Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jak miło się czyta takie dobre wieści...oby tylko takie Was spotykały.W tym tygodniu Tosia miała wizytę u endokrynologa, kardiologa i badania krwi.
Wszystko jest dobrzeoczywiście jak na Tosie
Saturacja bardzo ładna 85-89
Serduszko stabilnie, na razie cały czas na jednym leku.
Traczyca też w miarę ok.
Żelazo super! Morfologia też ok.
Jednym słowem - stabilnie!
Zresztą po samej Tosi widać że jeta dobrze. Ma naprawdę fajne dni ostatnio. Ząb mniej dokucza, przebił się i sobie wychodzi. Ładnie ćwiczy na rehabilitacji, lubi jak ją trzymamy przed sobą na siedząco i wtedy trzyma głowę. Lubi się rozglądać wokółjeszcze się chwieje, ale widzę postęp.
Jest bardzo aktywna, chce kontaktu, Gaworzy po swojemu, łapie rączkami mnie za twarz, wyciąga je do mnie. Odkryłam łaskotki po boczkach i pod paszkami, tak się wtedy uśmiecha fajnie
Potrafi też strasznie pomarudzic. Próbuje płaczem na nas mocno wpłynąć.... Na jednej rehabilitacji zaczynamy zostawiać Tosie sama, bo przy nas marudzi i nie chce ćwiczyć... A jak nas nie słyszy i nie widzi to robi co trzeba... Taka cwaniara mała
Jedziemy na tydzień do dziadków. Ja zostaje z Tosią a tata wraca do domu do pracy. Odpoczniemy od siebie, myślę że nam się to przyda. Mi zmiana klimatu też.
Załatwiłam Tosi rehabilitantke prywatnie, więc nie przerwiemy ćwiczeń.
Tosia ćwiczy w ortezie tułowia, body spio, na które też zbieraliśmy na jesieni. I rzeczywiście, widać że pomaga jej to utrzymywać większą stabilność.
Kupiliśmy teraz taką specjalna poduszke, stabilo. Można ją uformować dokładnie pod ciało, trochę jak plastelina. Po odessaniu powietrza ten kształt zostaje, i Tosia siedzi, leży w jednej pozycji. Nie może się wyginac, nie zjeżdża....
Dzięki temu siedzi z nami na kanapiemogę też ją karmic łyżeczką. Wczoraj próbowałam, i pięknie Tosia zjadła 50 ml kaszki
a to wielki sukces!
Bardzo mi potrzeba takich wiadomości.
Dobra chwilo - trwaj!
![]()