ukrywać, że wszystkie mamy tak samo- kwestia dni i dzień dobry porodówko! Poza tym - jakoś to małe wlazło, więc musi i wyleźć:-)

tak kobietki, wyglada na to ze szyjka sie wydluzyla :)
dalej leze, biore leki i moze dotrzymam do nowego roku
termin mam na 28 stycznia ale lekarz powiedzial ze bedziemy chyba rodzic ok 14 stycznia
biore Fenoterol i Isoptin, po tych lekach serce mi wali jak oszalale, bardzo sie poce i mecze, no ale jak trzeba to trzeba
Kamila -napisalam do Ciebie pryw. wiadomosc jak przczytalam Twojego posta-te same objawy co i ja, jestesmy podobny przypadek :)
u nie na porod za wczesnie, dzis zaczal nam sie 9 miesiac !!!!!!!!!!!!!!!!! 34 tydz 6 dzień
a rodzic lepiej po 37 wtedy ciąża donoszona
Pozdrawiam i zyczę wszystkim -trzymac sie w kupie- 2 w 1 jak to piszecie

Kamila wszystko zależy pewnie od lekarza, leżeć nigdy nie zaszkodzi jedni pewnie bardziej dmuchają na zimne a wg mnie jak się ma urodzić to się i tak urodzi no ale wiadomo nie ma co przeginać bez sensu i kusić losu.Rozwarcie mam na dwa palce to tak 2,5cm;-)faktycznie jak jechałam do porodu z Natalką to miałam 3cm:-)ale co do tych faz to jak mi wiadomo 1faza kończy się na 10cm do pełnego rozwarcia, 2faza to jest parcie a 3 to urodzenie łożyska. No i widzicie chodzę już tydzień z takim rozwarciem i jeszcze nie urodziłam a jakbym nie pojechała do lekarza to w ogóle bym żyła w niświadmomości i nie myślałabym o tym a tak jak myślę no to trochę się tym stresuję,że mogę urodzić przez święta.
A brzuch czasami troszkę mnie pobolewa ale nie są to skurcze bo musiałyby być regularne, łykam sobie nospę i biorę luteinę.A zacząć rodzić mogę w każdej chwili albo dopiero 10stycznia jak mam termin:tak:ale gotowość bojową mam w każdej chwili i dziś biorę do teściów torbę i dla Natalki więcej rzeczy.

A Ewa z tą szyjką to chyba raz mierzyli Ci ją ręcznie i wyszło 2,5cm a raz na usg, usg pokaże dokładniej.No i lekarz może tylko gdybać kiedy się urodzi:tak:ja już miałam rodzić we wtorek:-)

Co do daty porodu - to fakt,lekarz moze mowic swoje a baby i tak ur sie kiedy będzie chcialo :)
a szyjkę milam mierzoną na USG za pierwszym i drugim razem, 1raz -21mm, 2raz-25mm. ja mam nadzieje ze sie wydluzyla i nie zastanawiam sie czy to prawda. żyję nadzieją ze mój stan się poprawil i dzidzio wyczeka do stycznia :-) a ja dalej leze

Co do daty porodu - to fakt,lekarz moze mowic swoje a baby i tak ur sie kiedy będzie chcialo :)
a szyjkę milam mierzoną na USG za pierwszym i drugim razem, 1raz -21mm, 2raz-25mm. ja mam nadzieje ze sie wydluzyla i nie zastanawiam sie czy to prawda. żyję nadzieją ze mój stan się poprawil i dzidzio wyczeka do stycznia :-) a ja dalej leze i mam nadzieje ze będzie dobrze

reklama
Ewa a na kiedy masz termin bo nie masz suwaczka;-)2,5cm to dluga szyjka,moja ma chyba niecaly cm:-Djak jeszcze w ogole jest, we srode moge rodzic;-)alee cos mimo tych moich objawow na razie sie trzymam.
A nie pamietam jak bylo u Aph czy miala jakies objawy,chyba nie,tylko miala przeczucie,ze urodzi wczesniej a ja jej mowilam,ze poki jej nie sciagna pessara to nie urodzi no ale odeszly jej wczesniej wody.No i fajnie,ze "ma to juz z glowy";-)i synek zdrowy i duzy :tak:bo jeszcze jej troche zostalo do terminu, no i ubranka 56 sie przydadza:-)

Do góry