reklama

Warszawa i okolice

Właśnie spałaszowałam talerz makaronu z łososiem i oliwą bazyliową - niebo w gębie :-) Fajnie z tą szarlotką:tak: Sałatkowo - ja mogę wymyśleć parę "pod siebie" tylko kwestia wykonania :-p

reklama
Wymyśliłam tak na szybko trzy:
1. mix sałat albo sałata lodowa + kiełki rzodkiewki + połówki jajek przepiórczych + oliwa cytrynowa
2. kuskus + oliwki drylowane ( w dwóch kolorach wyglądają fajnie ) + pomidorki koktajlowe + oliwa bazyliowa
3. ryż ( może być brązowy ) + ogórek zielony bez skóry + kukurydza + majonez
To kto się pisze na 27.09. poza Silvią, Nutrią, Mrsmoon - wpisałam w kajecik :-)? Mam nadzieję, że Ja - Zołza dotrze zgodnie z obietnicą. Saffi - nie ma daleko.:tak:

Ostatnia edycja:
to ja nr 2 zrobie, bo mam wszystkie składniki:)

widzę, że mało chętnych do spotkania... może privy powysyłamy? tylko kto i kiedy, bo u mnie krucho z czasem...

W sumie dobry pomysł z priv z przekierowaniem co do szczegółów na wątek warszawski ( i okolice oczywiście :-) ).
Odnośnie sałatki to sugeruję mieszanie kuskusa po zalaniu wrzątkiem by się nie posklejał oraz dodanie do wody kilka kropli oliwy :tak:Ja przecinam oliwki i pomidorki na pół - jak dla mnie jakoś i fajniej wygląda i lepiej się je.:-p

Ostatnia edycja:
tarta ze szpinakiem mniam mniam:) ja mogę ser/śmietanę, ale skoro forever nie, to chyba nie będziemy jej robić przykrości i obżerać się na jej oczach;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry