reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG Naszych maleństw...

Jola będziesz na piedestale z kazdej strony a jak bedzie taki jak Junir... to hołdy i dary powinnaś przyjmować codziennie:tak: :-D :tak: :-D :D

reklama
Junior z tego wszystkiego jst dosłownie chory :-( martwi się, że tata już ma pomocnika, a mama nie będzie miała ;-) no i nie będzie po równo.
Chyba trochę za szybko mu powiedzieliśmy.
Ja też dopiero dochodzę do siebie :zawstydzona/y: starałam się nie nastawiać na dziewczynkę ale same najlepiej wiecie jak to jest

Jola, nie martw się, bedzie dobrze. Poza tym wiem co czujesz - ja tez chcialam parkę, a okazało się, że bedzie druga dziewucha. Ja może nie byłam tak bardzo rozczarowana tym faktem, jak mój mąż (niestety nie potrafił tego ukryć).
I tak jak pisały dziewczyny - będziesz miała motywację do zajścia w ciążę po raz 3-ci. A jak czytałam o twoim Juniorze, to naprawde nie powinnaś się martwić - pewnie teraz też urodzisz takiego fajowego synka :tak: . Mój już mi zapowiedział, że przed następną próbą przeczyta wszystko, co znajdzie o planowaniu płci :tak:.

Jolka, nie martw się. Ja mam to samo, tylko w drugą stronę. Strasznie chciałam mieć synka, a tu Pani Doktor stwierdziła że "póki co fiutka nie widzi". Wprawdzie to jeszcze nie na 100%, ale poczułam się zawiedziona, bo strrrasznie się nastawiłam. Myślałam też że mój Mąż będzie bardzo zawiedziony, bo gadał ciągle o tych kolejkach i samochodzikach. Ale jak go zapytałam, to mnie opierniczył jak święty Michał diabła. Powiedział, że za kogo go mam, żeby coś takiego go miało zawieść! To jest dziecko i czy będzie chłopcem czy dziewczynką będzie się cieszył jednakowo. Najwyżej będzie po prostu Babskim Królem. Chyba poczułam się w tym momencie wyrodną matką:zawstydzona/y:. Teraz jestem już nastawiona na drugą Królewnę, choć przecież dalej nie mam 100% potwierdzenia. Może niedługo zrobię USG 3D, to w końcu będzie jasność. Też już bym chciała zacząć kupować ciuszki.;-)

aacch dziewczyny powiem wam, ze z ta plcia to poprostu co ma byc to bedzie. Choc u mnie 1 ciaza i troche chyba wtedy latwiej pogodzic sie z czym kolwiek to jednak to kwestia nastawienia. Poniewaz Moj chcial chlopczyka i ja mialam jakies glupie uczucie by go nie zawiesc nastawilam sie na chlopca i bylam szczesliwa z mysla, ze to bedzie synus. Potem okazalo sie ze jednak nie i tak jakby balam sie co Moj powie, i sama nawet czulam sie zawiedziona.
Teraz to sie ciesze rownie bardzo ze to bedzie corcia i Moj tez...Wiec, to kwestia nastawienia. Wydaje mi sie ze nie od plci zalerzy jaka bedzie dzidzia.

Dziewczyny, oczywiście że macie rację!!! Mnie też jest w gruncie rzeczy obojętne. Chodzi o to, że człowiek jest taki głupi i się nastawia, a jak mu to nastawienie nie wyjdzie, to potem chodzi jakby go ktoś zawiódł. U mnie tak to zadziałało, bo wszyscy mi synka zapowiadali i ja instynktownie czułam że to facet. Więc jak babka stwierdziła że nie widzi siurka, to tak jakby mi kto w łeb dał. Byłam może nie tyle zawiedziona, co zdziwiona, bo jak to, wszyscy przepowiadają synka, a tu druga babka????:tak: Ale i tak się cieszę jak nie wiem co. Zresztą za niecały tydzień będzie wiadomo napewno. W czwartek wieczór idziemy na 3D:happy: . Wprawdzie trochę szkoda że to takie drogie, ale stwierdziłam, że trzeciej szansy już nie będę mieć żeby popodglądać maleństwo i się zdecydowaliśmy.

reklama
Nie pozostaje mi nic innego jak cieszyć się z synka. Przynajmniej nie będzie problemu czy dać córeczce na imię Agatka :tak:
Tylko dla chłopca mieliśmy ustalone Krzysztof Jakub a M chyba się chce wycofać (zdaje mi się, że łatwo się zgodził bo myślał że będzie dziewczynka)

Monika jak zbierzesz materiały to podeślij je też do mnie :-D

Do góry