• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

• Starter tematu Starter tematu agaklaudia2
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja dawałam na początek kleik kukurydziany i zaczynałam dawać od 2-3 łyżeczek, ostrożnie. Ale po kilku dniach jak widziałam, że nic się nie dzieje to robiłam gęstszą kaszkę.
Musisz tylko zmienić smoczek. Też mam butelki tomme tippee, na początku mleko w nich podawałam, teraz tylko picie :) Przy przechodzeniu na kaszki i kleiki przerzuciłam się na najtańsze i moim zdaniem najlepsze szklane butelki canpolu, które mają wiele możliwości jeśli chodzi o smoczki.
Tak czy inaczej musisz kupić smoczek oznaczony nr 2 a później 3 jeśli później będziesz robić gęstsze kleiki :) Najlepiej zacznij od dwójek i obserwuj jak się pije Twojemu dziecku, czy się nie krztusi czy gęstość kleiku jest odpowiednia i czy dziurka ma odpowiedni przepływ. Ja nim kupiłam smoczki dokładnie im się przyjrzałam w sklepie i później szybko przeszłam na trójki i trójprzepływowe. Nie stosowałam nigdy tych cross-cut, czyli do kaszek, bo u nas nie zdały egzaminu w ogóle, ale nie wiem czy w tommee tippee jest w ogóle taka opcja.

reklama
Podawałam kleik kukurydziany z nestle a później z tej samej firmy ryżowy.
Z tego, co wiem to większość mam daje najpierw ryżowy, ale ja miałam dziwne przeczucie, że kleik ryżowy powinien u nas poczekać i dobrze zrobiłam, bo jak podałam mojej córce kleik ryżowy, to bolał ją brzuszek, ale ona chyba jest ewenementem w tej kwestii.

Silke dziekuje Ci bardzo! Moja juz od ponad miesiaca ma smoczki 2,wiec z kleikiem na pewno bede musiala kupic 3.I wlasnie slyszalam ze butelki szklane sa najlepsze .Moj maz dzis dzwonil ze w sklepie widzial tylko kleik ryzowy i zbozowy(jest we Francji) jak nie bedzie kukurydzianego to bede musiala kupic na wyjazd z pl kilka paczek:/

carolaine nie nie pracujemy w soboty, gabinet jest czynny od poniedziałku do piątku od 11 do 19.30:-), jak chcesz to wpiszę cię na tą środę tylko muszę zobaczyć na która godzinę i dam ci znać
mona 16go będę w gabinecie ja, na którą godzinę was pisać? hehehe nie przez przypadek kupiłam ostatnio w hurtowni kolczyki dla maluszków:-D

Matylda na 12:10 mam na Bukowym z mala szczepienie tez 16 marca,to zapisz nas na godz.13,z seledynowej mam dwa kroki do Ciebie.Bo 17 marca juz z pl wyjezdzamy :/

hej
ja zaglądam codziennie:P wczoraj sprzątałam bo miał mojego brat z rodzinka przyjechać,wiec wszystko biegiem,do sklepu i do domu,a później zadzwonili ,ze nie przyjadą.rozszarpie ich jak ich spotkam.kuźwa tylko mi dzień zmarnowali:/
dzis tez mam latanie:/ ja zawsze latam;;/ spokojnie nie mogę usiąść zjeść ,bo dzieciaki ciągle jeden chce parówke ciepła drugi zimna,ten chce to a ten to i tak w kółko :/ aż jedzenie staje w gardle:(
w czwartek byliśmy w norbelino-polecam, super dużo miejsca w tygodniu nie ma tyle dzieci:) fajnie było:) babeczka gadała,żebym wszędzie z damianem właziła hhehe

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry