reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Hej! Ja już po badankach. Również zrobiłam test obciążenia glukozą i wyniki mam takie:
na czczo - 90
po 75g glukozy po 2 godzinach - 106

Z tego co wyczytałam w naszym mądrym necie, to wyniki mam w normie, z czego bardzo się cieszę.

trochę gorzej wypadła morfologia, ale dopiero zobaczymy co powie mi lekarz.
Mocz w porządku, z tego co wyczytałam.

Tak, że spox. A ogólnie czuję się odbrze, lecz coraz większe problemy związane z dużym brzuszkiem. Schylanie się daje po d..., chodzenie męczy, sapię jak lokomotywka. Ale zrobię wszystko dla mojej szkrabinki.

Pozdrawiam

reklama
ech kurcze - wyniki dobre, morfologia, mocz i cuś tam jeszcze :) a przy badaniu lekarce nie podobał się mój brzucho że twardy jakiś :( nie wiem ja nie zauważyłam tego ani razu u siebie - a tam faktycznie jakiś taki spięty... Tak więc L4 na 3 tygodnie (pacjentka ma leżeć) i przepisała mi luteinę 2x1 i MgB6 3x1 - trzeba się oszczędzać, kurcze niby wydaje się że w domu człowiek odpoczywa a ja faktycznie w ciągu dnia ani razu nie leżałam jeszcze w łóżku... czas zacząć - dzidzia najważniejsza :happy:

Karola a mialas jakis remont??albo cos kolo tego??ups....chyba rzeczywiscie cos mi sie pogmatfalo:confused:
ja jutro mam test na obciazenie glukoza i najbardziej przeraza mnie ze nie mozna nic predzej jesc:szok: kiedy ja ciagle glodna,nie wiem jak to wytrzymam:baffled:

a mi w labolatorium powiedzieli ze cale badanie z ta glukoza bedzie trwalo 3 godziny, tzn pierwsze pobranie krwi na czczo, potem glukoza i po godzinie znowu pobranie, po nastepnej znowu i znowu ... :-( hmm Wy chyba tak nie mialyscie co? :confused:

Karlam1 ja myślałam że pobierają krew, wypijasz tą glukozę i po godzinie robią jeszcze raz badanie - zresztą jeszcze nie miałam robionego tego testu.
Jakoś nie zauważyłam Twojego nowego świetnego odmierzającego czas do Kościelnego suwaczka. Podoba mi się bardzo :happy:

Ja idę jutro na test obciążenia glukozą :eek: i mam nadzieje że wyjdzie dobrze:tak:

PS. Karlam chyba odgapie ten suwaczek bo również bardzo mi się podoba:zawstydzona/y: :-)

i ja ide na tą glukoze jutro.. musze sie w koncu zmoblizowac bo sie juz tydzien wybieram... jak sójka za morze...
biore ze soba cytryne.. można wcisnac do tego roztworu.. podobno..
... a niech mnie żaden babon z laboratorium jutro z równowagi nie smie wyprowadzić bo......:realmad: :tak:

Dobranoc dziewczyny!

asiorek .... to nie jesteś samotna, ja też ostatnio dostałam MgB6 i rozkurczową galospę, luteina pewnie działa podobie. Jeszcze któras z dziewczyn tutaj ma to samo, nie pamiętam kto. Także uszy do góry i leżakujemy. Zdrowie maluszka ponad wszystko :-)

Co do GLUKOZY
Jeśli macie 50g to drugie pobranie jest po godzinie, jeśli 75g to po dwóch godzinach, a najpierw oczywiście naczczo.

Karlam .... Spotkałam się także z tym, że czasem pobierają co godzinę lub nawet co pół, być może tak zalecił lekarz z powodu twoich ostatnich wyników krwi, albo babka w laboratorium tak robi

Lorien ... ja miałam naczczo 84 a po 75g wyszło 97... a norma wg p.laborantki to ok 120 ... więc żegnaj gluko gluko :-D

reklama
jestem juz po badaniu. Nie bylo tragedii, panie pozwolily mi wpuscic do rozpuszczonej glukozy sok z 1/2 cytryny i bylo calkiem znosne :)
Nie mialam w koncu badania przed - lekarz stwierdzil, ze starcza mu moje ostatnie badania cukru na czczo. Nie bede sie wiec sprzeczac, bo w naszej sluzbie zdrowia to i tak nic nie da..
Przy okazji zlecil mi badanie na toxo i... zrobili mi je nieodplatnie w ramach NFZ! szok..

Do góry