• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Silva - super tekst pielęgniarki!!!!!

Ja rodziłam Krzysia w swojej koszuli nocnej... doprała się bez najmniejszego problemu. Inna sprawa, ze ja duża jestem..
ale pamiętam, ze czułam się mocno niekomfortowo na początku, jak kazali mi się przebrać w szpitalu tak na "do porodu".. i paradowałam w koszulce, co mi ledwo tyłek zasłaniała... później na sali to jużbył luzik - wiadomo.

A co do noszenia dziecka w rożku.. to ja ze swojego wyciągnęłam tą twardą wkładkę. i mam taki grubszy kocyk ;-) ale koleżanka moja używała przez 2 mieś takiego twardego i bardzo była zadowolona - cyzli - co kraj to obyczaj ;-)

Ach. ja już się spakowałam.. aczkolwiek totalnie nie wiem czy torba na CC powinna się czymś różnić od torby do SN.. ??

a - no i chyba tez zaopatrzę się w białego jelenia - koleżanka baaaaaaaaaardzo polecała do pielęgnacji rany po cc.

reklama
Dla malego potrzebuje tylko ubranka na wyjscie - mam dwa zestawy - na chlodno: body, pajacyk welurowy, czapeczka welurowa, na cieplo: body, pajacyk bawelniany, czapeczka bawelniana i cieply kocyk do przykrycia w foteliku. Rozek wezme ze soba do szpitala, aby corka mogla potrzymac braciszka.
W naszym szpitalu do podmywania uzywa sie wody z sola morska i olejkiem z drzewa herbacianego. W kazdej lazience jest dzbanek, sol i olejek (nie pamietam ile czego sie dawalo na litr). Do domu tez dostalam taki zestaw i wszystko bardzo ladnie sie goilo.

mam kupiony płyn do higieny intymnej który przyśpiesza gojenie ran po porodzie
Mamusia a jakiej firmy jest ten płyn? bo ja na co dzień używam Nivea ale jak jest jakiś na gojenie ran to chętnie zakupię :)
Ja tantum rosa, 10 saszetek w opakowaniu, myślicie że wystarczy?

Dziś odłożyłam też papier toaletowy

Zadam może głupie pytanie - który papier jest najmiększy?? My kupujemy lawendowy z biedronki który jest całkiem przyjemny ale na czas gojenia rany lepszy pewnie byłby jakiś bezzapachowy...

Silva popłakałam się ze śmiechu, mężul też jak mu przeczytałam odpowiedź pielęgniarki :):):))

a jakiej firmy jest ten płyn? bo ja na co dzień używam Nivea ale jak jest jakiś na gojenie ran to chętnie zakupię :)
Ja tantum rosa, 10 saszetek w opakowaniu, myślicie że wystarczy?

myślę że całe opakowanie powinno starczyć spokojnie a w razie co zawsze można męża wysłać :)
a to do higieny intymnej to jest dokładnie pianka Pharmaceris a w gratisie dostałam jeszcze małą tubkę kremu do łagodzenia podrażnień sutków ;) mam nadzieję że się sprawdzi

No tak, im dłużej czekamy tym więcej różnych pomysłów się pojawia;)

A co do męskich żartów, by zszyć ciaśniej, to podobno po takim właśnie tekście, jakaś pielęgniarka powiedziała do pewnego męża podczas szycia: "to proszę pokazać, to pod wymiar zszyję";))))

:-D
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
ryłam chyba z 5 minut a mój M. ze mnie
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Madzioolka ja mam papier mola, w ciąży go zaczęłam używać jak miałam ciągłe podrażnienia a teraz sie przyzwyczaiłam ;-)

Moja torba a raczej torby są... nadpakowane :baffled: tj. włożyłam już do nich część rzeczy - kabinówka będzie na początek a megawielką z resztą zawartości mi dowiozą i tyle - ktoś zawsze.
Co do ubranek dla Młodej to chyba załaduję wszystkie małe i kilka większych, otulaczek ( rożek chyba niekoniecznie ) , ze dwa luźne T-shirty które jednak do paradowania poza salą porodową nadawać się nie będą :no:, mam już włożone ręczniki jednorazowe oraz podkłady do położenia na łóżko - jako, że mam już nowy - jak się okazało b. wysoki - materac to wylądowały też profilaktycznie pod prześcieradłem.

Silva tekst super, aż się usmiałam z rana:) a tak poważnie to nie wiem jak to możliwe ale moja kolezanka miała CC i lekarz powiedział jej,że jak ją szył to coś mocniej zszył by było ok ;) a i jej facet powiedział, że faktycznie czuje róznice...
Nutria ja mam CC i wczoraj dzowniłam do mojego szpitala i mam nic nie brac na rane...trzeba normalnie ją myc i suszyć i niczym specjalnym póki co nie ruszać..ona bedzie tez"wietrzona"jak mi przekazała w słuchawce pielegniarka
Mamusia sprawdz czy ten krem na podrażnione sutki trzeba zmywac przed karmieniem..bo większość trzeba własnie i to jest uciążliwe zwłaszcza w nocy jak się karmi..ja mam musteli bo nie trzeba zmywać i kolezanka mówiła,że super goi ranki!

..myslicie, że czapeczki tylko wiązane?ja mam takie wciagane i 2 wiązane ale nie wiem,która bedzie dobra...myślę,ż enie powinno zejść z uszek jak taki otulony maluszek będzie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry