Ja dawałam na początek kleik kukurydziany i zaczynałam dawać od 2-3 łyżeczek, ostrożnie. Ale po kilku dniach jak widziałam, że nic się nie dzieje to robiłam gęstszą kaszkę.
Musisz tylko zmienić smoczek. Też mam butelki tomme tippee, na początku mleko w nich podawałam, teraz tylko picie
Przy przechodzeniu na kaszki i kleiki przerzuciłam się na najtańsze i moim zdaniem najlepsze szklane butelki canpolu, które mają wiele możliwości jeśli chodzi o smoczki.
Tak czy inaczej musisz kupić smoczek oznaczony nr 2 a później 3 jeśli później będziesz robić gęstsze kleiki
Najlepiej zacznij od dwójek i obserwuj jak się pije Twojemu dziecku, czy się nie krztusi czy gęstość kleiku jest odpowiednia i czy dziurka ma odpowiedni przepływ. Ja nim kupiłam smoczki dokładnie im się przyjrzałam w sklepie i później szybko przeszłam na trójki i trójprzepływowe. Nie stosowałam nigdy tych cross-cut, czyli do kaszek, bo u nas nie zdały egzaminu w ogóle, ale nie wiem czy w tommee tippee jest w ogóle taka opcja.
Musisz tylko zmienić smoczek. Też mam butelki tomme tippee, na początku mleko w nich podawałam, teraz tylko picie
Tak czy inaczej musisz kupić smoczek oznaczony nr 2 a później 3 jeśli później będziesz robić gęstsze kleiki