reklama

Warszawa i okolice

eeeee, forever nieprawda, że anty...to pewnie zależy od lekarza jak wszędzie, są mocno nastawieni na sn ale nie sądzę żeby ciążówki ze wskazaniami do cc zmuszali do sn

reklama
JA wiem że na pewno na karowej ułożenie pośladkowe nie jest u wieloródki wskazaniem do cc i na pewno próbują sn, jeśli moja Tosia się nie obróci na pewno pojadę tam na poród bo WIEM że tam na pewno nie pozwolą aby cokolwiek stało się dziecku lub mamie, mam najlepsze zdanie o tych lekarzach- moze i jest tłok a poród trochę zbyt techniczny, ale są świetni!!! O Żelznej i jej parciu na sn już się nasłuchałam od innych więc chyba przy pośladkach nie będe ryzykować i boję się głównie o dziecko, o za późno podjęte decyzje i niepotrzebne przedłużanie, ale też wiem że wiele z tych komentarzy nt żelaznej trzeba brać przez filtr:) O reszcie szpitali w przypadku pupy nie mam pojęcia, ale na madalińksiego też lubią sn, zresztą chwała im za to, że dają chociaż szanse:) Bo ja osobiście bardzo chciałabym uniknąć cesarki!

eeeee, forever nieprawda, że anty...to pewnie zależy od lekarza jak wszędzie, są mocno nastawieni na sn ale nie sądzę żeby ciążówki ze wskazaniami do cc zmuszali do sn

Niestety, są tacy fanatycy. I to nie bohaterowi plotek, a prawdziwych historii. Oczywiście, bywa różnie, ale lekarze, którzy upierają się jak osły przy swoim, niezależnie od wskazań, bo np. nie wydają się im one wystarczające, o w ich mniemaniu kobieta powinna dać sobie radę... a później dzieci z niedotlenieniem lądują na oiomach, a matki na innych... :/ Nie piszę konkretnie o Żelaznej, piszę ogólnopolsko, jeśli mogę się tak wyrazić.

Dziewczyny prawda jest taka ze tak naprawde to wszystko zależy na jaki zespół medyczny trafimy. W najgorzej notowanym szpitalu mogą nas potraktować jak księżniczki i będziemy zachwycone opieka i przebiegiem porodu.
Prawda tez jest taka ze w każdej plotce jest trochę prawdy; ja o Zelaznej nie mam dobrego zdania i napewno tam bym nie rodziła; ich procedury, standardy niczemu nie służą, tylko szkoda ze opinia krzywdzi przy okazji naprawde dobrych i doświadczonych lekarzy, bo na Zelaznej tez są i tacy.
KAROWA tez ma zła opinie ale za to opieka neonatologiczna jest na bardzo wysokim poziomie; ratują maluszki które niestety w większości szpitali nie miałyby żadnej szansy.
I tak można opisać każdy szpital, bo w każdym jest coś nie tak; taki mamy system i wstretna biurokracje ze najważniejsze są statystyki a na końcu dobro pacjenta...,,

A co do porodu to wiadomo ze naturalny jest najlepszy dla dziecka i dla nas; natura to natura; CC to klasyczny zabieg operacyjny i nikt mam nie może mówić ze to tylko malutki zabieg; nie ma malutkich zabiegów ze znieczuleniem; jeśli do zabiegu potrzebujemy znieczulenia to znaczy ze jest to potocznie mówiąc operacja; która zawsze pozostawia po sobie mniejszy lub większy ślad; powikłań pooperacyjnych jest mnóstwo; uważam ze cc powinno być wykonywane ze względu na wskazania medyczne a nie na tzw życzenie. No i znów się rozpisalam, mam tylko nadzieje ze nikogo nie urazilam moja wypowiedzia; poprostu krew mnie zalewa jak slysze ze: jeśli pani chce to umowimy się na cc, niech pani wybierze sobie dzień kosztuje to 2000tys plus 1000tys dla anestezjologa; a ja pytam za co te pieniądze za mój ból?? Mam płacić za to ze lekarze korzystają ze sprzętu i leków szpitalnych ??? A zboczylam z tematu, tak można gadać gadać tylko szkoda ze nic to nie zmieni...
No to wylalam z siebie wszystki żale.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry