• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

no głowa ciśnie na pęcherz.
wogóle ostatnio jak chciałam sobie zbadac szyjke, czy jest ok, to wybadałm głowkę :szok:
czyli normlanie główka jest na odległosc palca wskazujęcego tylko:szok:

heh... chyab w przyszłym tygodniu się spakuje. i dam sobie na wstrzymanie ze sprzątaniem na razie. a przynajmniej z umyciem okna (tylko jedno mi zostało:eek: )

reklama
Wow Elu! Nie wiedziałam, że to tak czuć :szok: Powiem szczerze, że ja nie badałam sobie sama szyjki, bo bałam się trochę, że mogę w jakiś sposób zaszkodzić. Mogę czy nie?

Wow Elu! Nie wiedziałam, że to tak czuć :szok: Powiem szczerze, że ja nie badałam sobie sama szyjki, bo bałam się trochę, że mogę w jakiś sposób zaszkodzić. Mogę czy nie?

raczej nie, chyab ze się podrapiesz paznokciem. pęcherza nie przebijesz raczej. ja tylko sięgam do brzegu szyjki i lekko dotykam kanału. jakos rece mi się skróciły chyab:-D
a łepek małego czuc fajowo, normalnie twardy jak kamień

Ja tez mam to parcie na pęcherz....i ucisk wieczorem w dole brzucha...

- i mam pytanie do dziewczyn co już mają córeczki- czy to świadczy o tym, że można wczesniej urodzić? Mniej wiecej na jak długo przed porodem może byc taki spory ucisk w dole ??:confused:

Elu...jejku...ja to bym się bala tak badac sama...:nerd: ale ty to co innego-parwdziwa położna...

Ela ja też miałam takie wrażenie,że urodzę wcześniej ale mi przeszło:-)teraz myślę,że urodzę około terminu.Też czuję ucisk główki ale nie zawsze, z Natalką nie przypominam sobie,żebym czuła...:confused:Jeszcze pięć dni i mi się zacznie 9ty miesiąc:szok:a jeszcze 3tyg temu mama mi mówiła,żebym chociaż wytrwała do 36t i zleciało...
Niezłe to samobadanie:-)

Ja tam próbowałam się sama zbadać :tak: ale daleko nie dosięgnęłam i nic nie czułam :no: A zmęczyłam się przy tym że wam mówię :eek:

Ale nam Ela wymyśliłaś zajęcie :-D

reklama
Ja tam próbowałam się sama zbadać :tak: ale daleko nie dosięgnęłam i nic nie czułam :no: A zmęczyłam się przy tym że wam mówię :eek:

Ale nam Ela wymyśliłaś zajęcie :-D

:-D :laugh2: :-D :laugh2: :-D :laugh2:
ja się nauczyłąm badać, ajk staralismy się o dziecko. i badałam sobie szyjke w różnych fazach cyklu. teraz jest troszke trudniej sie tam dostac, ale jeszcze daję rade.
ciekawe jak mi pójdzie przed porodem, czy dam rady wybadac sobie rozwarcie, zeby za wczesnie nie pojechac na porodówe. albo męza naucze badac:-D (bedzie przyjemne z pożytecznym:zawstydzona/y: )

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry