reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG naszych malenstw

Dominique, super, ze wszystko w porzadeczku, ze malutka tak pieknie sie rozwija i ze Twoje wyniki badan nie ulegly zmianie na 'minus' :) Oszczedzaj sie kochana i czekaj na skurczyki (ale nie wczesnie niz za 2 tyg. ;)

Majka, gratuluje dorodnego malenstwa! :) Na kiedy masz termin ??

reklama
Juz widze Majka Twoj suwaczek! :) Bo wczesniej sie nie pojawil! Poczekaj jeszcze troszke z tym rozdwajaniem sie :)
Pozdrawiam

Leyna dopiero przeczytalam o wadze Piotrusia. Moge Cie pocieszyc. Mojej kolezance w 35 tc wychodzila synka waga 3400. Byla zalamana. Histeryzowala, bala sie ze nie urodzi naturalnie. Pomijam, ze dziecko prawie "wyplula" w 39tc to synek wazyl... 3200g! Widocznie zaczal sie odchudzac;).
Moja Karolka dla odmiany wazyla o 550g wiecej niz wg usg.
A swoja droga to z tego co wiem to niemozliwe, ze dziecko przybralo w 2 tyg ponad 1,5kg. Moim zdaniem cos jest nie tak z tym pomiarem...

Joaś pisze:
A swoja droga to z tego co wiem to niemozliwe, ze dziecko przybralo w 2 tyg ponad 1,5kg. Moim zdaniem cos jest nie tak z tym pomiarem...

z pomiarem chyba wszystko ok. Piotruś po prostu w 37 tc miał wymiary jak na 39 tc, czyli przerósł swój wiek. więc być może te 3 800g jak na 39 tc to waga ok. a że urósł szybciej... może teraz będzie rósł wolniej i wiek ciążowy wyrówna się z jego wiekiem pomiarowym i aż taki duży nie będzie jak się urodzi. choć mój Sz jak się urodził ważył 3 900 g i miał 58 cm. ja byłam mniejsza - tylko 3 150 g i 53 cm. ale teraz oboje jesteśmy duzi, więc mały ma szanse być spory.
ja bym tylko nie chciała rodzić takich dzieci jak moja kuzynka: 4 650 i 4 600

Termin mam na 19. Narazie jeszcze nie zamierzam się rozdwajać chociaż kusząco to brzmi :) Jeszcze równiutko miesiąc przedemną :) A co do mojej wagi to wiecie że wcale jakoś to na mnie tak źle nie wpływa. Dziś troszkę się zdenerwowałam jak stanełam przed lustrem i jakoś tak mnie " wyolbrzymiło" ;)
Jak przekroczę 80 to się zacznę martwić narazie jeszcze 4 mi brakuje :D

Hejka własnie wróciłam od lekarza..wszystko ok Hania wazy 2320g wcale nie tak duzo..ale nie jest zle z pomiarów wychodzi ze urodzi sie pare dni pozniej,ułozenie takie jak trza czyli główką do dołu ..szyjka długa i zamknięta łozysko na poziomie2..i lekarz powiedział ,ze 2- 3tyg. to jeszcze spokojnie pochodze..no mam nadzieje bo do 22 sierpnia jeszcze daleko...oczywiscie moja waga wciąz wzrasta ..znow 2 kg do przodu w ciągu 2 tyg :( ale co poradzic widocznie tak musi byc..no to pozdrawiam

Jaaga, ciesze sie, ze z Toba i mala wszystko ok! Podobno najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG, tzn. ok. 12 tc, bo pozniej dzieci moga rosnac roznie (np. glowka wieksza niz pozostale organy, a pozniej sie to wyrownuje).

Ja ide jutro rano na wizyte i USG, wiec znowu bede wiedziec jak urosla moja kroweczka malutka :) Na poczatku 33 tc wazyla 2027 g, ciekawe ile teraz ??? :)
A Ty Jaaga sie nie przejmuj, ze Twoja wazy tyle ile wazy - ma czas, zeby nabrac cialka :)

No troche sie martwie ,ze moze za mało waży...lekarz powiedział, ze wystarczająco i,ze przez miesiąc jeszcze z kg urosnie a pozatym smiał sie ,ze mniejsze łatwiej urodzić ;) i zebym sie nie przejmowała..pozdrawiam

reklama
Jaaga nie przejmuj sie, ze mala malo wazy. Macie miesiac przed soba a to bardzo duzo. Trzymam kciuki za brak stresow. Buziaki

Do góry